Valborgsmässoafton

30 april och valborg, tänk att vi i morgon går in i månaden maj. Vad fort april månad har gått, den har liksom bara svischat förbi. Tycker inte alls att det var länge sedan det var påsk och man var ute på isen och fiskade och snön låg kvar på marken och nu är gräset grönt och många träd har redan slagit ut med sina gröna, fina blad. Helt otroligt vad fort det kan gå! Idag skiner åter solen från en klarblå himmel. Sitter här nyduschad och ska snart ta och äta frukost och dricka morgonkaffet innan jag följer med Lotta och Simon på stan, vi ska handla lite. Senare ikväll blir det grillning!


Ha en underbar valbogsmässoafton allihop och hoppas att solen skiner även på er idag!

Sommarvärme här för att stanna?

Jag säger då de, vilket underbart väder vi haft längen nu. Värme, värme och åter värme. Hur ska detta sluta? Allt går så fort nu, träden slår ut, gräset är grönt, blommor ploppar upp här och där varje dag. Imorse kl 7 var det redan 12 grader varmt och solen värmde skönt på morgonpromenaden, kändes nästan som sommar :) Och det verkar som att värmen kommer hålla i sig över den kommande helgen. Hoppas att det stämmer. För på valborgsmässoafton vill vi ha sol och värme tack!

Idag har jag hunnit med mycket. Började med att städa förrådet imorse, fy så mycket saker man samlar på sig. Pappa fick med sig en hel släpvagn med skräp och två säckar med kläder som ska skänkas bort till erikshjälpen och så får dom skicka iväg de till dom som behöver. Sedan städade jag skafferiet, bakade bröd, bäddade rent, sydde om ett par gardiner till köket, ställde fram utemöblerna på balkongen, lagade kvällsmat som blev kasslergryta och tog sedan en kvällspromenad med Freja, där hon premiärbadade :)

Nu ska jag bara ta de lungt, sätta mig i soffan och se på tv innan man lägger sig och läser en stund innan sovdags.

En härlig helg

Nu är det åter söndag och helgens sista dag och jag är åter på hemmaplan efter en underbart mysig och rolig helg hos min äldsta bror Anders och hans fru Anna och deras lilla gofis Alfred som fyller 3 i år. Han är ett riktigt charmtroll, han behöver bara le så smälter man. Dom är ju för härliga i denna ålder och Alfred är liksom lite lillgammal. Och alla gulliga och roliga kommentarer och frågor han kan komma med, och så tycker han om att hjälpa till med det mesta. Jag och Alfred har lekt i hans nya rum, läst böcker och varit ute i det otroligt vackra och varma vårväder som det bjudits på denna helg. Ca 20 grader i skuggan och sol från en klarblå himmel.

Vi har premiärgrillat, fikat på altanen, slappat i solen, tvättat bilar, sått frön, lekt i sandlådan, pysslat i trädgården och bara haft det bra! Helt enkelt en jättehärlig helg.


Såhär vackert var det på fredagkvällen. Spegelblank sjö. Visst har dom fin utsikt från köksfönstret.

Gulliga Alfred busar på köks soffan efter mellanmålet. Dom har ett sådant fint hem. Både modernt inrett men även gammal stil. En härlig blandning.

Premiär grillning och det smakade underbart!

Det smakade även bra med en kall gin och tonic, då jag och Anders grillade.

Mmm.. smaskens. Grillat kött med ungsbakade rotsaker, tatziki, banan & chili salsa, färsk ananas, nybakat italienskt matbröd och ett glas rött. Så gott!

Vitsipporna står där så vackra. Alfred hade plockat en bukett som stod på köksbordet.



Nu ska jag gå ut med Freja på hennes kvällsrunda sen ska vi faktiskt krypa i säng och se på tv en stund innan man ska sova, är såå trött efter denna helg. Sådär skönt trött. Imorrn ska vi åka till Lotta och Ebba och hälsa på. Ska plugga matte, fika och prata en massa =)



Underbara helg!

Jag önskar er alla en trevlig och mysig helg. Själv packar jag väskan och åker till Anders, Anna och lilla Alfred och spenderar min helg där! Åter på måndag.


(fotot taget av Lotta på deras New York resa)

Ett smarrigt recept




En massa frågor!

