Första advent

Då har vi fått tänt det första ljuset i adventsljusstaken och julen närmar sig med stormsteg. Mysigt! Snön har återvänt så idag var det extra mysigt och julkänslorna infann sig igen. Helgen i övrigt har varit väldigt trevlig. Som sagt så fyllde man 26 år igår. Familjen var hit på förmiddagen och uppvaktade med fina presenter. Bjöd på kaffe och fika och vi hade de så trevligt. Och på kvällen var det utgång med vännerna. Det var jätte trevligt, dansade kvällen lång och träffade på en hel del folk som det var ett tag sen man såg.

Idag bjöd Monica på middag och såklart glögg och pepparkakor med ädelost på, trodde inte att det var så gott som det var. Ska krypa till kojs nu, börjar bli rejält trött. Kanske är från all dans igår :-)

Bar mark igen

Jaha, då var det töväder igen då. Fick inte njuta av denna snö länge nu heller. Alltid samma visa, snön kommer och lägger sig så fint på backen och alla julkänslor bubblar upp, men sen helt plötsligt försvinner den lika snabbt som den kom. Blir så less på detta väder. Varför kan inte snön få ligga kvar när den för en gångs skull kommit?! Inte minns jag att det var såhär då man var liten, eller?! Aja bara att acceptera läget, det är bar mark igen, halt på vissa ställen så man få gå och spänna sig som en fiolsträng för att inte drutta på ändan, slaskigt och blött och det blir 200 ton grus i hallen. De är svensk vinter de... Arg!

Tur det är nått roligt att se framemot ihelgen. Ett besök hos frisören och Lotta är inbokat imorgon och på lördag blir man ett år äldre, 26 år. Då kommer hela familjen med respektive (inte J och M som bor i Märsta) och farfar, på fika. Kvällen är det utgång som gäller med Lotta, Lotta, Rebecca och kanske Jens. Det ser jag verkligen framemot.

Dagen idag har varit fullspäckad. Har bakat det sista till lördagen, städat, varit på promenad i blåsten (som om det inte räcker med töväder så blåser de typ storm oxå) och tvättat lite. Nu känner jag att det får bli en lugn kväll i soffan med tv och en kopp te, eller ska jag ta varm choklad. Besluts ångest :-)

Passar på att önska Er Alla en riktigt trevlig och mysig helg. Utifall jag inte tittar in hit nå förräns söndag.

En som älskar snön och som är djupt besviken nu då det inte finns nått att skutta runt i.



Vinterpromenad

Idag har Lotta varit på besök, vi tog en promenad i vinterlandskapet. Underbart väder ute idag, mildare grader än vad termometern bjöd på igår och härlig frisk luft, precis så som en perfekt vinterdag ska vara. Det som fattas var solen, vädergubbarna hade ju lovat att den skulle titta fram idag, men här såg vi inte skymten av den, hade tagit semester idag tror jag. Efter den uppfriskande promenaden bakade vi kakor tills min födelsedag på lördag. Kolasnittar vart det, supergoda och superenkla att göra. Minns att jag brukade baka dessa kakor med min mamma då jag var liten, stod där på stolen vid köksbänken med lika förkläde som mamma och bakade. Gu så jag saknar dig mamma!




     

Premiär åkning

Nu har vintern verkligen kommit, ca 1 dm snö ligger som ett fint täcke på marken. Och ljusen lyser upp så mysigt i nästan varenda fönster. Man får riktiga julkänslor nu. Vaknade vid 7 imorse, åt en god frukost framför nyhetsmorgon sen begav vi oss till pappa för att hjälpa han att advents pynta, så nu lyser det mysigt i även hans fönster.

Har precis kommit hem från en tur på sparken med Freja, härligt sparkföre så jag kunde inte motså att bege mig ut på en premiärtur för denna vinter, fast termometern visade närmare -9. Fötterna och händerna har tinat upp nu och det bränner lite i kinderna efter att kylan bitit sig fast. Ska tina upp ännu mer i soffan, med en kopp te och en clementin. Tvmys hela kvällen lång....!!


    
  



Snökaos

Behöver jag säga mer än vad rubriken gör?! Ute yr snön i virvlar, stora snöflingor faller från himlen och en isande kall vind biter sig fast i kinderna. Ett riktigt kaosväder kan man säga, ett såndant väder som gör att man hellre stannar inne än att sticka ut näsan i onödan. Visst är det mysigt då snön kommer och vintern är här, men det behöver inte vara isande vindar. Hoppas på bättre väder imorgon, så ska jag bege mig ut och fota lite.

