Förändring behöver inte vara stort

image421
Handlade för pengarna som var kvar på presentkortet jag hade på ekmans idag. En ny lampskärm och en lin disktrasa i grönt fick följa med hem till mig. Nöjd. Tänk vad så lite kan göra så stor skillnad. Möblerad även om på mina vägghyllor jag har i köket, flyttade på några glas och ställde dit några av alla mina kökböcker. Roligt att förändra ibland. Liten förändring kan ge ett nytt intryck i ett rum. Det behövs inte mycket. Nu får de bli sängen och sova, trött efter vattengympan. Godnatt!

linus på linjen



Haha tänk vad man skrattade åt linus på linjen då man var liten.

onsdag hos mig

image419
Mmm nu får det bli en myskväll i soffan!

Visst är det vackert?

image415
Detta var det som mötte oss imorse. Visst är det vackert? Klev upp kl 6:30, gjorde iordning matsäck, klädde sig varmt och satte mig i soffan för att invänta pappa. Hämta oss vid 8 tiden, så åkte jag, Freja och pappa till stugan för att gå en långpromenad på isen. Så härligt väder. Blåsigt men varmt. Kände efter ett tag att jag klätt mig alldeles för varmt för en långpromenad. Freja sprang fritt på isen och mådde så bra. Ibland var hon så långt bort så man bara såg en svart prick *ler* min lilla gumma. Nu är hon alldeles slut efter dagens utflykt så hon har gjort kväller, vilket jag oxå ska göra, känner mej så trött och huvudvärken blir värre. Lite sömn och alvedon så blir de bra. Godnatt!

tisdagstema-ensam

image414

En liten apelsin låg kvar ensam i min fruktskål på bänken imorse, så nu läre jag rusa på affären och införskaffa mig lite apelsiner, bananer, äpplen och kiwi. Jag är ett fruktmonster :-)

Årets första


image413

Nä men har ni sett, vad som smygit sig ner i min ica kasse och hem till mitt soffbord? Jo nämligen årets första semla. Dom är ju så goda. Man måste få unna sig ibland på veckorna oxå, eller hur?! *ler* Och det är ju semmel dags. Ska avnjuta denna semla (från ett bageri härifrån) med kaffe i soffan nu med en tidning.

storm=söndagsmys

image410
Ute är det storm idag men solen tittar fram, härligt! Vakna vid 10 imorse, sovit som en stock inatt. Låg kvar i sängen och drog mig ett tag, var ju så mysigt att ligga där när man såg vad söndagen bjöd på, det stormiga vädret. Klev upp vid 10:30, duschade och åt frukost framför nyhetsmorgon. Sen gick jag till pappa och hämtade Freja. Vi tog oss en långpromenad i blåsvädret och jag var orolig där ett tag att vi skulle blåsa bort, haha! Men när vindarna lättade lite så kände man riktigt hur solen värmde, och då kom man plötsligt att tänka på våren, den underbara våren! Men när vindarna sen ökade vart man påmind om den vinter som än är kvar. Idag och ikväll får det bli massor av mys inne, sitter just nu här med en stor kopp med kaffe och en apelsin. Ska snart sätta mig i soffan och kolla på några avsnitt av "sex and the city" jag bara älskar den serien. Sen blir det väl matlagning nått tag, får bli pasta med hemmagjord pastasås av lite räkor och smått och gott. Kvällen bjuder på 2 st filmer. Helt enkelt en mysig söndag, så som den ska vara!

Och tack än en gång Lotta för en supertrevlig kväll igår. Det där läre vi göra om snart och stockholmsresan måste bli av :-)

tacos och fest

Kvällen har varit jättekul. Var först hos Lotta och Simon och käkade tacos. Sen förfestade jag och Lotta där, jättekul. Vi pratade och skrattade och hade de jättekul. Sen gick vi vidare på krogen, och där träffade man en massa folk som de var länge sen man såg, så man kan säga att kvällen var hellyckad. Detta läre vi göra om Lotta. Tack för en jätterolig kväll. Nu blir det sängen, så trött. Sovmorgon imorrn. Godnatt!