Hittade denna skojiga lista inne hos Maria. Sitter här och smälter kvällsmaten innan det blir dags för promenad, så då passar jag på att svara på denna.

HAR DU?
Folköl i kylen:
nej
Något husdjur: japp taxen Freja
Någon favoriträtt: nej, äter det mesta
Någon pojkvän: nej inte än :) men hoppas han dyker upp snart :)
Puder på dig: nej inte just nu, nu har jag foundation
Några framtidsplaner: ja jag har ju sökt in på högskola sjuksköterskeprogrammet, som jag hoppas på att få komma in på efter sommaren
Någon sjukdom: hjärtfel, men äter ju medecin för det
Gymkort: nej men det ska inskaffas då man flyttar
Några kärleksproblem: nej och tur är väl det, de är ju tråkigt
En homosexuell kompis: nej
Duschat idag: ja imorse innan jag begav mig till arbetsförmedlingen, sen hälsade jag på Lotta och lilla Ebba
Någon kompis som snarkar: haha, ja de kanske dom gör
Någon vän som spelar i ett band: nej de har jag inte
Några mvg:n: nej men vg:n
Någon som förstår dig: ja de har jag
Tuff kompis som kan försvara dig: ska vara Freja då :)
Något beroende: ska väl vara kaffe då, dricker en kopp på morgonen och så läppsyl
Nagellack: ja just nu har jag bara ett genomskinligt topp lack på fingernaglarna, tånaglarna är röda
Någon vän som bor i ett annat land: ja

VEM?
Avskyr du:
ingen
Hånar du: absolut ingen
Delar du mest minnen med: min familj och mina vänner
Längtar du mest efter: mamma, saknar dig varje dag så tomt efter dig
Stör du dig på: en viss person som tror att han kan behandla en hur som helst
Gosar du med: Freja
Lagar mat: det gör jag, älskar att laga mat
Diskar: ja de är jag det med, men önskar ibland att man hade en diskmaskin

VILKEN?
Tidning läser du:
ljusnan och aftonbladet, mat tidningar, inrednings tidningar
Buss åker du oftast: linje 80
Frisyr har du: en frisyr som jag är väldigt nöjd med
Dag fyller du år: 29 november
Årstid föredrar du: sommaren, fast alla har ju sin speciella charm
Stad är du uppväxt i: ingen stad

VAD?
Gör du nu:
svara på dessa frågor och lyssnar på musik och en snarkande Freja som ligger i soffan
Gör dig till en bra människa: allt man har fått varit med om, fått uppleva och fått lära sig, bra erfarenheter
Gör dig till en dålig människa: hmm.. inget...
Vill du arbeta med: som sjuksköterska
Är roligast just nu: att få spendera helgen hos äldsta broder med familj
Har du på dig nu: efter att man haft jeans på sig hela dagen, så blev det ett par svarta mysbrallor från HM, svart ribbat linne från HM, grå tunn tröja VeroModa, bh, trosor och vita strumpor
Har du för smink idag: foundation, kajal, mascara och lite ögonskugga
Har du för storlek i skor: 37-38
Läser du för bok: sista boken av Camilla Läckeberg sjöjungfrun
Ska du göra nu: ta en kvällspromenad med Freja, sen prova det nya teet jag köpte idag och mysa ner mig i soffan och se tv.

En heldag med solsken


Freja och jag har haft det bra i solen idag!


Finns det något bättre än solsken från en klarblå himmel? Det är vår! Varit ute hela dagen lång, suttit och lapat sol och läst en massa tidningar och druckit kaffe och bara mått bra! Nu är man sådär lagomt rosig om kinderna och mina fräknar börjar så smått synas lite på kinderna. Minns då jag var liten, då hatade jag mina fräknar jag fick på kinderna under sommaren, så jag blev så trotsig en solig sommar dag att jag la mig på mage i soffan med ansiktet inborrat i en kudde och grät och sa att jag skulle minnsan inte vara ute i solen om man fick fräknar. Mamma försökte att övertala mig och sa att dom kommer försvinna då du blir äldre. Men nu idag, tycker jag bara att det är gulligt med några få fräknar på kinderna, inget som stör mig alls!

