Torsdag

Oj vad denna vecka gått fort. Tycker det nyss var måndagmorgon. Men så skönt med fredag och helg imorgon, mys! Denna torsdag har varit superbra, vaknade till solsken så som det varit varenda dag denna vecka, solsken och kallgrader med frisk härlig höstluft som möter en då man stiger ut genom dörren. Tjocka vantar åker på då man cyklar till praktiken.

Då jag kom hem lagade jag en fläskpannkaka och sedan bar det iväg till simhallen, där jag simmande i 35 min. Nu sitter jag här i soffan, ljusen är tända och koppen med rabarber/vaniljte är iordning gjord och så skalade jag mig en apelsin. Nu får det bli en myskväll i soffan, och kika på halvåtta hos mig, idol och dokumentären om Robert Gustavsson. Sen krypa ner i den renbäddade sängen och läsa nya nummret av tidningen Hälsa, som jag fick med i påsen  då jag var på hälsobutiken idag och handlade.

Ha en fortsatt trevlig torsdagskväll allihop.

Ljuva äppeltid

Nu då hösten kommit, så blir det äppeltider. Man kan njuta av god äppelkaka eller paj, göra egen äppelmos eller bara äta dom som dom är. Igår då jag var och handlade så köpte jag tidningen matmagasinet och där fanns många goda recept, bla med äpple. Hittade ett på vanilj och äppelmunkar  som jag tänkte att jag skulle dela med mig av, utifall någon är sugen på att testa. Jag ska ialf göra dessa munkar nån helg framöver.

Vanilj och äppelmunkar ca 20 st
75 g smör
2 ½ dl mjölk
50 g jäst
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 krm salt
ca 1 dl torkade äppelskivor
ca 1 liter vetemjöl special
ca 1 liter olja till fritering
socker
ca 2 dl vaniljsås av pulver

Gör såhär:
1. Smält smöret i mjölken och värm det till 37 grader. Rör i jästen i den varma mjölken. Rör sedan ner socker, vaniljsocker, äggulor och salt.
2. Skär äppelringarna i mindre bitar och blanda i. Rör i vetemjölet och blanda till en jämn och smidig deg. Låt degen jäsa i 30 min. Ta upp och knåda degen. Dela den i 20 bitar och rulla till bullar.
3. Värm upp olja i en kastrull ( andvänd gärna en termometer, oljan är klar att använda vid 180 grader ) Lägg i en bit vitt bröd i oljan, när den blir gyllenbrun är den klar att användas.
4. Fritera bullarna gyllenbruna. Ta upp med hålslev och låt rinna av på ett fat med hushållspapper. Häll upp socker på en tallrik och rulla bullarna i det.
5. Gör vaniljsåsen, tänk på att göra den tjockare än vanligt. Häll vaniljsåsen i en sprits och tryck in vaniljkrämen i den nybakade munken.

Minns då jag var liten och var med mamma och hjälpte henne och göra munkar till jul. Dom var så goda! Har aldrig ätit så goda munkar som dom som min mamma gjorde. Var så roligt att få vara med henne i köket och baka och laga mat, vad jag saknar dig älskade mamma. Alla våra stunder tillsammans! Saknar dig varje dag.

Har presic kommti hem efter en kvällspromenad runt bäck med Klara och våra hundar. Nu ska jag ta och mysa ner mig i soffan och kika på tv. Halv åtta hos mig och idol såklart :-) Ha en bra kväll allihop. Kram på er.

Avkoppling i stugan

Då var det söndag igen och även denna helg är förbi. Begravningen i fredags gick bra, det var jobbigt men en sådan fin begravning med fina blommor och sång. Men det blev även en hel del tankar om mammas bergavning också, jättejobbigt! Efter begravningen åt vi smörgåstårta och prinsesstårta med kaffe i församlingshemmet.

Vid 17 tiden åkte pappa, jag, Jonte och alla vovvar till stugan. Åt en enkel middag och sedan slappade vi i soffan och pratade. La oss vid 22 tiden, jättetrötta. På lördagsmorgonen var det meningen att Jonte och pappa skulle ut och jaga men regnet det bara öste ner. Heeela långa dagen! Så det blev en dag inomhus, jag städade stugan, läste i boken, löste korsord och melodikrysset med Jonte, fikade. På eftermiddagen slutade det regna och då passade jag på att ta en promenad med stavarna och pappa och Jonte begav sig ut på sjön för att lägga nät. Hann bara in sen efter promenaden så började regnet ösa ner igen. Tog en värmande dusch och satt sedan i fotöljen framför kamin och drack lite gott rödvin och läste i boken medans Jonte lagade mat. Jättegod rådjursgryta och äppelkaka. Smakade så gott! Var så mysigt att sitta där inne i värmen, med massor av ljus tända, brasan som värmde så gott och höra hur regnet smattrade mot rutan. Satt uppe och pratade ett tag och gick sedan och la oss.