Bjuda på mat

image409

Fläskfile med krämig svampsås 4 portioner
400 g fläskfile skuren i bitar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk champinjoner
1 msk olja lr flytande margarin
1 tsk grönpepparkorn krossade
1 msk hackad persilja
1 tsk dijonsenap
1 dl torrt vitt vin
4 msk matlagningsgrädde
salt och peppar
GÖR SÅHÄR:

Värm matfett i en stor stekpanna. Stek köttet på ganska stark värme ca 5 min på varje sida. Ta upp köttet och håll det varmt. Sänk värmen i pannan och lägg i löken och vitlöken. Låt det fräsa några minuter och lägg sedan i champinjonerna. Låt allt fräsa under omrörning några minuter. Blanda ner grönpeppar, persilja, senap och vin. Låt såsen koka ganska kraftigt i 1 min. Tillsätt grädden och låt det koka upp igen. Smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över köttet. Servera med pressad potatis och sallad.

Chockladrulle med krämig hallonfyllning
2 ägg
1 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk kakao
200 g hallon
200 g kesella
1 msk flytande honung
1 tsk florsocker

GÖR SÅHÄR:
Värm ugnen till 200 g (varmluftugn 175) Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och kakao, sikta ner det i smeten och blanda försiktigt. Bred ut smeten i långpannan. Grädda ca 8-10 min tills kakan fått fin färg. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra av pappret som den gräddats på. Vänd långpannan över kakan och låt den kallna.
Mosa under tiden hallonen och blanda sen ner kesellan. Smaksätt med honungen. Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop till en rulltårta. Rulla in den i pappret. Sikta över florsocker innan kakan ska serveras.

Detta funderar jag på att bjuda Jonte, Malin och pappa på nästa helg på fredag efter morfars begravning.
Vad tror ni? Är de bra? Allt är från min viktväktar kokbok.

vattengympan

Har nu kommit hem från vattengympan och attans vad kul de var! Men jobbigt, men de är bra det. Är så skönt att träna, nu då man orkar. Förr kunde jag ju inte på grund av mitt hjärtfel. Är så glad att man kan träna igen. Ska köpa mig ett träningskort så man kan gå på annan gympa oxå på badhallen, så de blir variation. Torsdagar vattengympa och så nån annan dag ett pass styrkegympa. Perfekt. Nu ska jag byta om till pjyamas, dricka vatten och sätta mig i soffan och varva ner innan man ska sova. Undra vad tv:n bjuder på?

fyndat idag

image408

Har varit och haft mattelektion idag och det gick väl sådär. Har ju haft ett break nu då det varit jul och nyår, körde igång igen förra veckan men då kunde jag inte åka så jag åkte idag. Och jag säger då bara de hjärnsläpp. Helt totalt glömt bort hur man räknade de jag håller på med, och jag måste ju erkänna att jag har ju presic inte suttit med näsan i matteboken under ledigheten. Men efter några förklaringar från lärare, så gick de bra. Gjorde även upp en planering på allt jag har kvar. Känns bra! Var och fyndade lite kläder sen (tröst?!) hihi, det vart ett par korta stövlar som var på rean 50%, sen fick även en lång tröja och 2 st knästrumpor följa med hem. Nu har man outfiten planerad tills på lördag då jag ska ut med Lotta (www.lottasvensson.blogg.se)  från jobbet, det ska bli så himla kul, behöver verkligen komma ut nu och ha kul. Längtar så! Nä nu får det bli en kopp kaffe, apelsin och så en titt i dagens tidning. Kvällen bjuder ju som sagt på vattengympa, det ska bli jättekul.


doften av nybakat bröd

image407

Friskisbullar (ca 25 st)
2 dl russin
2 dl linfrön
2 dl vatten
1 tsk havssalt
3 msk olivolja
4 dl filmjölk
50 g jäst
2 dl vetegroddar (kan uteslutas & ersättas av grahamsmjöl)
10-12 dl mjöl


Blanda russin, linfrön och vatten i en skål. Värm olja och fil till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Lös upp den i lite av den ljumma vätskan. Tillsätt russin/linfröblandningen, salt och resterande av vätskan. Blanda i vetegroddar/grahamnsmjöl och mjölet (spar lite till utbakning) Arbeta degen väl och låt den jäsa i 30 min övertäckt. Forma bullar, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt den jäsa i 30 min till. Pensla med fil och grädda 12 min mitt i ugnen i 225 grader.