Har nyss varit på en solig och härlig kvällspromenad. Ska ta och göra iordning en kopp te och sedan invänta allt bra som kommer på tv:n ikväll, men när man tittar ut och ser att solen fortfarande lyser från en klarblå himmel lockar det mer att vara ute än titta på tv...


Söndagspromenad i blåsvädret

Efter en behövlig och skön sovmorgon tog jag och Freja en promenad i de blåsiga men fina vädret, solen skymtar fram där bakom molnen ibland. Och det är ju så härligt att våren verkligen är här nu. Nästan all snö är borta, bara några envisa snöhögar lite här och där, som kämpar sig kvar, små gula tussilago i alla diken, fåglarna kvittrar för jämnan, sjöarna är isfria, vägarna leriga och geggiga något som hör våren till och dessutom det luktar vår! Jag vet inte men jag tycker liksom att våren har en speciell doft, kanske jag som är knäpp, men jag tycker det :) Jag säger som Tony i lets dance, MEN det finns ett minus med den härliga våren, nämligen den hemska pollen säsongen..!

Idag blir det en såndär lugn och skön söndag. Ska nu ta och dricka lite kaffe och göra min dagliga bloggrunda, ska även kika på lite lägenheter och drömma sig bort ett tag :) Sen får vi se vad resten av dagen/kvällen bjuder på.

Ha en bra söndag!

       


Köpte hem peenser (stavas de så?) och planterade i krukan som står brevid min ytterdörr, och i krukan som sitter på väggen. Ljungen hade gjort sitt för denna gången, så det blev väldigt fräscht med lite uppiggande vårblommor.

Lördag och solsken

Idag vaknade man upp till solsken, underbart tänkte jag och gick glatt upp ur sängen och ut med Freja på morgonrundan, men vilken chock man fick då man kom ut. Solsken var det ja, men inga varma vindar inte. Iskalla vindar och det blåser som bara den. Solen skiner forfarande från en klarblå himmel men isande vindar.

Mötte Freddan och Nettan på morgonrundan, som bjöd in mig på kaffe. Satt där ett tag och pratade och läste dagens lokala tidning, följde sedan med en snabbis då Freddan skulle klippa sig och jag och Nettan passade på att kika in på Linneas (klädesaffär) och skoaffären, jag är på jakt efter vårskor. Har ballerinaskor, men vill ha något annat, lite mer promenadvänliga men endå snygga skor. Blev en besvikelse då jag inte hittade en enda sko som föll mej i smaken, kräsen kanske?! Det får bli en tripp ner på stan istl för att se om man hittar sig ett par snygga vårskor eller om man kan hålla sig till Stockholms trippen som blir av i slutet av maj.

Ikväll ska vi upp till Lotta och Simon för att äta mat och se robinson och självklar prata om deras New York resa och se på alla kort dom tagit och de dom handlat. Ska bli så kul.

Ha en bra lördag allihop!

Fredag och städning

Då var det fredag igen och helg. Sitter här med morgonkaffet och bloggar. Ska snart ta tag i städningen, känns som man har ett helt ton med sand i hallen, som i sin del sen släpas runt runt i lägenheten då man har två livliga hundar som springer runt och leker. Just nu ligger dom i soffan och vilar sig. Men ikväll åker Ebba hem till sin matte Lotta och husse Simon som idag kom hem från New York, en veckas semester i storstaden, det ska bli så kul att ses och få höra allt om eran vecka!

Nåja, kaffet ska drickas upp och städningen väntar, lika bra att masa sig härifrån. Känner mig inte helt laddad för det pågrund av den envisa träningsvärken sen gårdagens träning, men vill man vara fin så får man ju lida pin =)



Ebba sover sött...

Vi önskar er alla en jättetrevlig och mysig helg!

Utmaning

Sådär nu sitter man här nyklippt och fin i håret! Finns väl inget bättre än att vara nyklippt och supernöjd dessutom med sin nya fräscha frisyr, underbart. Gjorde min dagliga bloggrunda nu på kvällen och hittade en liten utmaning inne hos livet i byn, tänkte jag skulle anta mig den jag också.

Utmaning: skriv ner fem saker du ska göra under året och utmana sedan fem andra.