Idag var det uppehåll och till och med solsken, så pappa och Jonte åkte till skogen och jagade vid 7 tiden. Jag, Freja och Mimmi stannade kvar i stugan och åt en god frukost, diskade undan, eldade i kamin och tog sedan en promenad i det fina och soliga höstvädret. Efter jakten åkte pappa och Jonte ut på sjön och tog upp näten som innehöll 15 st abborrar och en fin öring. Åt en sen lunch och sedan begav vi oss hemåt, Jonte mötte upp Malin och dom åkte vidare hem till Stockholm.

Har nu varit på ica och handlat, packat upp och tagit en dusch. Ska ta och värma en kopp med choklad och göra iordning hårdmacka med ost på, det får bli kvällens middag, har ingen ork eller lust att ställa mig och laga mat nu. Får bli en myskväll i soffan med ensam mamma söker och film. Imorrn är det dags för praktiken igen mellan 8-15 måndag till fredag. Hoppas ni alla haft en bra helg.

En regnig fredag

Fredag och helgen är här. Är ledig idag från praktiken eftersom jag ska på begravning. Utanför mitt fönster smattrar regnet mot rutan och inga trevliga grader som visas på termometern denna fredag. La mig strax efter idol igår och läste fram tills 22:30, sen somnade jag som en stock och har sovit bra hela natten enda fram tills 6:30 imorse, då jag och Freja vaknade med ett ryck av att jag glömt att knäppa av väckarklockan och ljudet var lite högre än det brukar vara då jag har väckarklockan på eftersom jag hade radion på åt Freja igår då jag var och badade. Så vi fick vakna till hög musik idag :-) Kunde ej somna om, så jag steg upp och tog en kortare promenad med Freja, som ej uppskattade regnvädret, ja inte jag heller för den delen.

Nu är det dags för frukost, kurrar rejält i magen nu. Sen är det dags för städning. Och kl 13 är det farfars begravning, fy! Men det kommer nog att gå bra. Ikväll åker jag, pappa, Jonte och alla vovvar upp till stugan och spenderar helgen där. Hoppas ni alla får en riktigt fin och trevlig helg.


Min goda fredagsfrukost. Yoghurt med flingor, hembakat bröd med gott pålägg, kiwi och kaffe.

Simma lungt!

Godkväll allesammans. Då var det torsdagkväll igen då. Vad denna vecka gått fort. Idag jag varit på praktiken mellan 8-15, är ju där mån-fre mellan 8 15. Trivs kanonbra. Dom är ju bara för härliga. Är skönt att vara hemma redan vid 15:30 tiden, man hinner med så mycket mer. Kvällarna blir längre.

Kvällens middag blev pannkaka, något snabbt och enkelt. För kl 18 var det dags för och besöka badhallen. Simmade 30 min denna första gång, vill ej simma för mycket första gången, då det var ett tag sedan man befann sig i bassängen. Men vad härligt det var. Lite folk, varmt vatten, tända ljus och musik på. Nu sitter jag här i soffan, har tänt ljus och ska värma en kopp med vanilj te och fortsätta att kika på halv åtta hos mig och idol.

Ha en fortsatt trevlig torsdag allihop!

Tisdagstema-sömn

Var ett tag sedan jag var med i tisdagstema så jag tyckte att det var dags igen nu. Här är mitt bidrag denna tisdag.


Åhh.. här trivs jag väldigt bra... ZzzzZZZzzzzZZzzz...

Söndag och valdag

Då var det söndag igen och denna helgen är snart förbi. Idag vaknade man strax före kl 8, utvilad. Steg upp och tog en morgonpromenad innan frukost med Freja. Smakade underbart gott med gröt och kaffe framför nyhetsmorgon då man kom tillbaks. Sen så har jag såklart varit och röstat idag, tycker man ska ta chansen då man får göra sin röst hörd och få rösta. Spännade och se hur detta val slutar. Hoppas att det blir så som jag vill.

