Helg!

Helgen är här och lika så halloween och alla helgons dag. Själv ska man jobba hela helgen, men dagpass så jag hinner umgås med familjen ialf. Imorgon är det ju som sagt alla helgons dag, då vi ska tänka på och hedra våra nära och kära som tyvärr inte finns hos oss längre. Vi ska åka till mamma, mormor & morfar och farmors gravar imorgon på eftermiddagen då det börjat skymma och tända ljus, ska även lägga dit en krans på mammas grav som jag köpte tidigare i veckan. Sen åker vi hem och äter middag tillsammans hela familjen. En riktigt mysig familjehelg blir det!

| Saknar Dig Så Älskade Mamma |


Läre åka till jobbet nu! Bloggen och datorn får en liten paus ihelgen. Åter till veckan.

Tjingeling...

Såpbubblor

Idag ska jag göra något jag gjorde även igår.. städa! Ska hjälpa pappa att storstäda inför helgen, han har sjuhundraelva andra saker att göra, så då ställer snälla städtanten Mia upp :-) Klart att man hjälper sin kära familj.
 

Min flaska med såpa var överfull :-) Men visst är det vackert med bubblorna...

Kaffe och måbra



Här är det full rulle idag kan man säga. Är på ett sprudlande glatt (städ) humör idag, fast vädret är kallt, trist och grått idag. Steg upp vid 6.30 imorse, åt en lätt frukost framför nyhetsmorgon och sedan tog jag bussen vid 7:45 till sjukgymnasten. Det var sista gången jag var där idag och nu är värken i bröstrygg, axlar och nacke helt borta. Är så glad att man slipper denna huvudvärk och yrsel, så tacksam att man fick komma till sjukgymnast. Efter det vart det ett besök på ica, där jag strosade runt ett tag för att fördriva tiden tills bussen gick hem vid 9:35. Köpte med mig hem mörk choklad med smak av citron och ingerfära (gudomligt god) och 2 st tidningar. Måsta ju bara ha julmagasinet från Allers, när jag såg den stå där i tidningsstället så började jag genast nynna på en jullåt och tankarna seglade iväg där ett tag på allt julstök som väntas, längtar faktiskt väldigt mycket till julen, redan haha!

Väl hemma slängde jag in en maskin med tvätt, lite kläder och så som var med till Stockholm ihelgen och när jag endå var igång och är på ett glatt humör så tog jag tag i städningen (inte för att det behövs men....), haha är den nån som skänkt mig extra extra mycke energi idag må tro?! *ler* Men nu kände jag att jag behövde en liten kaffe paus. Så jag ska nu sätta mig med en kopp kaffe latte, tidningarna och en bit mörk choklad och bara njuuuuta..!! Innan städningen fortsätter, blir ju även den dagliga promenaden med Freja, som nu sover middag :-)

Trevlig onsdag allihop!

Choklad muffins




Dessa bakade jag idag. Väldigt enkla att göra och supergoda dessutom. Är nästan som kladdkaka fast i muffins form. Receptet är ifrån sju sorters kakor. Dessa underbara choklad muffins kommer vi sätta tänderna i på lördag.

Tisdagstema-Grå


Dagens tisdagstema är grå. Vädret är heller inte det bästa idag, grått och mulet och ca 3-4 grader varmt. Nu har man kommit till då man får ta fram tjockare vantar och mössan åker på. Men det är mysigt också tycker jag. Få se vad helgen bjuder på för väder, alla helgons helgen brukar det vara riktigt busväder.

Sitter och värmer händerna med en kaffekopp nu efter den uppfriskande promenaden och letar lite efter recept på bloggar och andra sidor. Pappa ska bjuda oss på middag på lördagkväll och jag står för efterätten (som vanligt) *ler* Kände att jag ville prova på nått nytt, så vi får se vad jag hittar :-) En sak är ialf klar och det är chokladmuffins som jag ska garnera med grön grädde och tutti frutti strössel kulor på. Tror inte att A och J uppskattar de andra som kommer bakas, måste ju finnas nått som dom också kan sätta tänderna i och chocklad muffins brukar alltid gå hem. Dom får vara med och garnera själva så dom får så mycket dom vill ha :-)

Nu ska jag spana vidare.....

En underbar helg i huvudstaden!

