Envisa minusgrader

Kallgraderna är fortfarande kvar, igår och idag har termometern visat -22 grader. Alldeles för kallt för min smak och även Freja, som fryser om sina tassar. Vill ha behagligare temperatur nu, så man kan gå långa mysiga vinterpromenader. Något mer som envist stannar kvar är min förkylning, trodde jag var frisk nu men vaknade imorse och hade ont i halsen och kroppen. Så här har det varit ett lungt tempo hela dagen, har varit och handlat och sen tvättat, sen myst i soffan och läst bok med en stor kopp te som sällskap. Ska snart ta och duscha varmt och sedan koka min andra kopp te för dagen, värmer så skönt för min ömmande hals.

Imorgon väntas nyårsfirande hos Lotta och Lars och deras fyra härliga ungar. Ska äta och dricka gott, spela lite wii, säkert sjunga singstar och naturligtvis skåla in det nya året utomhus med raketer. Så nu önskar jag er alla ETT GOTT NYTT ÅR!


En lista året 2009

Mitt 2009
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förr?
Nej det kan jag inte minnas att jag gjort

Blev några av dina vänner föräldrar i år?
Ingen utav mina närmaste vänner men däremot min äldsta bror och hans fru fick sitt andra barn den 6 maj, lilla Viola

Dog någon som stod dig nära?
Nej

Vilka länder besökte du?
Inget alls, men hoppas på en resa till nästa sommar

Är det något du saknat 2009 som du vill ha 2010?
Ja ett heltids jobb eller att jag kommer in på skolan sjuksköterskelinjen nu i januari. Är än sålänge bara reserv.

Största sommarplågan?
Myggen är alltid en plåga =)

Vilket/Vilka datum från 2009 kommer du alltid att minnas?
Inget speciellt datum, utan tycker att hela året varit bra

Vad var din största framgång 2009?
Att jag klarade av matte b kursen

Största misstaget?
Att jag inte tog chansen att få göra en speciell sak, men inte gjorde. För många tankar styrde mina känslor där och jag fegade ur

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja det har jag men inga allvarliga sjukdomar. Utan förkylningar bara

Bästa köpen?
Bärbara datorn

Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder och saker till hemmet

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja det kan man säga =)

Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2009?
Lady Gaga pokerface och bad romance

Var du gladare eller mer ledsen i år, jämfört med tidigare år?
Var både glad och ledsen. Många saker fick mig att vara glad och vissa saker fick mig att bli ledsen och såklart finns saknaden av mamma alltid där varenda dag!

Vad önskade du att du gjort mer?
Spenderat mer tid uppe i stugan, där man verkligen kan koppla av

Vad önskar du att du gjort mindre?
Inte känna att man måste då man egentligen inte orkar eller vill. Sagt nej mer helt enkelt. Är för snäll =)

Hur tillbringade du nyår?
Kommer spendera mitt nyår med vänner

Blev du kär i år?
Ja =)

Favoritprogram på tv?
Robinson, lets dance, idol

Bästa boken du läste?
Alla Camilla Läckeberg böckerna

Största musikaliska upptäckten?
Takida

Något du önskade dig och fick?
Ja i födelsedags present fick jag en fin vinterjacka

Något du önskade dig men inte fick?
Hmm.. nej

Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Firade med familj och vänner

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja ett fast jobb

Hur skulle du beskriva din klädstil år 2009?
Ledigt. Klär mig alltid i bekväma kläder då jag är hemma. Det var oxå mycket leggings, klänning, tunikor, långa koftor

Vad fick dig att må bra?
Mina vänner, min familj och Freja. Promenader ute i naturen, fotografering och träning

Vem/Vad saknade du?
Mamma.

Dina nyårslöften och förväntningar inför 2010?
Löften är väl att jag ska fortsätta att träna och promenera, leva hälsosamt och njuta av livet. Förhoppningar är att jag kommer in på skolan nu i januari.

Min julhelg!

Då var denna julhelgen förbi, och den gick alldeles för fort tycker jag. Men den har varit helt underbart mysig med sällskap av familjen, blandat med jobb.