Dessa fick jag för mig att baka idag, passa på när det är så kallt ute så man ialf bara vill vara inne, man vill ju inte sticka ut näsan i onödan. Håller även på att tvätta. Freja lämnade jag på "dagis" imorse *ler* Hon är hos pappa och busar med hans hundar ett tag. Inne i värmen såklart i deras varma hundhus. Nu ska här provsmakas av dessa bullar till en kopp kaffe. Gott (hoppas jag) hihi.

minus 12

Fick en chock då man vakna imorse, termometern visar på -12 grader. Klockan visade 7:20, sängen var väldigt varm och lockande att krypa ner i igen och jag gjorde det *fniss* låg där och kollade på tv ett tag. Men vid 8:30 trotsade jag det kalla, ruggiga vädret och gick ut med Freja med halsduken upp över ansiktet. Jag må då säga att det svänger då rejält med vädret denna vinter, kan man kalla de vinter?! Snö, ingen snö, snö igen, ingen snö. Varmt, kallt, varmt, kallt. Hallå, bestäm er nu, för det är bara att inse hur mycke man än börjar längta till våren när de blir sådär soligt och varmt ute nån dag, så är det ju bara att inse att de är forft januari, vintern är inte över än på ett tag, så låt det då vara vinter då. Men -12 kan vi skippa *ler* Dagen bjuder inte på så mycket, ska tvätta och träna ikväll. Vill även tacka alla som kommenterade mitt tisdagstema igår, tack för dom fina kommentarerna. Det är så roligt!

29 januari, då sitter jag bänkad framför tv:n igen kl 19:30 SJUKHUSET BÖRJAR IGEN!!

himmelskt gott

image400

tisdagstema-yta

image399



cult design

image395
Jag tittar alltid in på cult designs hemsida varje dag. Dom har ju så himla fina saker. Här är några saker som jag vill ska pryda mitt hem inom kort tid. Nu blir det filmgalan och fruktsallad. Gott!

måndag (vilodag)

Då var det ännu en ny vecka då igen, vad fort de går tycker jag! Idag är det vilodag ingen långpromenad, igen träning. Jag har satt måndagar som min vilodag, man måste ju ha en vilodag i veckan. Det har bara blivit Freja och min obligatoriska 15 min promenad på morgogen som vi alltid gör varje morgon, men imorrn är det träning igen, onsdag långpromenad och träning på crosstrainer, torsdag vattengympa och fre-lörd-sön promenad. 

Freja fick duscha imorse, nu ligger hon i soffan under filten och myser och sover hihi. Har även diskat, bäddat rent i sängen och duschat själv. Ska ta och dammsuga nu, blir ju så himla mycket grus i hallen eftersom de inte nästan finns någon snö ute, då släpas de in grus islt. Mycke konstig vinter de här.

image394

harmoni

Ljus är något som jag verkligen inte kan leva utan nu på hösten/vintern. Med sina mörka dagar så är det mysigt att kunna tända många ljus och bara mysa. Dom ger ett sådant lugn. Romantiskt är det oxå. Harmoni. Inget mys utan ljus. Ljus hör vintern till, man blir gladare av dom. Har nu tänd en massa ljus här i min lägenhet och det är så mysigt. Ska värma lite te och sätta mig i soffan under täcket och kolla på en film. Och bara njuta av alla ljus. Kan de bli bättre?