Det har verkligen varit en underbar vistelse i vår kära och vackra huvudstad, och det kan ju inte bli bättre då hela familjen är samlad. Helt enkelt den bästa helgen någonsin. Det hela börjad med att kl ringde lite för tidigt i lördagsmorse 5:30. Men när man väl kom ihåg vad man skulle upp och göra, ja då var det inga problem alls att krypa ur den varma, sköna sängen. Duschade, åt en mysig frukost framför tv:n och packade det sista. Vid 7:15 åkte jag, min mellersta bror och hans fru bort till pappa för att hämta han och Monica, och pappa vart väldigt förvånad då vi kom. Vi har lurat honom hela tiden och bett Monica att säga att det är bara dom två som ska iväg och göra något. Så han vart glatt överaskad då han insåg att alla hans barn med respektive skulle med.

Bussen gick 8:00 från stationen och efter 15 min hoppade min äldsta bror och fru på bussen. Väl framme i Stockholm vid 11:15 mötte min yngsta bror med sambo oss på centralen, där vi låste in våra resväskor och sedan begav vi oss ut på stan för att äta en lättare lunch. Pappa försökte att luska ut under hela lunchen vad vi skulle göra här näst, men han fick inte veta något :-) Kl 13:30 började teatern Arsenik & Gamla spetsar, en teater jag varmt kan rekommendera, så underbart mysig och man fick sig väldigt många skratt. Roligt att få se skådespelarna man i vanliga fall bara sett på tv eller film.

Efter teatern begav vi oss till hotellet, tog en lagom promenad dit. Skönt att få röra på sig efter man suttit på teatern i över 2 tim. Checkade in och slöade lite på rummen, innan det var dags att duscha och göra sig iordning för kvällens italienska middag. Vi överaskade pappa en gång till innan middagen. Kl 18:45 knackade vi alla på, på han och Monicas dörr med champange flaskan i hand och sjöng ja må han leva, han vart rörd och glad.

Väl där inne, så åkte champangekorken upp och vi fick verkligen skäl till att skåla. Min yngsta bror med sambo kom med en glädjande nyhet, dom ska ha sitt första barn i juni. Bara att hålla tummarna att allt går vägen nu, men det tror jag. Och så ska ju min äldsta bror och fru ha sitt andra barn i maj, bara en månad efter föds pappas sjätte barnbarn, haha helt otroligt. Verkligen en glädjande nyhet. Dom små är så välkommen in i vår familj.

Strax efter kl 19:30 gick vi sakta neråt resturangen, men bordet var ej klart då vi kom så vi tog en promenad neråt stureplan för att titta lite och väl tillbaks vid resturangen var bordet klart och det var bara att slå sig ned för att avnjuta världens godaste middag, ja faktiskt den godaste jag någonsin ätit. En resturang som jag kan rekommendera, eller rättare sagt, Ni måste göra ett besök i denna lilla, men ack så mysiga italienska resturang La Tentazione.

Runt 22:15 tiden var vi alla mätta och belåtna efter en underbar kväll i italiensk anda. Alla vi tjejer fick en varsin ros och en utav kyparna sjöng ja må han leva till pappa på italienska och sen stämde vi alla upp (till och med resterande gäster) i svenska ja må han leva.

Vi letade sedan upp en mysig krog alldeles intill hotellet där vi beställde in ett varsitt glas (ja inte dom gravida då), satt och pratade och skrattade tills kl 00:30. Då vi stupade i säng allihop, mätta och belåtna.

Kl 9 morgonen därpå möttes vi upp vid frukost buffen och åt en suveränt god frukost. Satt och pratade lite om vad dagen skulle innehålla. Kom underfund med att tiden inte räckte till med ett besök på det planerade museet, eftersom våran buss hem mot Hälsingland gick redan vid 13:30. Men vi strosade runt på stan och shoppade lite, och avslutade det hela med en lättare lunch innan vi vinkade av min yngsta bror och sambo vid bussen och begav oss hemåt,till ett blåsigt Hälsingland. Fick höra att det varit värsta stormen, med en hemsk husbrand här hemma där vi bor, sänder mina tankar till den drabbade familjen som förlorat sitt hem. Fy vad hemskt.

Jag sa det tidigare men säger det igen, helt enkelt den bästa helgen någonsin. Jag älskar min familj av hela mitt hjärta!

Tyvärr ingen kamera med denna resan, hade ingen större lust att släpa runt på en sådan dyr kamera. Men jag hoppas att ni kan skapa era egna bilder av det jag berättat :-)

Nu väntar en dusch, promenad och sen en massa ärenden som läre uträttas.

Stockholm här kommer vi!