Har även beställt en ny mobil ikväll, blev en sony ericsson. Har funderat ett tag på att köpa en ny, bara för att jag tröttnat på den jag har, men nu så blev det faktiskt nödvändigt. Min mobil har nämligen gjort sitt. Batteriet är jättedåligt, knapparna fastnar och hakar upp sig och så har jag ju tappat den i asfalten och golvet ett antal ggr, flams maja som man är, denna nya mobil ska jag vårda ömt :-)

Nu sitter jag här i soffan, har tänt lite ljus och har nyss druckit upp en kopp med förkylningste. Har börjat fått lite smått ont i halsen och huvudet känns tungt. Läre vila nu, så man inte blir sjuk, denna vecka då det är den första veckan på praktiken imorgon. Nu ska jag forstätta att kika på ensam mamma söker och sedan en film innan det är dags och krypa ner i sängen. Imorgon kl 10 ska jag vara på praktikplatsen, ska bli skoj.

Hoppas ni alla haft en toppenbra helg. Kram på er.


Denna mobil har jag beställt. En Sony Ericsson Elm J10i2. En rosa såklart, tyckte det var lite fräsigt. Så tråkigt att alltid har svarta telefoner. Nån som har en sån här telefon? Isof är ni nöjda?

Lördagsmys hos mig

Godkväll. Lördagskvällen är här och med den soffläge och mys för min del. Har alldeles nyss kokat mig en kopp kaffe och gjort iordning en tallrik med äppelpaj som jag bakade idag och lite vaniljsås till. Har även tänt en massa ljus och ska nu kika på dansfeber och sedan filmen snabba cash. Lördagsmys hos mig helt enkelt!

Idag vaknade man vid 8 tiden men låg och drog mig ett tag, det är så härligt att göra det på helgerna tycker jag. Sen så har jag varit ute på en långpromenad med Freja och fixat lite här hemma. Har liksom inte gjort så mycket denna lördag, men det är skönt det också. Att bara ta dagen som den kommer. Hoppas ni alla haft en toppenbra lördag och att ni får en fortsatt trevlig kväll. Kram på er.


Hösten är här nu

Godkväll på er allihop! Hoppas ni alla haft en bra torsdag, i det ruskiga höstväder det bjuds på nu. Nu märker man att hösten verkligen är här. Fler och fler löv letar sig ner till marken för varje dag som går, det är kallare grader, man märker att det blir mörkare på kvällarna och nu dessa dagar så har det varit regn och rusk. Jag tycker om hösten väldigt mycket, men regnväder det kan vi skippa! Fast ska man säga en positiv sak om regnväder, är väl att man har en god anledning att få mysa inomhus under filten med en kopp te och massor av tända ljus :-)

Igår var det en intressant och rolig dag i skolan, med bara praktiska övningar där vi fick vara i grupper och lära oss att linda bandage på ben och arm, såromläggningar och sårvård. Är skönt då vissa skoldagar innehåller bara praktiska övningar, och inte att man bara sitter och har föreläsningar varenda dag. Kom hem strax efter kl 17 igår och lagade mat på engång, hade som plan att gå på simhallen och simma, men klockan drog iväg alldeles för snabbt så det fick bli en promenad med stavarna istl.

Idag har vi även haft praktiska övningar i skolan, har lärt oss att ta venprov i gummiarmar vi har i skolan, där venerna är fyllda med en röd vätska. Fick även ta kapillärprov i fingertoppen för och kolla Hb och blodsockervärde. Jätteroligt att få lära sig allt detta, det var faktiskt inte så svårt som man trodde att det skulle vara, att sticka i armvecket. Läraren sa till och med att det är lättare att sticka på en riktig människa än på dessa gummi armar. Jag lyckades inte på första försöket att få upp nått "blod" i provröret, men sen så klarade jag av 2 st rör.

Då jag kom hem väntade det vanliga, matlagning, diska undan och kvällspromenad med Freja, där vi blev blöta av regnskuren som kom. Så nu sitter jag här i soffan, och har virat in mig i filten. Har nyss pratat med min äldsta bror som ringde. Alltid lika roligt att prata med sina syskon, är så glad att vi i vår familj har sån god kontakt och  sån bra sammanhållning, som vi alltid haft. Älskar er!

Nu ska jag kika på halv åtta hos mig och idol. Torsdagsmys!