 image401 


solsken & långpromenad

Söndag igen och tro det eller ej men idag har/är faktiskt solen framme. Helt underbart. Det är ju inte så ofta som man blir bortskämd av den i januari, så det vart roligt att se att solen sken då man vakna imorse. Jag och Freja begav oss ut på en riktig långpromenad, men de blåste lite kallt, typiskt då solen är framme för en gångs skull. Men man riktigt njöt av att solen strålade från en nästan molnfri himmel. Gick där och tänkte på våren och allt härligt som den för med sig och så mamma. Minns en gång då vi var i stugan för nårgra år sedan, en feb-mars dag, strålande solsken, klarblå himmel kanonväder. Vi tog med oss filt och apelsinklyftor och tog en långpromenad på isen. Tog en paus på en ö, satt där en stund i solskenet och åt våra apelsiner och pratade och skrattade så som vi alltid gjorde då vi var tillsammans. Tårarna rann ner för kinderna då minnet kom upp, saknar dig så mamma! Önskar att du vore här!

Vackra blommor

image387
Unnade mig en bukett med vita tulpaner, dom är ju så vackra dessa blommor.

en trevlig fredag

Har nyss kommit hem från brorsan och hans fam, jag och Freja har varit där och fikat och kollat på let`s dance ikväll, vart även ett glas vin, gott! Bakade morotskaka idag som jag tog med mig dit. Haft det roligt och trevligt. Nu får det bli sängen, är så trött. Godnatt!

gulaschgryta

Gulaschgryta för 4 pers
1 sats grytbitar
1 gul lök
2 paprikor
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatepure
400 g krossade tomater
1 msk kummin
1 msk paprikapulver
1 kanelstång eller ½ tsk malen kanel
1 krm cayennpeppar
1 tsk socker
salt och peppar

Gör så här:
Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp smör eller olja i en panna. Fräs löken mjuk. Tillsätt vitlök och paprika. Rör ner tomatpure och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt grytbitar, krossade tomater, kryddorna och socker. Låt koka i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar. Servera som den är eller med potatis och en klick creme fraiche.

små, men underbart goda

image384
Kunde inte motså dessa fyra små minisar. Ica hade 2 st påsar med minimorötter för 15 kr, jag älskar morötter och så låg ju den där goda lindt mörkchokladen där och såg så god ut. Även dom 2 st för 15kr. Jag bara måsta. Morötter är nyttigt och mörk choklad är nyttigt på sitt sätt, för att man behöver inte en stor bit förräns behovet är fyllt. Nu blir det sängen och sova. Trött efter träning.

dagens schema

Morgonpromenad (strax)
Ta reda på tvätt
Åka och handla
Träna
Laga mat gulaschgryta
Softa framför tv:n och varva ner

Vad gör ni denna onsdag?

kvällsmys med te & ljus

Dagen är snart förbi. Dagarna går så fort. Har ialf promenerat idag, tvättat lite, lagat mat. Och så såg jag att mina fönster i tvrummet var skitiga och så var det nosavtryck på ett utav dom, hmm undra hur dom kommit dit? Nämner inga namn *ler* Så jag tog tag i saken och putsade dom, nu är dom skinande rena som resten av lägenheten (fast de är den ju jämt iofs). Skönt och fräscht. Och på frågan om jag är rastlös. JA! Haha. Nu ska även jag bli ren och fräsch, ska hoppa in i duschen, lägga en ansiktmask. Klä mig i myskläder och sen värma te, tända en massa ljus och krypa upp i soffan under filten och kolla på dumburken. Får ju inte missa i huvudet på gynning ikväll på kanal 5. Måste ju bara kolla in vad de är. Haha. Duschen kallar.

 

tisdagstema-tre

Har nyss kommit hem från en långpromenad med Freja och då slog de mig att det är ju tisdag idag och det innebär tisdagstema spännande. Så detta är vad jag har framför mig:

image376
Kaffe, apelsin och så matlistan. Ska iväg och handla imorgon.

doften av citron

Mmm den ljuvliga, friska doften av citron har spridit sig i min lägenhet idag. Nämligen bakat citronmuffins. Och goda vart dom oxå, provade en till kaffet nu. Ska ta med några bort till pappa senare. Ska dit och bli bjuden på mat igen (har man tur eller har man) pappas kompis från Västerås kommer hit ett par dagar för att jaga med pappa, så då ska man bjuda på mat. Och då frågade dom om jag oxå ville komma, och det tackar man ju inte nej till. Skulle ialf bara äta en simpel korvstroganoff ikväll ialf. Och så är det mycke roligare med sällskap.