Äntligen är denna dagen här, då vi far till Stockholm med hela familjen för att fira vår kära pappa som fyllde jämt tidigare i oktober. Åter till veckan med en rapport om vår vistelse i huvudstaden :-)







 

Recept på skorporna

Sofie ville så gärna ha receptet på skorporna jag bakade igår och självklart delar jag med mig av det :-) Ta fram papper och penna nu allihop som vill baka skorpor att mumsa på i vintermörkret, för här kommer receptet på supergoda och väldigt enkla att göra skorpor.

Kardemumma skorpor
50 g jäst
250 g smör
5 dl mjölk
1 msk kardemumma kärnor
½ tsk salt
1 ½ dl strösocker
2 dl grahamsmjöl
1 tsk hjortronsalt
13 dl vetemjöl

Gör såhär:
1. Smula jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk. Värm till 37 grader och häll lite över jästen. Rör tills den löst upp och tillsätt resten av degspadet.

2. Stöt kardemummakärnorna i en mortel och tillsätt dem tillsammans med salt, socker, grahamnsmjöl blandat med hjortronsalt och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg, låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar. Rulla till sprickfria längder som du lägger på en plåt med bakpapper. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter. Grädda mitt i ugn i 225 grader i 15 minuter. Låt svalna.

4. Dela längderna mitt itu på längden och skär i bitar. Lägg med snittytan upp och rosta i 250 grader till det fått din färg. Låt torka i 75 grader tills det är lätta och spröda.

Färdiga att äta och avnjutas tillsammans med en kopp te eller kaffe :-)



Temavecka-Ansikte


Temavecka svartvitt
Ansikte



Kardemumma & skorpor

Nu när hösten är här och vintern väntar runt hörnet är det mysigt att kura ner sig i soffan med en bra bok och en kopp te eller kaffe och självklart vill man ju ha något gott att sätta tänderna i medans man läser. Och vad passar inte bättre än skorpor med smak av kardemumma, mumma säger jag :-) Hittade recept på det i en tidning för nån dag sedan och idag bakade jag dom, supergoda dessutom. Nu ligger dom där i en glasburk och väntar på att jag ska värma mig en kopp te.Tror jag gör det ikväll faktiskt. Efter promenaden, det blir gott och värmande.






Temavecka-Människor


Temveckan i svartvitt fortsätter och idag var det människor. Idag fick lilla charmiga A vara med. Kortet är ifrån i sommras. Tyvärr inget nytt kort denna gången, men tiden räcker helt enkelt inte till för att ut och fotografera människor. Har fullt upp hela dagen lång. Kameran får helt enkelt semester idag :-)

Nu väntar dagens första kopp kaffe, gott och lär behövas om man ska orka med idag :-)



Temavecka gånger tre

Gjorde min dagliga bloggrunda med kaffekoppen som sällskap nu medans sockerkakan stod i ugn och upptäckte att det är temavecka hos Tankebubblor, lite sent kanske med tanke på att det är onsdag nu :-) men jag hakade ialf på och här är mina bilder för måndag-tisdag och idag.

Svartvitt temavecka:





 Nu ska jag ta och städa lite, sen ska man väl börja med kvällsmaten så småningon, på menyn ikväll står det pastasås med kräftstjärtar och fullkorns pasta. Sen ska vi bege oss till pappa (i blåsvädret) för att fika lite och se bonde söker fru.

Trevlig onsdag allihop!








 

Åksjuka

Jag blir väldigt åksjuk då jag åker bil och buss, ibland behöver det inte ens vara långa sträckor. Jobbigt värre, är så avensjuk på alla er som kan sitta och njuta av en bra bok eller tidning då ni reser längre sträckor. Ska ut på en längre resa nu på lördag med hela familjen, vi ska åka till Stockholm (mer talar jag inte om ännu) :-) Vi ska åka buss och resan tar ca 2 tim. Är det någon som har nått bra tips mot åksjuka?! Så snälla hör av er.

Jag har läst att man kan suga på en skiva citron, stoppa bomull i öronen, tugga tuggummi, stoppa saffran i naveln (?) och sätt ett plåster på (dock inget för barn). Jag vet att det finns bra läkemedel mot åksjuka, men har då hört att man kan bli konstig i magen av det och det vill jag inte riskera. Har läst om Calmar, nån som testat det?

Det vore till stor hjälp om någon har något mer tips åt mig, så min resa ner till storstaden blir bra :-)


Nog pratat om åksjuka nu, tycker att jag känner en svag känsla av illamående och yrsel haha. Ska krypa ner i sängen nu och läsa lite innan det är dags att sova. Var uppe tidigt imorse.