Julafton, vaknade man vid 8. Gick ut med Freja och sedan blev det frukost framför nyhetsmorgon med skinksmörgås och kaffe och såklart julgranen tänd. Vid 13 tiden åkte jag, pappa och Monica först till mammas grav och tände ljus och önskade en god jul, sedan begav vi oss till Anders, Anna och gofisarna Alfred och Viola. Där möttes man av riktig julstämning, med dofter av julen. Serverades god glögg och julgodis i väntan på kalle anka. Strax efter oss, kom även Jonte och Malin som åkte från Stockholm. Vid 16 tiden var det dags att sätta sig tillrätta vid det fina uppdukade julbordet fylld med massor av god mat. Efter maten var det dags för tomten att besöka oss och han kom med många fina paket. Jag fick: 2 st glas änglar, en ljuslykta, Camilla Läckebergs nya bok, en bok med Hälge, duschtvålar och handcreme, en jättefin jullöpare med små tomtar på, pengar, 2 st chokladaskar och väggordet sovgott. Väldigt nöjd. Det var så roligt att se på Alfred då han fick alla sina paket och även lilla Violagumman som satt på golvet bland alla sina julklappar och såg mest förvånad ut och lekte med paketsnörena istl :-) Senare på kvällen var det dags för ostkaka och kaffe och det smakade väldigt gott, men där nådde man gränsen. Proppmätt! Var hemma i lägenheten igen vid 22 tiden.

Juldagen blev det en skön promenad med Freja, kändes behövligt efter allt man stoppade i sig på julafton. Myste sedan i soffan och tittade på film innan det var dags att göra sig iordning och gå till Monica och pappa för att äta julmiddag med hela familjen. Kvällen blev lugn då man kom hem, tittade lite på tv innan man stupade i säng, jättetrött.

Annandagen var det jobb för min del. Jobbade mellan 14:30-21:30. Och idag blir det en städdag. Kommer även att ta en promend senare. Hoppas ni alla haft en riktigt mysig och trevlig julhelg med familj och vänner, god mat och många fina julklappar från tomten :-)


En liten julhälsning



Nu tar jag julledigt från bloggen under julhelgen! Hoppas ni alla får en riktigt mysig och trevlig julafton och julhelg med familj och vänner. Njut av all god mat och all tid ni får spendera med varandra ♥

Fjärde advent

Söndag och fjärde advent och även helgens sista dag. Gårdagen vaknade man efter en skön sovmorgon, med en förkylning, lagomt till jul. Behagligare temperatur med ca minus 10 grader, så jag och Freja tog en promenad direkt på morgonen innan frukost. Sen tog jag tag i bakningen, trots denna envisa förkylningen man dragit på sig. Jag bakade mjuk pepparkaka, kardemumma kaka och så bondkakor. Sen tog jag det lungt resten av dagen, med lite läsning, film och god mat.

Idag vaknade man vid 7:40, fortfarande med den envisa förkylningen kvar och med mysigt snöväder utanför vårat fönster. Riktigt mysigt. Dagen idag blir rätt lugn, ska koka lite knäck och tvätta. Och kurera mej från förkylningen så man orkar med och jobba mån-tis-ons och är piggare på julafton. Hoppas ni alla haft en riktigt trevlig helg ♥


Frukost framför nyhetsmorgon! Mysigt.

Nu är det fredagsmys i massor!

Nu är det fredag och underbar helg väntar oss. Sitter här i soffan under filten och raggsockor på (även en sovande tax som sällskap) och tittar på granen som jag alldeles nyss pyntat, pappa hittade en jättefin gran till mig. Nu känns det verkligen att det är julafton på torsdag. Mysigt. Utanför mitt fönster är det riktigt kallt idag, nu visar termometern på -23 grader. Får bli en myskväll inomhus, med massor av tända ljus, lite julte och clementin och så bonde söker fru och en film.

Ha en toppen helg nu allesammans! Det ska ialf jag ha. Imorgon står det bakning på schemat. Ska göra mjuk pepparkaka, bondkakor och knäck. Hoppas även på att vädret är mildare så jag och Freja kan ta en uppfriskande långpromenad.

Kallgrader och mys inomhus

Imorse då man steg upp kl 5 var det -15 grader på termometern. Jag tittade på Freja, sa att nu lilla gumman är det väldigt kallt ute. Hon tittade på mej, fnyste till och gick och la sig i sängen! Ja jag kan säga att jag skulle kunna gjort detsamma, dels var jag extra trött imorse, tror man slappnar av då det börjar närma sig helgen och så hade jag ingen större lust att sticka ut näsan så tidigt på morgonen med minusgrader. Kokade en stor värmande kopp te och läste tidningen, innan man gjorde sig iordning och gick till bussen. Nu visar graderna -17.

Imorgon är det sista dagen på min praktik med städerskorna, så ikväll bakade jag en kladdkaka som jag tänkte bjuda dom på imorgon. Måndag, tisdag och onsdag till veckan kommer jag jobba hos Jonas på affärn och annandagen fick jag jobb på äldreboende där jag är timvikarie. Jätteglad för det!

Nu ska jag ta och mysa ner mig i soffan under filten och invänta bonde söker fru.

