Fikastund och åskväder

Godkväll. Här har det bjudits på solsken idag, med varma vindar. Helt underabart. Vaknade vid 7:15 imorse, drog mit en kvart innan jag och Freja gick ut på den obligatoriska morgompromenaden, där vi möttes av fuktig, varm luft.

Vid 14 tiden kom Jenny och hennes son Max, ett riktigt charmtroll som snart är 4 månader gammal, på besök. Vi fikade hallonpaj och rabarbermuffins och pratade massor, medans Max passade på att ta en tupplur i mammas trygga famn. När dom åkte hemåt igen, tog jag och Freja en promenad och vi hann presic in, innan regn och åskvädret drog igång. Rätt så mysigt tycker jag med regnväder ibland.

Nu ska jag ta och kika på tv och bara slappa i soffan. Imorgon blir det en cykeltur och besök på erikshjälpen med Klara och på kvällen är det dags för ljuspartyt hos min klasskompis.

Önskar er alla en fortsatt trevlig vecka! Kram.

Ledighet

God eftermiddag på er. Måndag och ny vecka och jag är ledig hela denna vecka. Härligt! Vi är lediga nu enda fram till onsdag nästa vecka, då vi går en vanlig skoldag mellan 8-15:30, sen på torsdag har vi avslutning och då är man klar undersköterska. Känns så bra.

Denna vecka är rätt så fullbokad. Idag har jag och Freja varit ute på en promenad runt bäck med Klara och hennes hund, där dom fick springa fritt. Sen så har jag gjort klart den sista uppgiften i kursen arbetsmiljö och säkerhet. Imorgon kommer Jenny och lilla Max på fika, ska bli så kul. Onsdag bjuds det på ljusparty hos en klasskamrat och torsdag finns en tvättid inbokad plus lite bakning, tänkte göra kanelbullar och matbröd.

Nu kurrar min mage rejält, ska ta och börja med maten. Det blir röd linssoppa. Gott!

Söndag och filmmys

Godkväll. Då var även denna helg snart förbi och till veckan går vi in i juni månad, kan ni tänka er att sommar månaden äntligen är här? Så man längtat.

Hade iallafall en jätterolig och trevlig kväll i fredags med goda vänners sällskap, med mycket skratt! Kom hem vid 1 tiden, la mig direkt och sov. Igår unnade jag mig en sovmorgon till kl 9, så skönt. Gick sedan upp och åt en lång, mysig frukost framför nyhetsmorgon innan jag drog igång med storstädningen av lägenheten. På kvällen åt jag mig proppmätt på tacos och myste sedan i soffan med tända ljus och en film. Kom i säng vid 12 tiden.

Idag vaknade man upp till solsken med kraftiga vindar, har verkligen varit ett svängigt väder idag med sol och regn vartannat. Har även bakat rabarbermuffins och varit på en promenad med Freja där jag plockade en härlig bukett med min favorit sommarblomma syren, som nu sprider sin underbara doft i hela lägenheten.

Ska ta en dusch nu och sedan titta på filmen jag hyrde tidigare idag. Hoppas ni alla haft en toppenbra helg! Kram.




Freja är väldigt nyfiken på dom nybakta rabarbermuffinsen :-)


Syren, denna underbara sommarblomma med sin härliga doft. Den påminner om barndomen.

Godmorgon fredag!

Godmorgon på er. Här vaknade man upp kl 8 till regnväder, inte alls nå kul, men det va mysigt att höra fåglarna kvittra trots regnet, från det öppna fönstret. Och min envisa förkylning är fortfarande kvar, hostar och snyter mig så näsan trillar nog av snart. Men det hindrar mig inte för att gå ut på krogen ikväll med ett gäng härliga vänner, ska dock ta det lugnt, få se om jag dricker nån cider eller låter bli. Man kan ha lika kul utan alkohol med :-) Lääängtar så tills jag blir frisk, så man kan börja träna igen och ta långa promenader.