 

Tisdagstema-Tid

Åter här igen efter min lilla paus över helgen och det tog lite längre tid än jag trott att vara tillbaks här i bloggen och klottra igen :-) Men kunde ju inte hålla mig längre och dessutom är det ju tisdag och tisdagstema som idag är Tid. Här har ni min tolkning av tid.


Min lilla köktimer som tog tid då kvällsmaten stod i ugn, köttfärslimpa och i mitt tycke tog det alldeles för lång tid innan maten var klar ikväll, min mage var vrålhungrig :-)

Nu har jag inte tid att sitta här längre, ska ut och röra på mig. Blir en promenad med Freja.

Vill ni se fler teman, så kika in här.

En liten...



Det får bli en liten paus med bloggandet under helgen, fullt upp med andra ord. Ringde från resursen imorse och frågade om jag kunde jobba ikväll 15:30-21:30 och lika imorrnkväll, och självklart tackar jag glatt ja. Var ju ett tag sen man jobbade nu, ca 3 veckor. Och på lördagen blir det utgång med Lotta och kanske Amira, det ska bli jättekul och behövligt, få komma ut och ha kul och träffa folk! Plus att jag får främmande, ska plugga matte, tvätta och en massa annat. Så jag känner att bloggandet och datorn får ta en paus ihelgen, därför önskar jag er alla en trevlig helg! Och vill även passa på att tacka för alla fina och snälla kommentarer man får, ingen blogg utan er :-) Kul att ni tittar in till min blogg då och då, ni är så välkommna :-)

Nu väntar duschen, steka pannkakor och sedan ta de lite lungt innan man beger sig till jobbet. Blir ingen långpromenad idag, det regnar ute. Får bli det imorrn istl.

Kram Kram

Hemmets hjärta...

Eftersom jag nu skrivit två inlägg på raken med recept, så tänkte jag att det kanske är på tiden att jag visar mitt lilla kök. Så här bjuder jag på lite bilder på hemmets hjärta.. Köket!










Sådär nu har ni fått en rundtur i mitt lilla kök. Kanske inte nå märkvärdigt men jag trivs :-) Och det är ju huvudsaken!

Nu blir det tv kväll och mys i soffan med te som har en underbar smak av äpple framför Sjuhuset, Bonde Söker Fru och Oskyldigt Dömd. Sen får det faktiskt bli sängen, man steg upp så tidigt imorse. Måste läsa lite först oxå, kan ju bara inte låta bli boken jag läser :-)

Trevlig onsdagkväll!

Choklad & citron

Är det någon mer än jag som bara älskar choklad?! I alla former, smaker och skepnader. Här kommer ialf ett recept på chokladrulle med smak av citron. Nått som kommer att bjudas på då det vankas födelsedag här hemma :-)

Chokaldrulle med Citron (12-14 bit)
50 g smör
½ dl mjölk
3 ägg
1 ½ dl socker
1½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
Kokoskräm:
1 dl kokosmjölk
2 dl kokosflingor
100 g smör
2 dl florsocker
1 äggula
2 msk lemon curd

Garnering:
ca 2 dl vispgrädde
2-3 msk lemon curd
citronskal

Gör såhär:
Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt det växlevis med mjölken och smöret i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i ugn ca 4-5 min. Sockra på kakan, lägg på ett nytt bakplåtspapper och stjälp sedan upp den. Låt kakan svalna under långpannan eller bakduk.

Börja med kokoskrämen. Vispa kokosmjölken slät. Mät upp 1 dl och häll den över kokosflingorna i en skål. Rör smör och florsocker poröst i en annan skål. Tillsätt äggulan. Tillsätt och blanda i kokosblandningen lite efter hand. Tillsätt lemon curd. Bred på krämen på kakan och rulla samman. Förvara den i kylen medan du förbereder garnering.

Garnering: vispar du grädden och blanda sedan i lemon curd. Spritsa krämen på rulltårtan och garnera med strimlat citronskal.