 
Mina citronmuffins och så min nya kruka.

Min bagarkompis idag, ligger nedanför ugnen och passar :-)

2 månader

Idag är det 2 månader sen man opererade sig. Och jag mår bra *peppar peppar ta i trä* Hade en liten känning av hjärtklappning i fredags, pulsen var väldigt hög, presic som förr, men de kan ju oxå bero på att jag varit förkyld och fortf är lite snuvig och så järnbristen, får hoppas att de inte e påväg tillbaks. Då blir jag både arg och ledsen. Ska på återkoll i bollnäs på mitthjärta i feb så får se hur allt ser ut då och vad doktorn min säger. Har nyss varit på en promenad me Freja, är nyduschad och ska sätta mig för att äta frukost nu och sen åka iväg.

ännu en söndag

Då var denna helgen förbi då. Gårdagen var jätterolig. God mat, många skratt och god dryck. Stannade till 23 tiden. Då diskade och plockade jag undan sen stupade jag i säng, så trött. Sovmorgon imorse, vakna 9:25. Otroligt för att vara mej, brukar ju vara uppe med tuppen annars. Kokade kaffe och tog yoghurt och en macka och satte mig i soffan och åt frukost framför tv:n och nyhetsmorgon. Sen var de dags för en långpromenad, härligt men så kallt. När man vakna vart man så glad av att solen sken och de såg så härligt ut ute men skenet bedrar kan jag tala om. Visst solen sken och de var jättevackert ute med all snö som kom igår (igen) men isande vindar.
Tycker detta varit den konstigaste vintern på länge, snö och så har den tinat bort och så har de sett ut som att det är höst men så kommer snön igen, ligger kvar nåra dagar och så tinar den bort och så fortsätter de sådär och igår kom snön igen, och rejält mycket. Nu är det fint ute igen, snön ligger fint på alla träden, så nu tycker jag att januari känns lite bättre ialf. Men snön försvinner väl till veckan igen tänker jag väl och så är det sådär grått, mörkt och dystert igen. Om man tänker tillbaks på tiden då man var liten och minns vintrarna då, så var det ju alltid mycket snö, man åkte pulka och skidor hela vintrarna och snön låg i meterhöga drivor (tyckte man) men nu, är de sällan så, var det för att man bara minns dom snöigaste vintrarna eller var det bättre vintrar längre tillbaks?! Hmm. Bra fråga. Nä nu ska jag mysa i soffan och kolla på film med en stor kopp med varmt te. Sen ikväll blir det middag hos pappa, fläskfile. Gott! Och imorrn, planering av morfars begravning på begravnings byrån med moster, pappa och bröderna. Tungt.

R.I.P Morfar

Kl 16 idag somnade min morfar in, han vart 86 år gammal. Vila i frid morfar. Nu får du träffa mormor och mamma igen, dom väntade nog på dig däruppe. Kommer bli tomt utan dig.

Nu ska jag underhålla mina middagsgäster, maten e strax klar för att ätas.
Trevlig lördag allihop!

snickare i familjen

Tur man har snickare i familjen som kan hjälpa en då man vill ha nått. Bröderna är superduktig, likaså pappa. Så han ska få snickra ihop en sänggavel åt mig. Hittat en snygg som jag vill ha. Fast jag ska måla den, de är mitt uppdrag :-) Nu blir de fruktsallad till lunch, sen städa lite.