Sitter just nu i min mysiga, mjuka rosa morgonrock i soffan och tittar på nyhetsmorgon. Har nyss ätit en super god frukost. Ska strax klä på mig och gå på ica för att hämta ut ett oriflame paket och sedan handla lite, sen åker jag och pappa till mammas grav och planterar sommarblommor och gör det fint inför morsdag på söndag. Saknar dig så älskade mamma!

Sen så får det bli soffläge, och ta det lugnt så man orkar med ikväll. Vid 16:30 går vi ut och äter ett gäng, innan förfesten drar igång. Önskar er alla en riktigt mysig fredag och helg. Kram.



Min frukost denna fredag. Hallon/blåbär fil, med pumpakärnor, musli, solrosfrön och lite blåbär. Mörkt bröd med salamiost och gurka, ett glas blodapelsin proviva och så en stoor kopp med te. Gott!

Underhållning

Godkväll i stugorna! Här är man fortfarande förkyld. Åkte iallafall iväg till praktiken igår för det sista kvälls passet, kände mig lite bättre men fortfarande envis hosta och snorig. Efter 2 timmar fick jag dock åka hem, dom tog febern på mig och det visade sig att jag hade 38,5. Min handledare och jag gjorde slutbedömningen och jag fick MVG, sedan skickade dom hem mig, fick en avskedkram av min goa handledare. Kommer sakna dem så mycket. Kom hem och la mig i soffan direkt, med en glad tax som tyckte det var skönt att få vara med matte igen efter 2 dagar hos pappa.

Idag har jag även vilat. Läst i boken, tittat på tv, varit iväg på ica och handlat lite och dammsugit (pedantisk som man är så kunde jag inte hålla mig längre, fast jag kände hur orken tog slut efter en stund). Börjar känna mig bättre nu, bara rethostan kan försvinna och nästäppan lätta lite. Tycker det är konstigt med förkylningar, det är nästan värst på morgonen och sedan på kvällen. Aja, bara att hålla tummarna att jag är piggare imorgon, för då blir det skola mellan 8:30-12.

Jag blir lätt uttråkad av att ligga i soffan, sjuk. Så jag surfade in på youtube och sökte på en länk som heter ultimate dog tease, som en tidning tipsade om. Och hjälp vad jag skrattade, riktigt bra underhållning. Skrattade så tårarna rann, hunden är ju bara föööör söt. Eller är det jag som har dålig humor?! ;-) Tänkte dela med mig av länken här, så får ni se.

Nu ska jag ta en dusch, sen bara slappa i soffan. Känner att orken inte är så bra ännu, blev lite darrig i benen av dammsugningen och svettig. Alvedon gör verkligen att man blir varm. Ska kika på tv och äta apelsin, innan läggdags. Imorgon ringer kl 5:50.

Kram till er ♥




Visst är hunden bara för söt?!

Sjukling

Godkväll på er. Måndag och ny vecka och även min sista praktik vecka. Här i Hälsingland är det solsken men blåsigt idag och här ligger jag i soffan, sjuk. Igår då jag kom hem från praktiken på kvällen vid 22:30 tiden, så kände jag att halsen började göra ont och huvudet kändes tungt som cement. Gick och la mig direkt och sov bara en stund innan halsen började klia, och rethostan var igång.. suck! Inte nu tänkte jag, har inte tid att vara sjuk nu. Låg och hostade och snörvlade hela natten, så jag har inte sovit många timmar. Vid 4:20 var jag klarvaken, gick upp och drack vatten och tog febern. Hade lite feber, la mig i sängen igen och vilade. Ja vid 7 tiden var det bara att ringa handledaren och tala om att jag blir hemma idag. Är många på avdelningen som varit förkylda, så det är nog den envisa bacillen som bitit på mig med.

Har inte gjort nått alls idag, inte haft ork. Tog en dusch imorse, sedan har jag legat i soffan. Tittat på sex and the city avsnitt (en serie man kan se om och om igen och man tröttnar aldrig på den), sovit, läst i boken, hostat och hostat, druckit te och kokat makaroner som smakade så gott med en klick ketchup! Det blev min enkla middag denna dag, haha. Nu börjar orken att komma tillbaks, men halsen känns som sandpapper, och rethostan verkar vilja stanna kvar. Ska ta och vila resten av denna kväll, imorgon ska jag på det sista kvällspasset på praktiken och på onsdag går jag dagpass och även den sista dagen. Känns tråkigt. Jag trivs så bra där, har fått varit med om så mycket intressanta saker! Lärorikt.