Recept från Hemmets Veckotidning

Fiskbullar med äggsås

Det är säkert många utav er som rynkar på näsa, känner att ni måste kräkas och säger urk åt att bara läsa min rubrik :-) Men jag och säkert många andra tycker att det är gott med fiskbullar ibland, inte allt för ofta men ibland. Och då gärna med egen äggsås. Så underbart gott. Prova! Så ikväll, då fantasin inte var på topp gällande mat så vart det som sagt fiskbullar med äggsås. Tänkte dela med mig av receptet. Enkelt och gott! Säkert många som redan vet hur man gör äggsås, men för er som inte vet så fram med papper och penna och skriv ned vet ja :-)

Ägg sås 4 port
1-3 ägg (beror ju på hur mycket ägg man vill att det ska vara i såsen)
1 1/2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
Lite smör
Salt och vitpeppar efter smak

Gör så här:
Börja med att koka äggen, hårdkokt. Skala och hacka. Vispa sedan ihop mjölet och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt det koka i ca 3-5 min. Salta och peppra. Tycker du att såsen blir för tunn så tillsätt mera mjöl. Häll sedan i fiskbullarna och äggen, koka ytterligare nån minut så fiskbullarna blir varma. Servera med potatis och sallad. Ni som inte tycker om fiksbullar kan ju ta kokt torsk.

Trevlig måltid.

Söndagspromenad i skogen









Vaknade efter en (behövlig sovmorgon) upp till solsken denna söndagen, åt frukost framför nyhetsmorgon sen begav jag, Freja och kameran oss ut på en skogspromenad. Underbart. Frisk luft, tyst, lungt och rofyllt är det i skogen. Man hörde bara fåglarnas kvitter och trädens sus. Fotade en del och på vägen hem såg man några lupiner som än står kvar vid vägkanten. Konstigt med tanke på att vi sakta men säkert närmar oss november...

Nu blir det mys söndag. Ska hälla upp en kopp kaffe, göra iordning en fruktsallad och sen placera mig i soffan för att se film, The Jane Austen Book Club. Känner mej inte så på topp idag, efter gårdagens känningar av mitt hjärtfel.

Hoppas Ni får en bra söndag!

Fredag!



Då var fredagen här igen och åter helg. Vart tar veckorna vägen? Tiden bara svischar förbi, man hänger inte riktigt med ibland, tycker inte det var länge sedan det var helg. Men skönt med helg, fast det varit lungt på jobbfronten nu ett tag så är det faktiskt rätt skönt när det blir helg, jag vet liksom inte men jag tycker att dom dagarna känns annorlunda mot för en tisdag eller torsdag. Det är något speciellt med helgerna.

Idag har jag varit och hälsat på Lotta och hennes 4 ungar, små charmtroll är dom allihop :-) Lilla C som nu inte är så liten längre fyllde 5 år igår så jag var dit med en present som hon och lillasyster A började bråka om på engång, haha se där hur det är med syskonkärlek :-) Och tvillingpojkarna är ju för underbara, när man möts av deras leende så smälter man, det finns väl inget sötare än bebisar?! Eller?... Ser framemot den dagen man har en egen att snusa i nacken :-)

Nu ska jag ta tag i städningen, inte för att det är något som egentligen behövs men det känns mycket bättre om det är städat inför helgen, doften av nystädat! Kvällen blir lugn, tänkte jag skulle göra hemmagjord pizza som får avnjutas med ett glas vitt vin, idol och film.

Åter till veckan!

Bonde söker fru

Ikväll är det dags för nya bönder att finna sin kärlek och jag kommer att sitta i soffan kl 20:00 varje onsdag för att följa deras kamp om att hitta den rätte :-) Så mysigt program tycker jag. Och till detta kommer jag att njuta av nybakad äppelkaka och en kopp kaffe.  Ja ialf ikväll, inte varje onsdag *ler*



ÄPPELKAKA
2 ägg
2 dl socker
75 g smör
1 dl mjölk
2 msk kaffepulver ( snabbkaffe eller brygg)
3 ½ dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2-4 äpplen
Socker och kanel

Koka upp smör, kaffepulver och mjölk i en kastrull. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör om. Tillsätt smör-kaffe-mjölkblandningen och rör om. Häll i en rund, smord och bröad form med avtagbara kanter. Skala och skär äpplena i klyftor. Häll i en påse med socker och kanel. Skaka väl. Häll över detta i formen och tryck ner äpplerna lite i smeten. In i ugn på 175 grader i ca 40 min. Pudra över florsocker innan servering om du vill.
Ät och njut!

Frosten slog till

Vaknade vid 7:30 imorse och solsken mötte oss denna morgon, underbart tänkte jag. Men.. det blåste som bara den, kallt dessutom. Jag och Freja trotsade det och gick ialf ut på våran morgonpromenad. Och kameran fick också göra oss sällskap denna morgon, då frosten slagit till....











EFIT & mys söndag!

Åter dags för ett foto i timmen, denna trista kalla gråa söndag med regn till och från. En mys söndag helt enkelt.