Fika och shopping

Uscha vilket ruskigt höstväder det är här i Hälsingland idag. Det blåser, är ca 11 grader varmt och små regnar till och från. Passade alldeles utmärkt att åka till stan för en fika med Helena på mysiga krokanen. Värmde gott med en caffe latte, och såklart en god morotskaka till. Var så roligt att träffas igen, vi har inte setts på hela sommaren på grund av att båda två har jobbat så himla mycket, men nu så fick vi båda en lucka och då passade vi på att ses. Men som alltid då man har roligt går tiden alldeles för fort! Efter fikat gick vi på stan och kikade lite, köpte en lila löpare till mitt köksbord på Åhlens, sen åkte vi vidare till dollarstore, jag var på jakt efter blockljus. Och hittade det, plus en ny kaffeburk, prydnads stenar, handdukar, en liten söt ljuslykta som ser ut som ett hus och en svart liten ugnsform. Tack vännen för en supertrevlig dag på stan. Alltid lika roligt att umgås med dig.

Var hemma igen vid 14:30 tiden. Lagade mat på engång och sedan läste jag lite i boken, innan jag och Freja begav oss ut på en kvällspromenad med Klara och hennes hund i ruskvädret. Har nu placerat mig i soffan, tänt ljus och satt på mig raggsockor. Blev lite frysen efter promenaden. Ska dricka en kopp te och kika på halv åtta hos mig och idol. Sen krypa ner i sängen och läsa. Imorrn väntar skolan igen, mellan 10-16.

Ha en forts trevlig tisdagskväll allihop!


Här ser ni min nya ljusbricka som står på vardagsrums bordet, blev nöjd. Mysigt med mycket ljus nu då det är höst. Även en bild på mitt fönster i vardagsrummet, igår då jag målade köksbordet fick även fönsterbrädan här en liten makeover med vit färg, snyggt och fräscht med vitt!

Köksbords makeover

Godkväll allihop! Hoppas ni alla haft en toppenbra start på denna nya vecka. Det har ialf jag. Började denna måndag med en god frukost och sen skogspromenad med Freja. Alltid lika härligt att få njuta av en lugn och rofylld skogspromenad på morgonen. Möttes av en man som tyckte att Freja var så söt och han berättade om alla sina hundar han haft, roligt då man möter sånna trevliga människor, som vill hälsa och prata. Inte ofta det händer, vi svenskar är ju så strama av oss ibland och rädda eller hur?

Sen har mitt köksbord fått en makeover med vit färg. Tänk vad lite färg kan förnya, och det känns som nytt. Blev jättenöjd ialf. Bordet har jag ärvt från min morfar. Och så har jag även tvättat idag, ett tråkigt måste. Funderar på att skaffa en egen tvättmaskin, så man slipper springa till tvättsugan. Vore så skönt att få tvätta när man vill och har tid, slippa boka tvättid. Å en diskmaskin skulle jag vilja ha, ny mobil är nödvändigt... jaja får ta en sak i taget nu :-)

Nu ska jag göra iordning lite kvällsfika, det blir te och skorpor. Sen mysa i soffan med Freja och kika på halv åtta hos mig och biggest loser. Sen får det bli sängen och läsa i nya boken, började så smått att läsa i den idag innan jag gjorde iordning middagen, och den är jättebra. Kunde nästan inte slita mig, men min kurrande mage sa till sist ifrån.

Ha nu en mysig måndagskväll allihop. Ni är för gulliga med alla era fina kommentarer. Stor kram till er alla ♥


Köksbordet före målningen (en gammal bild, som jag tog tidigare detta år)


Köksbordet efter målningen. Nöjd.

En härlig helg

Söndag och denna helgens sista dag. Min helg har varit lugn och skön. Igår vaknade man utvilad efter en skön och behövlig sovmorgon, tog en långpromenad och invigde den nya gång och cykelvägen dom gjort iordning här. Sen avnjöt jag en lyxig och god lördagsfrukost, och efter det bakade jag tekakor. På kvällen blev det fisksoppa som middag och vid 20 tiden kom Lotta hit, drack lite vin, snackade en hel del och kikade på tv. Strax efter tolv cyklade hon hemåt igen och jag och Freja la oss för och sova.

Idag vaknade man utvilad efter ännu en skön sovmorgon. Åt frukost och gick sedan samma promenad med Freja som igår, i det vackra och varma höstvädret som det bjuds på här idag, hela 19 grader varmt. Underbart! Har även bakat blåbärsmuffins och läst ut boken i innersta kretsen av Viveca Steen. Jättebra, kan rekommendera den. Nu ligger en ny bok och väntar på nattduksbordet, dödergök av Katarina Wennstam.