1. Ett helgbesök hos yngsta broder och sambo i Märsta/Stockholm i maj.
2. Jobba i sommar.
3. Umgås med nära och kära.
4. Köpa en ny soffa (längtar faktiskt, haha)
5. Unna mig lite nytt till lägenheten senare i år.

Jag utmanar Lotta, Jenny, Emma, Lotta och Sofie.

Ja jag vet, kanske inte så spännande saker som jag skrev upp, men just nu är det faktiskt inte så mycket annat planerat som jag vet av. Kommer det något mer spännande, så ska jag uppdatera med det på engång i bloggen, jag lovar! :)

Lite trött och slö nu så jag och hundarna ska mysa i soffan nu, massor av bra på tv:n ikväll. Tur är väl det. för ute är det riktigt busväder. Kallt (igen) och regnar till och från. Passar utmärkt att mysa inne under filten. Ska ta och skala mig en apelsin också.

♥ Ha en trevlig kväll allesammans ♥

Jag undrar..?!

Vaknade upp vid 7 imorse till ett grått och trist väder, graderna visar bara 5 idag och det faller små, små regnstänk. Jag undrar, vart tog solen vägen?! Man är ju bortskämd med värme, 17 grader i skuggan och solsken nu, så man blir rätt less då det kommer dagar som dessa.

Tog en promenad med hundarna imorse efter frukost och sjön Grängen är nästan helt isfri. Ännu ett vårtecken! Blev så frysen efter promenaden att jag sitter här med raggsockor på och värmer mig med en kopp kaffe. Ska snart ta och fixa lite i köket, fick en ide igår som jag läre prova! Sen vid 15 tiden ska jag placera mig i stolen hos frisören. Ska bli så skönt att änligen klippa sig igen och få en ny frisyr. Det är på tiden nu och bli lite vårfräsch!

Ha en bra dag allesammans, hoppas solen skiner på er!

Vår blommor

Idag har det varit betydligt finare väder med solsken och värme. Tog en långpromenad med vovvarna tidigt i morse och sedan lagade jag lite mat innnan vi begav oss bort till pappa för att sitta ute i solen ett tag. På eftermiddagen blev det mulet igen. Fick se årets första tussilago i diket idag, likaså har blåsipporna kommit fram hos pappa. Det är ett säkert vårtecken!




Nu ligger Freja och Ebba helt utslagna i soffan och sover. Det får bli en myskväll me tv ikväll. Imorgon är det äntligen dags för ett besök hos frisören!

Regnväder

Idag är det väldigt grått och trist ute och regnet faller ner. Inget mysigt väder alls, inte om man jämför med hur vi har haft det dom senaste dagarna, man blir liksom bortskämd då solen och värmen kommer och man njuter och hoppas så innerligt att den ska stanna kvar och man glömmer bort att det bara är april ännu och ett tag kvar innan vi får sommar här i Sverige. Man blir lika besviken varenda gång det blir såhär. Men inte ska vi hänga läpp för regnvädret idag inte, ett plus är ju att våren faktiskt är här nu.

Idag får det bli en heldag inomhus. Hundarna är trötta och likaså jag, man blir liksom lite hängig och slö då det regnar ute. Ska ta och tvätta idag och dammsuga av lite, sen fick jag ju låna massor av bra film av Lotta och Simon nu, så det får bli en bra film sen, mysa i soffan med hundarna och en stor kopp kaffe!


Hoppas att ni alla får en bra annandag påsk och att ni kanske ha bättre väder än vad vi har här i hälsingland idag!

En härlig påskhelg!

Nu är man hemma igen efter 4 härliga dagar i stugan med hela familjen. En helt perfekt påsk, finns inget att klaga på. Vi har haft kanonväder, solig och varmt. Men man kunde tyvärr inte vara ute på isen så länge, pågrund av att den var dålig. Tidigt på morgonen gick det bra men sen framåt förmiddagen blev den jättedålig så då var det bara att ta all packning och gå i land och sitta där och sola istl. Fiskelyckan var väl inte den bästa ialf, så det gjorde oss inget, vi var mest glada av att solen var framme och lyste från en klarblå himmel och vindstilla. Vi har även grillat korv, tagit promenader, ätit god påskmat, skrattat och pratat, suttit ute i solen och läst och bara myst och hundarna har sprungit fritt! Helt enkelt en underbar påskhelg.