Nu ska jag hosta vidare och hoppas på att den gett med sig tills imorgon. Hoppas att ni alla haft en mysig helg och ha en fortsatt trevlig vecka. Stor kram till er alla. Utan er, ingen blogg ♥



Såhär har det sett ut här hemma idag. Te, läsning och knaprande på halstabletter som inte alls hjälper. Men det var de enda som fanns hemma, så det fick gå endå.

Lördagsmys

Godkväll på er. Jag fick tid ialf att kika in här på bloggen och skriva ett litet inlägg. Igår och idag har det varit rätt så mycket att göra på praktiken, mycket spring men det är kul. Men jag känner i mina stackars fötter att det varit mycket, måste verkligen köpa mig ett par bättre skor! Man börjar kunna hjärtintensivens rutiner nu och veta vart allt finns, man känner sig mycket säkrare, så det är väldigt synd att onsdag till veckan är min sista dag. Tråkigt att sluta när man har kommit in sig så bra.

Idag är det solsken här i Hälsingland, har alldeles nyss kommit in efter en skön kvällspromenad med Freja i solskenet, där vi fick se liljekonvalj och syrenblomster, härligt. Har även ätit middag, som blev lax och nu sitter jag i soffan med en kopp kaffe. Behövs känner jag, varit vaken sedan 5:20 imorse. Ska ta och slappa i soffan nu och titta på tv, innan läggdags. Imorgon börjar jag inte förräns kl 14, och då har jag gjort 2 dagar av mina 6 dagar i rad.

Önskar er alla en fortsatt trevlig lördag och helg. Kram.



Bild lånad från google.

Fullt upp!

Godkväll på er. Måndag och ny vecka och även min tredje veckapraktiken på hjärtintensiven, och jag trivs fortfarande lika bra, men en sak känner jag att jag skulle behövt. Nya skor. Attans vad hårda golv det är på sjukhus, känner att jag har ont i mitt knä och benhinnorna. Mina foppatofflor, skulle nog bytas ut mot några andra bättre skor. Man ska tänka på sina knän och ben, när man springer så pass mycket om dagarna. Ska se till och köpa ett par nya skor till sommaren, då man kommer jobba inom äldreomsorgen på samma ställe som jag varit på flera sommrar i rad. Där är det också lika hårda golv. Någon som har nått bra tips på skor?!

Idag har det varit en rätt så lugn dag på praktiken, skönt det också. Sen så har man lagat mat, rastat Freja och tagit en dusch, där det blev hårinpackning, ansiktskmask och peeling av fötterna och även peeling av händerna med det underbara settet från MaryKay. Otroligt bra, det kan jag varmt rekommendera.

Nu har jag placerat mig i soffan, har kokat en kopp te och från det öppna fönstret hör man hur regnet smattrar mot fönsterbläcket. Mysigt att få vara inomhus. Ska ta och läsa nya nr av ToppHälsa som kom med posten idag och sedan kika på tv innan läggdags. Sen så rullar det på med praktiken. Imorgon väntar ett kvällspass, onsdag ett dagpass. Ledig på torsdag och sedan full fart fre till ons, 6 dagar i rad. Puh..!!

Hoppas ni alla haft en bra helg och ha en toppenbra vecka. Få se om jag hinner kika in något mer på bloggen denna vecka. Kram

Uppdatering 18:40: haha ja nu skiner solen helt plötsligt ute, från en nästan klarblå himmel. Ja du det svänger rejält i vädret. Alldeles nyss var det mörka moln och spöregn och nu skiner solen!

Eurovision song contest

Godkväll. Lördag och jag håller på och lagar mat, ikväll blir det fläskfile i ugn med potatisgratäng och en vitkåls sallad till, gott! Magen kurrar rejält nu. Tur maten är klar strax. Igår var det dags för åskväder igen, rätt så mysigt att få sitta inne på kvällen och höra regnet som smattrar mot rutan, och man sitter där under filten i soffan, med tända ljus och en kopp te.

