Avkoppling i stugan

Då var det söndag igen och även denna helg är förbi. Begravningen i fredags gick bra, det var jobbigt men en sådan fin begravning med fina blommor och sång. Men det blev även en hel del tankar om mammas bergavning också, jättejobbigt! Efter begravningen åt vi smörgåstårta och prinsesstårta med kaffe i församlingshemmet.

Vid 17 tiden åkte pappa, jag, Jonte och alla vovvar till stugan. Åt en enkel middag och sedan slappade vi i soffan och pratade. La oss vid 22 tiden, jättetrötta. På lördagsmorgonen var det meningen att Jonte och pappa skulle ut och jaga men regnet det bara öste ner. Heeela långa dagen! Så det blev en dag inomhus, jag städade stugan, läste i boken, löste korsord och melodikrysset med Jonte, fikade. På eftermiddagen slutade det regna och då passade jag på att ta en promenad med stavarna och pappa och Jonte begav sig ut på sjön för att lägga nät. Hann bara in sen efter promenaden så började regnet ösa ner igen. Tog en värmande dusch och satt sedan i fotöljen framför kamin och drack lite gott rödvin och läste i boken medans Jonte lagade mat. Jättegod rådjursgryta och äppelkaka. Smakade så gott! Var så mysigt att sitta där inne i värmen, med massor av ljus tända, brasan som värmde så gott och höra hur regnet smattrade mot rutan. Satt uppe och pratade ett tag och gick sedan och la oss.

Idag var det uppehåll och till och med solsken, så pappa och Jonte åkte till skogen och jagade vid 7 tiden. Jag, Freja och Mimmi stannade kvar i stugan och åt en god frukost, diskade undan, eldade i kamin och tog sedan en promenad i det fina och soliga höstvädret. Efter jakten åkte pappa och Jonte ut på sjön och tog upp näten som innehöll 15 st abborrar och en fin öring. Åt en sen lunch och sedan begav vi oss hemåt, Jonte mötte upp Malin och dom åkte vidare hem till Stockholm.

Har nu varit på ica och handlat, packat upp och tagit en dusch. Ska ta och värma en kopp med choklad och göra iordning hårdmacka med ost på, det får bli kvällens middag, har ingen ork eller lust att ställa mig och laga mat nu. Får bli en myskväll i soffan med ensam mamma söker och film. Imorrn är det dags för praktiken igen mellan 8-15 måndag till fredag. Hoppas ni alla haft en bra helg.


Kommentarer
Lotta

Låter som en mysig helg efter en mer jobbig fredag innehållande lite minnen. Det har du alldeles rätt i, att ta en skön söndagkväll utan att stå och laga mat. härligt!



Trevlig kväll på er Maria, nu äre läggdags här. Kram kram

2010-09-26 @ 21:33:20
URL: http://lottasvensson.blogg.se/
emma

hej gumman

vill inte fråga

men kan du försöka igen att få in designen på bloggen

jag har försökt i en vecka men fattar nada

2010-09-26 @ 23:05:28
URL: http://enlitentax.blogg.se/
Elin Gabriella

Åh tack fina! Det är ju så roligt att fotografera :) Även om det är på "hobbynivå" ;)



Ja, men visst är dom så underbara, hundarna! Livet vore verkligen trist utan dom...



Nu ska jag också göra mig en kopp choklad! Lät så gott :)

Kram

2010-09-27 @ 20:48:05
URL: http://elingabriella.blogg.se/
emma

skrev löse i epost rutan

2010-09-28 @ 15:24:35


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0