Glögg och riktig julstämning

Nu har dom där äkta julkänslorna äntligen kommit och man bara går runt och ler och nynnar julsånger. Har snöat hela natten, så nu är det ett fint snötäcke på marken ute. Och än faller det små snöflingor utanför mitt fönster. Har alldeles nyss slagit in julklappar och druckit lite glögg och självklart lyssnat på julsånger. Måste erkänna att det pirrar lite exkta i magen då man tänker på att julafton närmar sig med stormsteg! Julen är den mysigaste och bästa högtiden av dom alla. Vilken är eran favorit högtid?!



En julgrupp med hyacinter står på mitt köksbord och sprider en underbar doft.

Jag ser det snöar..!!

Äntligen måste jag bara få säga, så ser det ut som att vi kommer få en vit vinter i år med. För utanför mitt fönster faller snöflingor ner och lägger sig så fint på marken. Riktigt mysigt. Hoppas verkligen att denna snö är här för att stanna nu. Man vill ju komma i riktig julstämning med tanke på att julafton faktiskt är till veckan (redan!!)

Har haft en toppebra helg hos Jonte och Malin i Stockholm i deras jättefina hem. Åkte ner med bussen vid 16:30 tiden på fredagen, var framme vid 18:45, Jonte mötte upp mej vid bussen och vi åkte direkt hem till dom, där man möttes av ett julpyntat, vackert hem med en värmande brasa och doftande hyacinter. Åt en god middag med gott vin till Idol som sällskap i bakgrunden. Satt uppe till kl 22 då vi stupade i säng trötta.

Lördagmorgon steg vi upp kl 7 för att göra oss iordning för en dag på stan. Åt en lyxigt god frukost och tog sedan tåget in till stan. Strosade runt på olika affärer och shoppade lite smått och gott. Åt sedan en god lunch vid hötorget, besökte även gallerina där vi fick se Nicklas Wahlgren uppträda och jag och Malin köpte god yoghurtglass. Tog tåget hem igen vid 16 tiden. Väl hemma var det dags för lite glögg och pepparkakor, värmde gott efter en hel dag på stan. Senare på kvällen var det dags för middag, gott grillat kött med massor av goda saker till, såser, sallader och potatis. Även ett glas rött. Tittade på robinson och spelade 90 tals TP. En trevlig och mysig lördagskväll.

Söndagen var det dags för julmarknad på Steninge slott i Sigtuna, jättemysig marknad. Fyndade dock inget där men det fanns en hel del fina saker. Åkte sedan in i Märsta centrum och tittade runt lite och sedan åkte vi till Eurostop och handlade, där fyndade jag ett par träningsskor på Intersport för ynka 280 kr, dom hade kostat 800 kr. Åkte sen hem för att lucia fika lite med kaffe, hembakade lussebullar och pepparkakor framför brasan. Sen var det ju tyvärr dags att ta bussen hem igen vid 17:55 tiden, hade kunnat stanna flera dagar till.

Nu måste jag kila ner till tvättstugan igen, sen blir det att mysa i soffan och titta på tv och dricka en kopp av det nya teet jag köpte i Stockholm. Hoppas ni alla haft en toppenbra helg.

Stockholm here I come!!

Äntligen är fredagen här, så härligt. Och idag bjuds det på små snöflingor utanför mitt fönster, få se hur länge denna snö får vara kvar. Sitter just nu i soffan och tittar på nyhetsmorgon med en kopp te som sällskap och ljusen tänd. Mysigt. Ska snart bege mig ut för att uträtta lite ärenden och för att senare ta bussen ner till Jonte och Malin i Stockholm, kommer spendera hela min helg där, det ska bli så kul. Vi ska gå på stan imorgon, strosa runt och kika. Fika på nått mysigt ställe och sedan blir det julmarknad. Kommer en uppdatering då jag är hemma igen.

Nu önskar jag er alla en riktigt mysig helg! Och håll tummarna nu på att Erik vinner Idol ikväll, han kommer ialf få alla mina röster :-)

Stavgång och julklappsfunderingar

Oj då, det kanske är dags för en liten uppdatering. Har ju inte varit här och klottrat sen i fredags. Helgen var ialf sådär lugn som jag hade planerat. Lördagsmorgon var det sovmorgon som gällde, skönt då klockan ringer kl 5 på vardagarna, gick ut med Freja så hon fick göra sina behov innan det var dags för en god frukost framför nyhetsmorgon. Sen tog vi en långpromenad i skogen, men väldigt tråkigt att den fina lsnön som kom på fredagen försvann efter nån timme. Under promenaden fick jag iden att baka lite pepparkakor då jag kom hem och så blev fallet, men i år var jag lat och köpte pepparkaksdegen. Lyssnade på julmusik och bakade, men fick liksom inte den där rätta julstämningen ialf, är säkert detta tråkiga väder som gör att det inte blir nån julkänsla. Känns inte som att de är december månad och snart jul. Har då aldrig varit med om tråkigare och mildare väder i november och december som det varit nu. Hoppas på snö snart. Söndagen storstädade jag åt min 94 åriga farfar. Och på kvällen blev man bjuden på mat hos Monica och pappa. Sen slappade jag i soffan och tittade på film.