Idag har det varit lite bättre väder, men det har även kommit några små regnstänk. Hade en skön och behövlig sovmorgon imorse, slog upp dom blå vid 9. Var väldigt länge sedan man sov så pass längen på morgonen. Åt en mysig lördagsfrukost framför nyhetsmorgon och sedan vid 11 tiden mötte jag och Freja upp Klara och hennes hund för en skogspromenad. Har även hunnit med och tvättat idag, och så hade jag planerat att baka matbröd men insåg att jag glömt att köpa jäst och hade ingen lust att cykla tillbaks på ICA, så jag gjorde en smarrig hallonpaj istl.

Nu sitter jag vid köksbordet och väntar på att köttet ska bli klart, sedan blir det soffmys med hallonpaj, kaffe och eurovision song contest! Lördagsmys hos mig.




Dessa fina rosa blommor plockade jag hos pappa igår. Härligt att sommaren är på ingång.


Detta fotade jag med min mobil i torsdags på morgonen strax före kl 6, då jag är påväg till pappa för att lämna Freja där och sedan iväg på praktiken. En mysig och fin morgon. Det är sånt här som gör det lättare att stiga upp när klockan ringer före 5.

Åskväder

Godkväll. Torsdag, solsken och snart helg igen, skönt! Nu är man ledig fre-lör-sön. Ska ta och städa, tvätta, plugga och ev grilla ihelgen.

Imorse kl 4, vaknade man av att blixten lyste upp rummet och sedan kom det en rejäl åsksmäll, och så var åskvädret igång, med ösregn. Kunde inte somna om riktigt efter det, då man visste att klockan skulle ringa vid 4:50. Så jag kan tala om att jag är rejält trött nu. Tur det var en lugn dag på praktiken och att jag fick åka hem redan 15:30.

Har även hunnit med och lagat mat (lax i ugn med pressad potatis och god sås till), tagit en promenad med Freja och duschat. Nu sitter jag här i soffan, med en stor kopp kaffe så man håller sig vaken för att se på semifinalen i eurovision song contest. Måste ju heja fram Eric Saade till finalen på lördag! Spännande.

Hoppas ni alla haft en bra dag och att ni får en mysig helg. Kram.




En stor kopp kaffe är vad jag behöver nu!

Sol och värme!

Godkväll. Onsdag och solsken här idag, likaså igår. Värmen är tillbaks och det känns så härligt och idag är det även kvalmigt ute, känns nästan som åska i luften, dom sa på radion imorse att det fanns risk för åska så vi får väl se. Nu på eftermiddagen då jag hämtade Freja hos pappa och vi cyklade hemåt, så fick jag se gullviva och känna doften an hägg, en underbar känsla. Nu är sommaren här.

Idag fick jag faktiskt vara med på en lap galla fast det egentligen inte har något alls med hjärtintensivs avdelningen att göra så sa min snälla handledare att jag fick lov att vara med, det är en gall operation där man går in med laparoskopi i magen (små titthål) som har små kameror på sig, där man får se precis hur dom gör inne i magen på en skärm. Jätteintressant. Fick även tvätta av dom 2 stora gallstenarna som togs ut med gallblåsan och även få känna och titta på sjävla gallblåsan, ni tycker säkert att jag är knäpp som tyckte detta var superintressant, haha! 

Nu ska jag bara ta det lungt resten av denna kväll. Tröttheten kommer smygandes efter dessa 2 dagar då man stigit upp redan kl 5. Ska ta och sätta mig ute i solen med Freja som får strosa runt fritt. Sedan blir det lite tv-tittande innan läggdags. Väckarklockan ringer lika tidigt imorgonbitti med.




Min lilla going, ligger och sussar sött.. Skön sovstil :-)



2 års kalas i solskenet

Godmorgon. Då var det måndag och ny vecka och solen skiner och det är redan varmt ute. I lördags kom värmen och solen tillbaks, underbart. Var ute i solen då och myste. Likaså igår vaknade man upp till ett ännu soligare och varmare Hälsingland. Åt frukost och tog sedan en skogspromenad med Freja, där hon fick springa fritt. Så mysigt! Tycker om att gå där i skogen, höra fåglarna kvittra och bara koppla av...