Har som sagt kurat inne idag, vaknade vid 8:30, skönt med sovmorgon. Möttes av snökaos som sagt, men Freja var dock väldigt glad över snön som kommit, skuttade runt som en galning :-) Och eftersom vädret är som det är idag så tänkte jag, varför inte advents pynta? Kan ju inte hålla mig längre, det kliar i fingrarna. Så jag satte upp julgardinerna och ställde fram adventsstjärnan och ljusstakarna i fönstren och samtidigt kom toner från cd spelaren, med ljuvlig julmusik. Längtar tills det mörknar lite mer ute, så man får njuta av ljusen som ljuser upp fönstren så fint.

Ikväll är det 2-års kalas igen, på tur står lilla prinsessan Amelia. Nu ska jag ta och mysa i soffan en stund med en kopp kaffe och läsa igenom posten, och apropå post. Fick äntligen brevet från karolinska idag. Operation 16 december. Säger som Gert, ÄNTLIGEN!

Solsken och snötäckt mark

Ett tunt täcke av snö har lagt sig på marken, började snöa fint igår kväll. Så pass att det täcker en del av marken. Man kunde höra hur den knarrade under skorna imorse då vi var på våran morgonpromenad. Temperaturen låg på -6 och det var en såndär klar och frisk och härlig luft som mötte oss. Nu får man julkänslor hihi. Tur man får advents pynta snart.

Jag passar på att önska alla en trevlig helg redan nu, har fullt upp ihelgen. Yngsta brorsan som är bosatt i Märsta kommer hem ikväll och stannar tills söndag, lördag har jag ett besök hos min hjärtläkare och söndag vankas det 2-års kalas hos charmiga Alfred.



 

Tisdagstema-Mörker

Tisdag igen och dagens tema är mörker och det var verkligen ett passande tema för denna tisdag. Vaknade vid 7:45 till ett grått och trist väder med regn. Vid 9 tiden vart det även strömavbrott i ca 1 timma, och sedan började det snöa blötsnö. Dock inget vitt på backen, bara slask och is. En perfekt dag att vara inne och pyssla, så jag passade på att baka kanelbullar till den kommande födelsedagen nästa helg. Ska klura lite mer på vad det blir för annat smått och gott jag ska baka. Nu ska jag ta en dusch, sen får det bli mys i soffan med tv och film, en kopp te och clementin. Gott!



Så här såg det ut, utanför mitt fönster på kvällskvisten.

En fin ljuspunkt

Var på ica idag och sprang på dessa vackra och speciella ljusstakar. Säljs i 2-pack och kostar 79 kr varpå 30 kr går till Röda Korset, vilket är väldigt bra. Så klart att man måsta köpa dessa ljus. Årets ljuspunkt. Ljus som gör gott. Dom har fått sin plats på köksbordet. Dagen har annars varit väldigt lugn, tog en promenad med Freja i det soliga men blåsiga vädret, sen har jag även tvättat, och varit en sväng till brorsan och fikat lite.


Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa dom sista sidorna som jag har kvar i "Predikanten" av Camilla Läckeberg. Hennes böcker kan jag varmt rekommendera.

Söndagsmys efter jobbet

Då var helgen förbi och det med raketfart. Tycker jag nyss hade fredag som stod som dag i almanackan, och nu är redan söndagen här. Helgerna går liite för fort ibland. Helgen för min del har ju som sagt innehållit jobb (kanske därför man tyckt att de gått så fort?!) Och det har gått bra, trivs verkligen så bra på mitt jobb. Och det har varit en förvånansvärt lugn helg. Nu får det bli en myskväll i soffan under filten med tv och film och kanske lite ost och kex, gott!

Fredag!

Helgen är här igen och med den jobb för min del. Fick en kvällstur imorgon och en dagtur på söndagen, jag tackar och tar emot :-) Annars blir fredagen väldigt lugn, regnet öser ner ute så det passar utmärkt att vara inomhus och städa och pyssla lite. Ikväll kommer Lotta  på besök, vi ska fika och se på idol.

Jag vill önska alla en mysig och härlig helg!






Frostig morgon!

Vaknade till solsken och kallgrader idag, underbart vacker morgon med frosten som ser ut som diamanter i solskenet. Måsta bara ta med kameran på morgonpromenaden!








Nu blir det en mysig kväll i soffan med tv:n som sällskap och en sovande och snarkande tax :-)

Simma lungt...