Annars rullar dagarna på som vanligt, väckarklockan piper kl 5. Åker och jobbar mellan 6-14:30. Ikväll passade jag på att ta en promenad med stavarna, eftersom Freja ialf inte är hemma nu. Med bra musik i hörlurarna tänkte man inte ens på att det duggade lite lätt. Och under promenaderna går jag och tänker på en massa saker och nu kom jag på att jag bara köpt en julklapp än sålänge och det är till pappa som jag till och med beställde i oktober redan. Och den är inslagen och klar och bara väntar på att julafton ska komma. Så mina tankar under denna promenaden blev julklappar, och jag kom fram till vad jag ska köpa åt alla. Ska ju till Jonte och Malin nu denna helgen och ska då passa på att handla lite nere i Stockholm.

Nu ska jag ta en dusch, klä mej i myskläder. Koka en kopp skogsbärs te och tända lite ljus och placera mej i soffan och kika på äntligen hemma.

Trevlig helg!

Underbart med fredag och helg! Har nu gjort min första vecka på praktiken och jag trivs kanonbra. Fast det ska bli skönt att få sova lite längre imorgon och inte vakna av väckarklockans pip kl 5. Helgen blir lugn, inget planerat. Tar dagarna som dom kommer. Och jag kan ju meddela att idag har det snöat lite, så nu ligger det ett tunt, tunt snötäcke på marken. Och graderna dom sjönk till nollan.

Ikväll är det ialf fredagsmys med massor av tända ljus, lite gott fika och Idol. Så jag önskar nu er alla en riktigt mysig helg ♥


Kardemumma, kanel och nejlika

Nu har kylan slagit till här i Hälsingland. Då man steg upp kl 5 igårmorse visade termometern på -10 grader, en liten chock efter det milda väder vi haft hela november. Imorse var det -13 grader, kallt åt kinder och händer fast man klär på sig bra. Är helt enkelt inte riktigt van än. Tyvärr ingen snö ännu, tråkigt! Hoppas att det kommer snö snart. Allt blir så mycket finare ute och det blir mycket ljusare. Trevligare helt enkelt. Och vi är ju faktikst inne i december månad och då ska de vara snö :)

Kom hem kl 15:25 idag, gick direkt ner till tvättstugan för att slänga in dom två första maskinerna med tvätt. Sen var det dags att ta en dusch och sen börja med kvällsmaten som ikväll blev pannkaka, gott snabbt och enkelt nu då man springer fram och tillbaks till tvättstugan. Var även på ICA där jag bla köpte med mig ett nytt te hem, friggs ekologiska te med smak av nejlika, kanel och kardemumma. Ska värma en kopp med det senare då man ska mysa ner sig i soffan och se på lite tv innan läggdags. Blir ingen promenad ikväll, lite för kallt för min smak. Blev så frysen efter gårdagskvällens långpromenad med Freja, så ikväll stannar jag inne och myser istl.


Minnen

Idag var den första dagen på min andra praktikplats, med kommunens städerskor, och idag fick man uppleva gamla minnen då man för första gången på väldigt länge steg in genom dörrarna till min högstadie skola igen. Nostalgi. En del var sig likt men mycket var nytt och vissa lärare var kvar som jobbade där när jag gick där. Och så sprang man på min gamla klassföreståndare LP, han är så mysig. Gick ialf bra på förtsa praktikdagen, jättetrevliga städerskor. Var en rolig dag. Så dessa 4 veckor kommer nog att gå fort. Jobbar mellan 6-15. Imorgon ringer väckarklockan redan 05:00. Puh!

Kom hem vid 15:25 tiden. Gick direkt på ICA för att handla, sedan hem och laga mat. Har även alldeles nyss kommit hem från en kvällspromenad med stavarna och bra musik i hörlurarna, uppfriskande promenad där kinderna blev rosiga av den lite kyliga luften. Graderna har äntligen börjat krypa neråt nu, och ligger just nu på -5 grader. Tycker att de är på tiden för då kanske det kommer snö snart. För så grått och regnigt och varmt som de varit hela november vill vi inte ha mer nu. Ge oss snö tack!

Nu ska jag ta och tända lite ljus, sätta mig tillrätta i soffan och läsa lite bloggar!




RSS 2.0