Igår och idag har det varit 17 grader i skuggan! Nu är våren äntligen här på riktigt. Gräsmattorna är framme igen, isen börjar försvinna från sjöarna, fjärilarna flyger, likaså såg jag en humla idag, fåglarna kvittrar och solen värmer skönt. Hoppas att detta får hålla i sig nu och inte att det bjuds på någon ny snö, ska det falla något får det vara regn.



Här kommer några bilder från påskhelgen!







Nu blir det en lugn och mysig tvkväll, är rätt trött efter helgens påskfirande och imorse steg jag, pappa, Jonte och alla hundarna upp kl halv 6 för att ta med lite fika och åka på en biltur i skogen för att kolla efter djur.

Ha en fortsatt trevlig påskhelg!

Glad påsk!

Då var påsken här igen och idag bjuds det på dimma ute men varmt väder. Igår kväll regnade det som bara den. Vi hoppas att solen kommer titta fram och förgylla hela våran påskhelg.

Sitter här i morgonrock, nyduschad och med en kopp kaffe, halsen har blivit bättre, tar noskapin åt rethostan så nu kan man sova en hel natt.

Freja och Ebba har gått och lagt sig igen efter morgonens lekstund, Ebba som fortfarande är en valp har mer energi än Freja och funderar varför vi just nu skulle ta en paus i leken, men insåg även hon att det var skönt att få vila ett tag :) Hennes matte och husse Lotta och Simon flyger till New York idag, så då erbjöd jag mig att få passa Ebba i en vecka. Hon och Freja funkar så bra tillsammans.

Nu väntar en god frukost och sedan tar vi vårat bagage och tar bilen till vår stuga för att fira påsken där med hela familjen! Så jag önskar nu er alla en riktigt trevlig och mysig påsk!



Underbara sol

Ännu en dag med strålande solsken från en klarblå himmel och vårtemperaturer, underbart! Nu får man hoppas att detta väder vill stanna över hela påsken, så man kan vara ute och fiska, sola och bara ha det bra! Håll tummarna nu.

Ja du lilla Alfred, du smittade nog mig med lite förkylnings baciller ialf, trodde jag skulle klara mig men nu dom två senaste nätterna har det kliat så i halsen, att man blir tokig och ögonen rinner. Huvudet känns tungt idag, halsen värker. Men näsan rinner inte (än ialf) Få ta och vila idag, så det inte blir värre. Kan ju inte ligga sjuk i förkylning i påsk.

Igår var Lotta och Ebba hit och hälsade på. Vi fikade, pluggade matte och sen tog vi en sväng ner på stan för att kolla in den nya affären Karlssons, men jag blev dock inte alls imponerad, inget för mig. Gick även en snabbis på dollar där jag handlade lite saker som ska med till stugan i påsk, avslutade besöket med en glass, gott! Vi var även in på mobackes och tittade lite, där köpte jag lite smått och gott på djuraffären till Freja. Sen begav vi oss hemåt igen. Kvällen spenderades i soffan, under filten. Frös som en tok!

Nu ska jag ta och gå på affärn, köpa massor av frukt, c-vitamin behövs nu då förkylningen ligger på lur. Sen får det bli en lugn dag.


Ha en bra dag allesammans!

Vårtecken..!!!!

Äntligen riktig skööön värme idag! Underbart väder kan man säga. Solen skiner från en klarblå himmel och ca 17 grader i skuggan, sitter på balkongen i solen och det är lördag. Kan det bli bättre?! Jobbade idag mellan 7-12:30 och det gick jättebra, trivs så himla bra där. Det blev även premiär åk på min vespa. Tog den till jobbet idag, då vägarna är bara igen.

Vårtecken har börjat ploppa upp lite här och där, såg 2 st fjärilar idag, raggarbilarna börjar vakna upp ur sitt ide och rastas av glada ägare och i dagens lokaltidning fanns det fina vårbilder på vårblommor och is som börjar släppa från kanterna. Då måste det väl bara vara vår på gång.. eller?! För ute känns det som sommarvärme idag! Men, var beredd på ett bakslag. Njut inte för mycket nu för då står man där med skägget i brevlådan då snön kanske faller från himlen igen.... Vi får helt enkelt hålla tummarna på att detta håller i sig nu!