Ska nu kika på reprisen av Leila bakar, sen är det väl dags och få lite mat i magen, men vad det blir har jag ej kommit underfund med ännu, får rota runt lite i frysen :-) Sen blir det en mys söndag i soffan med ensam mamma söker och film.

Hoppas ni alla haft en toppenbra helg och att ni får en bra vecka! Kram på er.

Recept på blåbärsmuffins
100 g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker (jag brukar ta lite mer)
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Gör såhär:
Smält smöret och låt den svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt dom övriga ingredienserna och smöret och rör ihop till en jämn smet. Klicka ut smeten i muffins formar och sedan i med så mycket blåbär man vill. In i ugn på 175 grader ca 10-15 min. Klara att avnjutas till en kopp kaffe eller ett glas kall mjölk.




Freja var med mig hela tiden jag bakade, man vet ju aldrig, det kan ju hända att man tappat nått gott på golvet :-) Hon fick provsmaka en muffins med mig sen då dom var klara.

Idol och smörgåstårta

Fredag och den underbara helgen är här igen, skönt! Idag har det varit skola mellan 8-14:30. Har varit en tuff och jobbig dag, har nämligen pratat om vård i livets slut och även sett en film om två st cancerpatienter och då blev jag så påmind om mamma, blev för mycket! Kunde inte hålla tillbaks tårarna. Tankarna om mamma och saknaden efter henne finns där vareviga dag, men just sånna här tillfällen blir man extra påmind om hur tiden var då hon var sjuk, hur dagen var då hon gick bort osv. Hua.. känner att tårarna är påväg igen. Älskade mamma, vad jag saknar dig, saknar dig så mycket att det gör ont! Du kommer alltid att han den största platsen i mitt hjärta. Älskar dig så

Ikväll har vi varit till Freddan och Nettan och firat Andreas som fyller 13 år idag, gu vad åren går.. och jag blir bara yngre ;-) Har fikat jättegod smörgåstårta och andra godsaker. Hann även med och städa idag då jag kom hem från skolan, det var så härligt att kliva in genom dörren då man kom hem ikväll och möttes av doften av en nystädad lägenhet. Nu sitter jag i soffan, under filten för jag fryser så. Har tänt en massa ljus, Freja har fått tuggben och ligger här på golvet och är så nöjd. Nu är det dags för fredagsmys med idol och film. 

Ha en toppenbra helg allihop. Kram på er! 

Fina septemberdagar!

Godkväll på er! Oj säger jag då bara, vilka fina dagar september bjudit på. Soligt och riktigt varmt och skönt. Är ju så härligt me dessa soliga och fina höstdagar. Idag har jag varit i skolan mellan 10-14:30, fick sluta 1 ½ timma tidigare idag, snällt! Han tyckte att vi kunde få gå hem och arbeta med våra inlämnings uppgifter om stroke, diabetes och hjärtinfarkt/hjärtsvikt, men dom har jag redan gjort klar och lämnat in. Har haft föreläsningar hela dagen. Efter skolan gick jag en sväng på stan då jag väntade på bussen och fyndade ett par mörkblåa jeansleggings, ett par trosor och en vit t-shirt på lindex.

Väl hemma igen, var det matlagning som stod på schemat och sedan en promenad i det fina vädret med Freja. Gick runt bäck, det är ju en sån mysig skogspromenad. Tyst och lungt och rofyllt i skogen. Man kan verkligen koppla av och känna hur man varvar ner. Underbart. Man kan gå där i sina egna tankar och bara njuta av naturen. Freja fick springa fritt och även hon såg ut att njuta lika mycket som jag.

Nu ska jag ta och skala mig en apelsin, koka en kopp te och mysa ner mig i soffan. Tända lite ljus och kika på halv åtta hos mig, idol och skånefruarna. Sen får det bli sängen. Imorgon ringer kl tidigt och det är dags för skola igen mellan 8-16. Föreläsningar om cancer sjukdomar och dess omvårdnad och även film.

Hoppas ni alla haft en bra onsdag och ha en forts trevlig vecka. Kram på er ♥

Halv åtta hos mig!

Godkväll på er! Måndag och ny vecka igen och självstudiedag för min del, så som det är varenda måndag och tisdag. Vaknade vid 7:30 imorse, tog en promenad runt bäck med Freja där hon fick springa fritt. Möttes av solsken och frisk luft, en riktigt mysig september morgon (det har förresten varit toppenväder hela dagen med 20 grader varmt) Man kan se att några gula löv har letat sig ner på marken. Väl hemma igen var det skönt med en dusch och sen en god frukost.