8:52 Vaknar efter en god natts sömn, skönt att få sova ut. Stiger upp och går på toa och tvättar av ansiktet lite. Går även ut med Freja.


9:10 Gör iordning morgonkaffet.


10:00 Söndags frukost i soffan framför nyhetsmorgon som sänds från Alicante, tittar ut genom fönstret och möts av regn och blåst, skulle inte alls vara så dumt att få vara där och mötas av ljumma vindar... *suckar*


11:05 Sminkar mig lite. Lite mascara och foundation så man känner sig fräschare och piggare :-)


12:10 Tar en uppfriskande långpromenad med Freja. Kallt men härligt endå.


13:25 Hemma igen, busar med Freja som fick otroligt mycket energi efter promenaden. Poppar även musik.


14:00 Magen kurrar, tar och gör iordning en fruktsallad med mango, apelsin och äpple. Vart besviken på mig själv då jag insåg att jag ätit upp bananerna.


15:05 Mätt och belåten. Gick faktiskt att äta utan bananer :-) Bäddar rent i sängen.


16:00 Sätter mig i soffan för att läsa, har lite kvar att läsa innan jag kan gå över till andra boken som jag väntar med spänning på :-)


17:00 Läser fortf bara nån sida kvar nu.


18:20 Tar och dammsuger av lite medans pajen står i ugn


19:20 Ätit och diskat


20:00 Tittar på ensam mamma söker och dricker ramlösa. Dagens sista bild får detta bli. Kanske inte så spännande dag, men å andra sidan söndagar brukar inte vara så spännande utan mera en mys dag!

Vill ni se fler efit, så titta in här.














Doften av kryddor, munk och mandlar...

Kan någon gissa vad jag har varit ute på för något idag med denna rubrik? Jo nämligen höstmarknad i Rättvik med Monica. Och just dessa dofter kändes i luften, dofter som hör marknaden till. Trots att regndropparna träffade oss till och från så var det väldigt mycket folk. Trängdes där med paraplyn och nyfikna hundar som gick runt och vädrade nosen i luften och vickade glatt på rumpan åt alla människor. Fyndade gjorde man också, Monica var den som shoppade loss mest, även jag fyndade lite småsaker 8 par strumpor, 2 st tjockare strumpor (som värmde skönt på fötterna då man kom hem) doftljus med en ljuvlig söt doft och en present till lilla charmiga A som snart blir stora grabben med sina 2 år.
Och gissa om det var skönt att ställa sig i en varm dusch och sedan få lägga sig att vila en stund då man kom hem.

Kvällen har jag spenderat hos pappa och Monica. Med god mat och ett glas vin, kladdkaka och kaffe. Nu tittar jag på tv 4 nya lördags underhållning "Stjärnor på is" och det får godkänt av mig. Efter detta ska jag mysa ner mig i sängen under täcket och titta på en film innan sovdags! Imorrn är det ett foto i timmen, så åter då!




Oktober och regn

Nu är hösten verkligen här för att stanna, då vi gått in i oktober månad. Nu finns det ingen återvändo, till soliga sensommar dagar. Nu är det mörkare tider som möter oss innan snön kommer att pryda marken. Jag tycker att hösten börjar riktigt då oktober månad är här. Och den har ju inte visat sig från sin charmigaste sida än, regn och åter regn. Tråkigt men sant. Håller tummarna på att det kommer många soliga, fina höstdagar. Nu får man istl njuta av alla fina höstfärger som finns, den klara friska luften och alla dessa mysiga kvällar i tvsoffan med en bra film eller bok, massor av tända ljus, en kopp te eller kaffe, mysiga hötspromenader och för min del många födelsedagar. Fullt upp hela nästa vecka med 4 st födelsedagar med allt från 5 år upp till 60 år. Och det bästa av allt Stockholms resan med hela familjen.

Helgen blir väldigt lugn, låg med huvudvärk och nack/ryggvärk hela dagen lång igår. Är på fötter idag igen, har varit till sjukgymnasten som har masserat, strechat och tryckt. Känns redan lite bättre. Ingen huvudvärk idag, bara nacke och rygg som värker och hon sa att det inte var så konstigt att jag hade ont som var så väldigt stel i musklerna. Ska gå dit några ggr till så ska värken vara borta. Skönt säger jag med tanke på att man lidit av detta till och från än längre period.

Nu blir det en kopp med nykokt kaffe, läsa igenom posten och sen bara möta fredagen med massor av mys!

Önskar alla en trevlig helg.
RSS 2.0