från ellos

yr i bollen

Har varit till S-hamn idag och handlat lite med pappa. Han köpte bla en ny skinn fotölj med fotpall till tvrummet och en massa annat, jag köpte bara småsaker så som bodylotion, deo, leksaker åt Freja plus ett stort tuggben och så köpte jag 2 st blommor på Mobackes som jag har i min avlånga kruka på diskbänken, de vart faktiskt bra. Bild kommer nog sen. Har även införskaffat järntabletter, var på apoteket och köpte de, hoppas de blir bättre. Är väldigt yr i huvudet idag och känner mig trött. Kanske är järnbrist jag pratade med en som jag känner som är sjuksköterska och all symtom stämde in över det hon sa om järnbrist, så jag ska prova att äta tabeltterna nu få se om de blir bättre. Kvällen blir lugn, myskväll framför tv:n med glass och kaffe. Och så myskläder förstås och tända ljus. Ska kolla in let`s dance och sen får det bli en film. Freja är överlycklig över sitt tuggben, alldeles mallig. Ligger och gnager på de nu, ser väldigt nöjd ut. Hehe. Nä nu ska jag ta och koka lite kaffe och sen ta lite chokladglass med lite skivad banan på. Trevlig helg allihop.

fika och skratt

Skön att kliva upp tidigt, man hinner med så mycket då. Efter promenaden och tvätten imorse åkte jag till Bollnäs för att möta upp en vän där. Vi tog en fika och satt och pratade väldigt länge om allt möjligt. Vart mycket skratt också som vanligt. Fikade underbart goda blåbärs bullar och så en stor kaffe latte. Sen gick vi på stan en sväng och kikade runt, dock ingen shopping av kläder eller prylar, men en vinflaska fick följa med hem till helgmyset som blir på lördag. Har även varit och hälsat på morfar, inget vidare med han. Stackarn. Kämpa på.

Har ju velat fram och tillbaks om jag ska köpa en bärbar dator eller bara köpa en ny skärm (plattskärm) men nu har jag bestämt mig. Det blir en bärbar. Pappa får min data som jag har nu. Ska bli så skönt att få bort databordet och köpa en skänk dit. Hittat en snygg på ikea som jag är sugen på. I behov av mer förvaring. Så blir det. Bärbar dator. Nu ska jag ta och värma lite te och skala en aplesin sen sätta moi i soffan me Freja under filten och kolla på tv, sen en film innan läggdags.

 

uppe i ottan

Uppe i ottan idag, vakna 06:20. Låg kvar tills nu, så varmt och skönt i sängen ju, men jag ska ialf upp nu och tvätta kl 7. Sen blir det en långpromenad me Freja på engång, så har man promenaden överstökat. Mår faktsikt bättre idag, fick prata igår med en vän som gått igenom samma sak som jag, hon har mist många utav personer som stått henne nära, så hon vet presic hur man känner de. Kändes väldigt bra att få prata om mamma, alla tankar, allt som hänt. Hon vet presic, kan liksom känna igen sig i de man säger och ge stöd och tröst och hon visset oxå vilken bra relation jag och mamma hade, vi var ju så himla tajta. Saknar dig så fruktansvärt mycket mamma. Du har du varit borta i 1 år och 7 månader. De värsta tiden i mitt liv. Älskar dig för alltid.
Och jag vill rikta ett stort tack till mina övriga vänner för erat stöd och till min underbara famiilj, tack för att ni finns allihop. Vore inget utan er. Och lilla Freja, tack för att du kom in i mitt liv, i rättan tid.

Fast jag måste ialf medge att januari är den deppigaste månaderna av alla. Så de så!

längtar till våren

Deppig. Januarideppig eller vad är det?! Känner mig nedstämd, trött, hängig och allmänt less. Är de fler än jag som blir deppig i januari? Man tycker ju att denna månad ska vara nått bra, ett nytt år och nya tag. Men icke. Jag hatar januari månad. Den är kall och mörk och känns som en evighet. Ge mig sol och värme, fågelkvitter och ljumma vindar. Jag är så less på vintern nu. Jag gillar vintern men de är ju före jul. Okt-nov-dec är dom bästa månaderna, men sen blir de bara trist, då går man bara och längtar till varmare tider. Tänk våren, vad underbar den är. Vårkänslor. Nä nu får de bli vår tycker jag. Då vet jag att man blir mycke gladare och piggare. Tror även att jag har järnbrist, så jag ska åka på apoteket och köpa mig järntabletter.