Har även hunnit med och tvättat och varit på granngården och handlat ett nytt koppel och tuggben åt Freja. Hon fyller ju år imorgon, så det fick bli som en liten present :-) Klart min lilla älskling ska ha det bästa. Sen så har jag pluggat, har skrivit klar en till inlämingsuppgift, den om stroke. Känns bra att man har gjort klar om diabetes och stroke, nu är det bara hjärtinfarkt/hjärtsvikt kvar som jag tänkte skriva klar imorgon, så har man allt klart innan praktiken.

Nu har jag landat här i soffan, har varit ute på en kvällspromenad med Klara och våra hundar. Tog samma runda som jag och Freja gick imorse, en mysig skogspromenad. Så idag har vi fått bra motion :-) Nu ska jag slappa i soffan, tända en massa ljus och kika på halv åtta hos mig som äntligen har dragit igång igen och sen efter det ännu en premiär nämligen biggest loser sverige! Nya tvprogram hör hösten till tycker jag!

Hoppas ni alla haft en bra start på denna vecka och ha en fortsatt trevlig måndagskväll. Kram på er.

Underbart med helg!

Åh vad härligt med fredag och helg, känner jag! Nu är det behövligt med helg. Har varit intensiva och väldigt intressanta dagar i skolan denna vecka. Trivs så himla bra i skolan och med denna utbildning, har verkligen hamnat rätt och så trivs jag så bra med klassen. Nu längtar man tills nästa sommar då man står där och är klar undersköterska och kan börja söka jobb. Angående praktiken som vi ska ha denna termin v 38-42 så hade jag ju valt platser på sjukhuset men nu så har det blivit en massa krångel, så jag kommer att vara på dagcenter med handikappade denna praktik, och det känns helt ok för min del. Alltid lika roligt att få prova på något nytt, då man får chansen. Eftersom jag är 110% säker att jag kommer välja sjukvård nästa termin, så kommer jag få min praktik på sjukhus då istl och då går man ut med lite mera kött på benen, med ännu mera kunskap. Så det känns väldigt bra. Jag har alltid varit väldigt intesserad av sjukvård, så nästa termin längtar jag tills!

Idag hade vi föreläsningar om subcutan injektion, intramuskulär injektion och intravenös injektion och så fick vi öva att ge subcutan injektion på låtsas hud. Med en sådan injektion så går man bara igenom till underhuden. Intramuskulär är i muskelvävnaden och intavenös är i venen och det kommer vi få lära senare. Hade även gruppseminarium om omvårdnaden på en collumfraktur (höftfraktur) och omvårdnad för reumatoid artrit (reumatisk sjukdom)

Kom hem vid 15:30 idag, tog och städade och sen bakade jag en kladdkaka som jag ska ha till kvällens fredags mys, framför kristallen galan. Imorgon får det bli en långpromenad och så ska jag även åka till mammas grav och plantera höstblommor och göra fint. Sen måste jag även plugga ihelgen.

Önskar er alla en riktigt mysig helg!



Fredagsmys hos mig.


1 september

Då var det 1 september och vi har nu gått in i höstmånaden, mysigt! Jag gillar hösten väldigt mycket. Luften blir så frisk och klar, alla vackra färger, kan mysa inomhus utan dåligt samvete, tända en massa ljus, klä sig i stora stickade tröjor, ta en långpromenad bland alla löv som fallit till marken. Har sagt det för och säger det igen, alla årstider har sin speciella charm!

Idag har jag gått i skolan mellan 10-15, fick sluta en timme tidigare. Har haft föreläsningar hela långa dagen, dock intressanta sånna så det är ju ett stort plus. Var tvungen att jag en promenad med Freja nu på kvällen efter maten, så benen fick röra på sig. Får ju så ont då man sitter en hel lång dag utan att röra på sig. Sitter nu i soffan, nyduschad och med en kopp med rykande, värmande te. Ska ta och kika på finalen i fångarna på fortet och sen får det bli sängen så man är pigg imorgon då kl ringer tidigt och man ska bege sig till skolan igen för lektion mellan 8-16.

Hoppas ni haft en bra dag och ha nu en mysig onsdagskväll. Sköt om er.




Här är en bild jag tog hösten 2008. Är ju så vackert på hösten!

RSS 2.0