Har idag varit iväg och simmat med Lotta och vilken härlig träning det är, så skönt att få hoppa i de blå och känna hur lätt man blir och bara simma iväg, fast bassängen är faktiskt i det kallaste laget för min smak, liite mer värme skulle inte skada. Vi simmade ca 30 min idag, måste mjukstarta, inte gå ut för hårt den första gången. Var evigheter sedan jag simmade, så då får man ta de lite lungt i början, inte vara för ivrig. Som sagt, vi ska börja simma en gång i veckan, ska bli så härligt att få komma igång med träningen igen. Kände att dom dagliga promenaderna inte räckte, ville ha nått mer. Så nu är det simning och pilates träning som gäller. Känner att tränings energin har hittat tillbaks, känner mig peppad till tusen :-) Fast visst tar det emot vissa ggr på grund av felet jag har i hjärtat, men de är bara att bita ihop och kämpa på. Väntar med iver på brevet från Karolinska, lovade att det skulle bli en tredje operation före jul, så jag tycker att brevet borde dyka upp i min brevlåda vilken dag som helst. Håller tummarna för det!

Kvällen i övrigt har varit väldigt lugn, man vart så trött och slö efter simningen. Har dammsugit lite, bäddat rent i sängen sen bara slappat i soffan med en kopp te (nästan beroende framkallande med en kopp te på kvällen under vintertiden) och en clementin. Tittar på sjukhuset och bonde söker fru. Mysiga program. Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa innan man ska sova. Få se om man har träningsvärk imorgon :-)

Godnatt allihop!

Tisdagstema


Dagens tema, får mig att tänka tillbaks på barndomen och leken "gömma nyckel" som man lekt ett antal ggr på kalas och även i skolan nångång. Leken var väldigt uppskattad och rolig. Mitt bidrag för dagens tisdagstema fågel, fisk eller mittemellan är en bild från i somras och man kan väl säga att jag gömt nyckeln på fisk nivå :-)

Dagen har spenderas med Lotta och vi har shoppat, med hem fick ett par graninge kängor följa, vilket behövs på vintern. Supervarma och bekväma skor att promenera i och man behöver inte oroa sig för att frysa om fossingarna. Hittade även present åt Alfred och en julklapp åt en utav mina bröder med fru. Fyndade även denna shoppingrunda på dollarstore :-) Måsta ju bara köpa med mig hem flera av dom söta glöggmuggarna. Vi slutade hela shopping turen med att äta lunch på mysiga krokanen.

Kom alldeles nyss hem från en 45 min promenad med Freja och mp3-spelaren som sällskap. Uppfriskande men lite kylig promenad. Får därför bli en kopp te och en clementin i soffan framför tv:n nu innan man kryper ner i sängen och lägger sitt huvud på dom nya kuddarna jag unnade mig på jysk idag och läser lite i Camilla Läckebergs "Predikanten"

Tv mys i soffan

Har varit på en blåsig men uppfriskande promenad nu med Freja. Vart lite småfrysen, så därför ska jag mysa ner mig i soffan under filten med en kopp te och titta på tv resten av kvällen!

Farsdag



In i dimman kan man säga idag, det är dimmigt, mild temperatur och uppfriskande luft ute, denna söndag då det även är farsdag. Blir fika hos pappa ikväll. Hur firar Ni era pappor idag?

Tacopaj

Tänkte dela med mig av receptet på den supergoda och enkla tacopaj som jag och Lotta lagade igår, ett recept jag fick av min älskade mamma.

Tacopaj
50 g smör
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½ dl mjölk.

Fyllning
400-500 g köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 påse tacokrydda mix

Toppfyllning
2 dl creme frachie
1 burk krossade tomater
ca 1 dl chilisås
4 msk majonnäs
2 dl riven ost.

Börja med att blanda samman alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Tryck ut i smörad pajform. Förgrädda i 10-15 min. Fräs sedan köttfärsen, löken, vitlöken och tacomixen. Lägg i pajskalet. Blanda sedan samman alla ingredienserna till toppfyllningen och bred ut över köttfärsen. In i ugn tills den fått fin färg. Servera med tacochips och sallad.

En trevlig helg!

Gu så tiden springer iväg ibland, vart har denna vecka tagit vägen?! Den har bara rusat förbi mig utan att jag reagerat känns det som. Ja nu är ialf fredagen här igen och med de underbara helgen, något speciellt med helger. Idag var det mildare grader ute, så man slapp frysa rumpan av sig på morgonpromenaden. Beghaglig temperatur.