Denna onsdag har inte innehållit så mycket. Vakna vid 8 tiden. Gick ut me Freja, kokade te och hällde upp en skål med yoghurt och linfrö. Bredde en macka med ost och gurka. Åt frukosten vid matbordet för engångs skull, annars tycker jag att de är mysigt att sitta i soffan om morrnarna och äta sin frukost i morgonrock och kolla på nyhetsmorgon. Men denna morgon vart de matbordet och så en tidning. Sen efter frukost tog jag och Freja en uppfriskande långpromenad, vart piggare av den. Men gladare? Nja. Har nyss njutit av en god men sen lunch, lite keso, avokado och gurka, sen en apelsin. Så gott! Nu ska jag ta och rensa ur garderoben lite, dammsuga och poppa musik, glad musik så kanske man blir glad. Eller?!



piggare men inte gladare

Vart piggare av träningen idag men tyvärr inte gladare. Har kommit i nån svacka nu igen, känner mej så deppig och hängig. Dels en massa tankar om mamma, saknar henne så himla mycket så att de gör ont. Önskar så att man kunde vrida tillbaks tiden så att du fanns här. Skulle vilja åka bort ett tag och få tankarna på  nått annat, komma bort hemifrån ett tag. Tror de skulle göra mig bättre.Tur jag har Freja som lyser upp min dag. Nu ska jag duscha, sen sätta moi framför tv:n och äta apelsin. De får bli en tidig kväll i säng, ska upp tidigt imorrn och sen tyvärr till tandläkaren för såndär årlig fjantig koll som kostar skjortan. Stor suck...

off we go

Gasch vad trött jag är idag, sov till kl 8:45, kändes som man hade sovit typ 2 tim bara inatt, kändes som man hade ett gruslass i ögonen, kroppen var som bly och mensvärk. Kan de bli sämre?! Hata. Men men jag tog mig upp, knäppte på kaffebryggaren, gick ut med Freja. Skönt med friskluft. Gjorde sen iordning frukost vilket bestod av yoghurt, macka med ost och gurka, apelsinklyftor och så en stor kopp kaffe. Sen så var jag piggare, förutom den där j*vla mensvärken, vaffö ska vi kvinnor stå ut med så mycke smärta?! Orättvist. Har nu suttit och kollat i en massa vårkataloger och man blir ju sjuk av längtan till våren. Jag tycker att januari är den värsta vintermånaderna av alla, blir alltid lika deppig och hängig i januari. Man försöker tvinga fram ett leende på läpparna och tänka positivt men allt känns så falsk. Så nu tycker jag våren får komma.

Nu blir de ialf träning, kanske man känner sig lite gladare och piggare sen då. Har bytt om till träningskläder och tagit mp3spelaren, ska snart iväg. Känns bra faktiskt, man har ju som sagt varit i den där choklad asken allt för många gånger i jul och nallat, och inte tala om all god mat som man ätit. Så nu gäller de. Off w go.

Ciao.

imorrn börjar det

Imorrn ska jag börja träna igen, nu gäller det. Ska bli så härligt att komma igång igen, har lagt upp en plan på hur jag ska träna och vad. Har ju bara blivit promenader efter andra operationen som var i nov 07. Och nu när man är frisk från hjärtfelet, och man känner sig så pigg som man gör så ska de bli väldigt skönt att komma igång igen med träningen, min kropp behöver det. Nu ska jag ta och duscha, göra en ansiktmask, måla naglarna och sen klä mig i myskläder och sätta mig i soffan och kolla på 2 st filmer. Tilltugg blir nötter. Gott.

