Choklad & citron

Är det någon mer än jag som bara älskar choklad?! I alla former, smaker och skepnader. Här kommer ialf ett recept på chokladrulle med smak av citron. Nått som kommer att bjudas på då det vankas födelsedag här hemma :-)

Chokaldrulle med Citron (12-14 bit)
50 g smör
½ dl mjölk
3 ägg
1 ½ dl socker
1½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
Kokoskräm:
1 dl kokosmjölk
2 dl kokosflingor
100 g smör
2 dl florsocker
1 äggula
2 msk lemon curd

Garnering:
ca 2 dl vispgrädde
2-3 msk lemon curd
citronskal

Gör såhär:
Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt det växlevis med mjölken och smöret i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i ugn ca 4-5 min. Sockra på kakan, lägg på ett nytt bakplåtspapper och stjälp sedan upp den. Låt kakan svalna under långpannan eller bakduk.

Börja med kokoskrämen. Vispa kokosmjölken slät. Mät upp 1 dl och häll den över kokosflingorna i en skål. Rör smör och florsocker poröst i en annan skål. Tillsätt äggulan. Tillsätt och blanda i kokosblandningen lite efter hand. Tillsätt lemon curd. Bred på krämen på kakan och rulla samman. Förvara den i kylen medan du förbereder garnering.

Garnering: vispar du grädden och blanda sedan i lemon curd. Spritsa krämen på rulltårtan och garnera med strimlat citronskal.



Recept från Hemmets Veckotidning



Kommentarer
Sofie

Mmm.. lät smarrigt värre! :) Kram, Sofie

2008-10-15 @ 13:46:30
URL: http://syssla.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0