Ska ta och äta en rejäl frukost nu så man orkar ta tag i storstädningen sen, tänkte att jag skulle rensa i lådor, garderober idag. Sen ska det dammtorkas, dammsugas och torkas golv, bäddas rent i sängen, skura toaletten.....! Men jag älskar att städa , haha. Nu satte nog många morgonkaffet i fel strupe, men jag gör faktiskt det. Är nog därför jag är så pedantisk. Nästan För pedantisk. Nå slut tjafsat om detta :-)

Helgen är rätt lugn annars, ikväll är det 30+ kalas hos min mellersta brors fru där det alltid dukas upp den ena godsaken efter den andra och man kan ju bara inte låta bli att smaka liiite på allt *ler*  Imorgon får vi främmande av Lotta. Vi ska laga tacopaj, se tv och film. Och på söndag får vi ju inte glömma våra kära pappor som ska firas med fika och farsdags present.

Nu önskar jag Er Alla en riktig mysig och trevlig helg!




Stavgång & shopping

Helt plötsligt var jag frisk igen, låg däckad 2 dagar sen så var det över. Om man nu kan kalla detta för en förkylning. Konstigt ialf. Hade ju sådan värk i kroppen hela helgen så jag knappt kunde röra mig, man kan säga att det kändes som att en ångvält kört över en tusen ggr, halsen värkte den också och feber, men idag pigg som en nötkärna. Bara lite småsnorig, så inte vet jag om jag kom undan lindrigt eller om det lurar en "riktig" förkylning runt hörnet och kommer och hälsar på snart... Hoppas inte.

Strålande solsken ute idag, och behaglig temperatur. Härligt väder. Men snön som kom i fredags är borta nu vilket jag förstod. Så blir det alltid. Tog en promenad nu med stavarna och radion som sällskap. Frisk och klar luft, nu känner man sig ännu piggare. Kom på mig själv att börja sjunga med i en bra låt som spelades på radion, stannade till och tittade runt omkring mig och som tur var så var jag ensam, haha! Man vill ju inte skrämma bort någon stackars fotgängare :-)

Har även följt med pappa på en liten shoppingtur imorse. Han skulle ner på stan så då passade jag på att följa med. Var in på synsam och fixade till mina glasögon som vill sätta sig på halva näsan så fort man böjer sig ner. Sprang även in en snabbis på åhlens ( då pappa endå var på dressman ) Där köpte jag en olivtvål, nageborste och strumpor åt pappa i fars dags present, haha bra va? Nä men min pappa tycker om olivtvål och sist jag besökte hans toalett såg jag att nagelborsten han har, hade gjort sitt. Och strumpor kan man aldrig få för lite av. Ska även baka nått smarrigt tills söndag. Åt mig själv fyndade jag hårmousse. Tog även en tur in till lindex där jag handlade 3 par trosor och ett par vita, stickade over knee strumpor. Skönt att ha nu då de är vinter och man har leggings och stövlar.

Sen mötte jag upp pappa på dressman, som stod där som ett frågetecken och funderade på om han skulle köpa en rock eller inte, men så vart det inte nu, utan han sa att han skulle fundera på det. Vi tog bilen och åkte till rusta, där jag sprang på ett par ursöta små ljusstakar som ska få sin plats i mina vardagsrumsfönster. Var även in en vända på dollarstore, där jag fyndade glöggkoppar, 2 st muggar, löpare, ljus, lite hundgodis åt Freja och lite annat smått och gott, där kan man verkligen fynda. Rolig affär.

Nu ska jag inviga en utav dom nya muggarna med en kopp nykokt kaffe. Ikväll blir det bio och fika med några arbetskamrater, trevligt!




Måste köpa hem lite glögg imorgon, pepparkakorna står ju redan där i sin burk i skafferiet och väntar :-)

Första snön & influensan (?)

Då var första snön här. Den kom som en överraskning i fredags morse då man steg upp för att åka till jobbet. Och den ligger kvar fortf, trodde att den skulle försvinna lika fort som den kom ned, men icke. Helgen har varit jättemysig med en lyckad och rolig familjemiddag med många skratt och underbart god mat och muffinsarna gick åt som smör i solsken, även hallonmoussen :-) Jag har även fått någon släng av förkylning/influensa. Väldig värk i kroppen, hals ont och feber (dock feberfri idag) Gäller att vila och vila, äta c-vitamin, dricka mycket och knapra alvedon så ska man nog vara frisk snart! Hoppas Ni alla haft en bra helg. Och att ni inte fick nå bus.. utan bara godis :-)


Åter till soffan för att titta på tv och invänta maten och filmen jag "beställt" :-)
RSS 2.0