Vid 13 tiden igår, var det dags att bege sig till Anders och Anna för att gratulera lilla Viola gumman som fyllde 2 år i fredags. Hon blev överlycklig över sin nya docka och leksaks gräsklippare :-) Vi satt ute och fikade på deras altan i solen. Och som vanligt bjöds det på väldigt gott fika. Sockerkakor och småkakor i massor, plus en jättegod cheesecake med hallon! Och självklart måste man ju smaka av allt, dum som man är. Tur jag tog en till promenad med Helene på kvällen.

Nu är det dags för frukost och sedan uträtta lite små ärenden innan det är dags att bege sig till praktiken för ett kvällspass mellan 14-22, sedan dagpass tis-ons-tors.

Hoppas ni alla haft en bra helg. Kram.




Födelsedagsbarnet Viola, som nu hunnit bli 2 år gammal. Vad tiden går. Hennes storebror Alfred tyckte det var så kul att kusin Johannes även var med idag, dom cyklade runt som tokar :-)



Blombuketten jag köpte för 2 helger sedan har gjort sitt nu. Men en ros och några gröna blommor var fina, så dom sparde jag och la i en glas skål.

Lördag och solsken

Godmorgon/förmiddag på er. Vaknade upp vid 8:20 denna lördagsmorgon, till solsken. Så härligt! Solen har lyst med sin frånvaro dessa dagar och det har varit nere på -1 grad på morgonen och på dagen högst 10-11 grader varmt. Det var ju det jag sa, att det skulle bli ett bakslag efter den där sommarvärmen vi hade i påsk och dagarna efter. Man var beredd på det, men blev ialf väldigt besviken endå, då kallgraderna kom. Men nu så, verkar det som att värmen kommer tillbaks. för ska man tro vädret som dom visade på tv:n nu så ser det ut som att det ska bli varmt några dagar framåt. UNDERBART!

Igår
var det skönt att vara ledig, och få smälta allt man varit med om på sin första praktikvecka. Städade, tvättade och var iväg och handla. Sen på kvällen myste vi i soffan och tittade på så ska det låta (där pappa och Monica satt i publiken, och man fick se skymten av dem några gånger) och sedan twilight filmen. Nu sitter jag här med en kopp kaffe, ska strax bege oss ut i solen, sen får vi se vad denna dag har att erbjuda.

Önskar er en riktigt mysig lördag! Kram.




Första praktikveckan avklarad

Godkväll. Ursäkta min bloggpaus, men jag har helt enkelt inte haft tid att skriva. Men nu så. Jag började min praktik på hjärtintensiven (HIA) på sjukhuset i måndagskväll. Har verkligen hamnat på en jätterolig och spännande praktikplats och att man fått världens gulligaste handledare och jättetrevlig personal gör ju inte saken sämre. Fick ta blodprov i armen redan första kvällen och döm till min förvåning så lyckades jag på första försöket. Blev faktiskt lite stolt över mig själv. Har ju bara fått övat på en gummi arm i skolan före, så jag blev överraskad och glad att jag lyckades. Har fått varit med om mycket dessa dagar. Har haft kvällspass mån-tis-ons och imorse ringde väckarklockan redan kl 5 då var det dags för det första dag passet mellan 7-16. Var rejält trött imorse, med tanke på att man kommer hem med bussen 22:30 på kvällarna. Idag fick jag vara med på en pacemaker operation och det kan jag tala om att det var verkligen intressant att se.

Nu sitter jag i soffan, väldigt trött. Så många nya intryck och saker som hänt denna praktikvecka att tröttheten gör sig påmind nu. Nu är man ledig fre-lör-sön och då ska jag ta det lugnt. Ska ta och koka en kopp hallonte nu och mysa i soffan med Freja och titta på tv. Som det känns nu, så blir det nog en tidig kväll i säng. Gäääässsppp...!!

Kram på er.
RSS 2.0