Ha en fortsatt trevlig lördag allesammans

Är våren på väg nu?!

Vilket underbart väder det varit idag. Helt fantastiskt, man kan känna att våren är på intåg. Varmare vindar och solen är framme och det töar rejält och framförallt takdropp! Underbar känsla att veta att nu är våren sakta men säkert på gång. Idag tog jag och Freja en långpromenad i skogen, båda njöt som bara den av detta väder. Sen tog jag och städade, jag vet inte vad det är men jag blir på städ humör då solen tittar fram och det är varmt och fint ute, man kan ha fönster och dörrar på vid gavel utan att det blir iskallt inne. Lyssnade samtidigt på P3 och kom på mig själv att gå och vissla och le under städningen.

Vid 16 tiden idag var det hela 14 grader varmt! Det var ett tag sen termometern visade dom graderna, man får liksom en chock då man tittar och ser att det står 14 grader och inget envist minus tecken framför utan plusgrader! Åh man blir så glad i kroppen då det börjar gå mot vår, man blir så pigg!

Köpte påskliljor igår och imorse då man vaknade och gick in i köket för att göra iordning kaffe och frukost så möttes man av gula, utslagna, vackra påskliljor!

Nu ska vi ta en kortare kvällspromenad innan man parkerar rumpan i soffan och ser  på tv innan läggdags!




Titta in här på Lottas blogg om ni vill se mysiga och roliga bilder på vovvarna från igår, som hon fotade!

En kaka till påsk?

Nu är vi inne i april månad och aprils första dag. Se upp så ni inte blir lurade idag, första april. Jag lovar att det jag skriver i detta inlägg är inget lureri :) Tänkte jag skulle bjuda på ett recept på en smarrigt god choklad kaka som är utmärkt att bjuda på i påsk, efter påskmiddagen.

Chokladkaka med whiskey

Kaka:
100 gr smör
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk bakpulver
2 dl vatten.

Tryffel:
400 gr mörk choklad
2 msk snabbkaffepulver
3 dl vispgrädde
2 msk flytande honung
50 gr rumsvarmt smör
4 msk whiskey

Till bottnarna:
½ dl kaffe
4 msk whiskey

Gör såhär:
Smörj två lika stora formar med löstagbar kant. Smält smör och vispa upp ägg och socker. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och rör ner i smöret och mjölblandningen och i med detta i äggsmeten. Tillsätt sen vatten. Fördela smeten i dom två formarna och grädda i ugn på 175 grader i ca 30 min.

Hacka chokladen till tryffeln fint och lägg i en bunke. Mät upp snabbkaffepulver i samma bunke. Koka upp vispgrädden tillsammans med honungen och slå den heta gräddblandningen över chokladen. Rör tills chocklade smält. Tillsätt nu smöret och whisky, rör noga tills det blir en jämn och fin smet. Låt stå framme i rumstemperatur för att stelna.

Dela kakorna i antingen 2 bottnar eller 4, beror på hur många lager man vill ha av chokladsmeten. Pensla på lite whisey (kan uteslutas) och kaffe för att bottnarna ska bli saftiga. Bred tillsist på chokladsmeten och avsluta med chokladsmet på toppen på kakan. Låt stå ett tag innan servering!

Var ju på bio igår och såg män som hatar kvinnor, och jag tyckte den var jättebra. Spännande och bra gjord men om man tänker på handlingen är den väldigt vidrig. Jag har inte läst böckerna ännu, men tror jag ska ta och gör det nu. Spenderade ju min dag med Anna och lilla Alfred som stackarn var jätteförkyld. Blev inte nå mycket lek, utan han vilade mest, lilla gubben. Få se om han smittade mig med sina förkylningsbaciller nu :) Vid 16 tiden kom Anders hem och vi började med maten. Sen vid 18 tiden åkte jag och Anna på bion.

Idag skiner solen, men det blåser. Lotta och Ebba kommer hit senare idag runt 14:30 tiden. Vi ska då ta en långpromenad med våra hundar sen ta och laga mat och plugga matte.

Ha en bra dag allesammans!
RSS 2.0