 

god mat

Har nyss kommit hem från pappa, jag och Freja har varit där ikväll och umgåtts med pappa, Jonte och Monica. Bjöds på god mat som pappa lagat, de var förrätt smörgås med räkor stekta i vitlök och dill, sen mjukost, varmrätt winersnitzhel (stavas de så? hihi) hackelbackspotatis, stekta ärtor, anjovis, sallad och gott rödvin och efterätt minipajer fyllda med grädde och hjortronsylt och sen kaffe till. Så gott, nu är man väldigt mätt i magen kan jag tala om. Känns som man har vräkt i sig hur mycke som helst nu då de varit jul och nyår. Ska bli skönt att börja träna till veckan. Blir även en promenad imorrn, man har tillfrisknat från förkylningen nu, bara lite snorig.
Nu väntar sängen, trött. Godnatt.

städat bort julen

Äntligen klar med städningen. Har städat sen imorse. Klev upp 7:15, åt frukost framför tv:n, klädde på mig och gick ut me Freja, sen började jag städa. Har storstädat alla rum. Putsade fönstret i köket också. Så nu är all jul borta hos mig. Så härligt. Var less på julen. Skönt att få upp lamporna igen och nya gardiner. Har nyss duschat och fixat mig, ska nu gå på affärn och handla, sen blir de väl att laga kvällsmat senare. Kvällen bjuder även på film. Till veckan ska man börja träna igen, känns så härligt att komma igång igen efter jul och nyår.

Trevlig helg allihop!


Mina nya lotusblomma ljuslyktor.
Så fina.

längtar till ikea

Är piggare idag, är ialf på benen. 2 dagar där man varit helt däckad får räcka, bra med vila. Idag har jag bara huvudvärk och hostar. Inte lika snorig längre, tack och lov att denna förkylning blir kort. Ska snart iväg till frissan och bli fin i håret igen, permanent. Vilket är så bra för mitt hår, annars har jag miljoner virvlar så de går inte göra nått åt håret. Så lockar är perfekt. Nu har lockarna växt ut, så nu ser man förjävlig ut i håret, så de ska bli så skönt att bli fin i håret igen. Fick ju presentkort på ikea i julklapp av Jonte och Malin, så nu har jag skrivit ner en lista på saker jag ska köpa, så nu längtar man tills man får fara dit och shoppa loss. Här är saker jag ska ha, och sen kommer de säkert hamna en massa annat smått och gott i vagnen som man inte hade planerat att köpa

     
     
   
 

Nu ska jag ta och äta lite lunch sen ta en alvedon.

andra dagen

Då har de gått 2 dagar på det nya året, 2008. Och man är tokförkyld. Nyser, hostar, snorar som en tok. Gårdagen tillbringade jag i soffan under filten med massor av tv och film. Knapra alvedon, drack te och vatten. Ingen rolig början på 2008, men men. Idag är jag så klen på benen, så de blir en vilodag idag med, så man blir frisk snart från denna förkylning. Fast en aktivitet står på schemat, nått nödvändigt, tvätta. Så jag ska masa mig fram och tillbaks från soffan till tvättstugan mellan 12-17 idag. Fy. Vill inte vara förkyld! Veckan annars blir lugn, imorrn ska jag till frissan och bli fin i håret igen. Kul kul. Sen på fredag (om jag är piggare) ska jag städa bort julen, e trött på den nu. Och på kvällen kommer Jonte hem. Så då ska jag spendera min helg med pappa och Jonte.
Jag vill önska alla en god fortsättning på 2008!



välkommen år 2008

Ja då var det 2008 då, nytt år nya äventyr. Har nyss kommit hem från brorsan. Haft en kanonkväll med mycke skratt. Vi åt god mat, fläskfile i ugn med god sås, pressad potatis, sallad och gott vin till. Sen min kaka till efterrätt. Har även spelat biljard och kort. Tolvslaget firades ute med champange och fyrverkeri. Många som sköt upp raketer runt omkring. En jättemysig och trevlig nyårsafton. Nu ska jag och Freja krypa ner och sova, hon e så trött efter nyårsfirandet.
God fortsättning allihop på år 2008!
RSS 2.0