En dag i Tönsen

Vaknade till vid 4 tiden imorse av fågelkvitter, sover med öppna fönster nu då det är så varmt. Men somnade om ganska snabbt igen för att vakna kl 6:30. Gick ut med Freja och åt sedan frukost. Vid 7:15 tiden kom pappa, Monica och hennes dotter och hämtade oss och vi åkte vidare till Tönsen, där Anders, Anna, Alfred och Viola bor. Pappa och Anders skulle snickra klart det som var kvar att göra på Alfreds nya lekstuga, där dom fick hjälp av lilla Alfred också, klart att han skulle vara med och spika :) Underbart väder idag, sol och värme. Med ljumma vindar. Vi satt ute och solade och läste och pratade, men emellanåt fick man sätta sig i skuggan. Freja strosade runt löst på gården hela dagen lång, så nu är hon måttligt trött, ligger helt utslagen i soffan och sover :)

Åt en god lunch vid 12 tiden och sedan fikade vi vid 16, innan vi begav oss hemåt igen, trötta efter en heldag utomhus. Nu sitter jag på balkongen och myser. Ska snart ta och äta lite vattenmelon och invänta "allsång på skansen"

Bjuder på några bilder från idag.


Söta charmtrollet Alfred kikar in i lekstugan sin, jag (faster Mia) står beredd med kameran :)


Lilla Viola gumman sover sött i mamma Annas knä.


Freja ligger och biter på Alfreds trasiga boll.


Freja springer runt och inspekterar deras alla rosen buskar :)


Anders och Anna har många olika rosenbuskar och andra vackra blommor.






Den goda jordgubbstårtan som vi smaskade på till fikat och massor av goda kakor.



Denna underbara sommar!

Oj nu var det någon dag sedan jag var här och klottrade på bloggen, men jag njuter av den härliga sommarvärme vi haft nu i flera dagar! Och så har man ju jobbat ons-sön, i denna värme och det är varmt kan jag lova. Väldigt varmt inne på jobbet, tycker så synd om pensionärerna. Termometern har visat närmare 30 grader i skuggan flera dagar i rad nu.

Idag har jag varit ledig. Åkte och hälsade på Jenny. Vi åt jordgubbar och glass på balkongen och vi hade massor att prata om, var ett tag sedan vi sågs, så det var jätte trevligt! När jag kom hem tog jag och städade, något som blivit lagt åt sidan då denna sommarvärme kom och man jobbat. Men idag åkte dammsugaren fram, torkade även golven och dammtorkade (jag som är så pedantisk, för pedantisk *ler*). Vid 18 tiden fick vi främmande. Klara och hennes hund Walter kom på besök. Vi tog en promenad så Freja och Walter fick bada, och det var uppskattat. Freja badade säkert en kvart. Det syndes riktigt hur hon njöt av att få svalka av sig. Nu ligger hon i soffan alldeles utslagen, lillgumman min. Jag börjar också känna att tröttheten kommer smygandes. Skönt med värme, men man blir trött.

Imorgon är jag också ledig, då åker vi och hälsar på Anders, Anna, Alfred och lilla Viola. Nu ska jag njuta av solen ett tag till på balkongen med näsan i boken jag håller på att läsa. Förresten,  ni som läser detta kom gärna med boktips! Jag är en riktig bokmal :)

Premiär för i år

Idag är det verkligen sommarvärme, ca 28 grader i skuggan, klarblå himmel och ljumma svalkande vindar. Efter dagens arbetspass mellan 8-15:30 var det härligt att få åka hem på vespan och sedan ta Freja och åka och bada. Premiär badning för min del, och vad härligt det var, svalkande!

Nu ska jag ta en glass i kvälls solen på balkongen. Sen är det ju även en till premiär för i år, nämligen "sommar med ernst" på tv4 kl 20. Det ska jag inte missa. Efter det får det bli en promenad med Freja, en dusch och sen krypa ner i sängen. Blir ju så trött av värmen.




Ännu en dag med solsken

Nu är den svenska sommaren som bäst :) Solsken och värme. Underbart med andra ord. Vaknade vid 7:15 till ännu en dag med solsken. Man blir ju så glad och pigg av det. Ikväll börjar jag jobba igen efter 5 dagars ledighet. Det känns bra, trots att vädergubbarna lovat finväder enda till söndag. Jag hinner ju njuta av vädret idag innan jag åker till jobbet och imorgon jobbar man bara till 15:30, då har man den där härliga kvälls solen på balkongen som man kan njuta av, och på fredag är det dags för ett kvällspass igen och lördag ett dagpass och söndag delad tur. Får passa på att sitta ute med pensionärerna nu, då solen är framme.

Jag börjar bli väldigt nervös inför beskedet från högskolan, kommer jag in eller inte?! Isåfall vilken skola? Vart kommer vi att bo i höst? Kommer jag trivas? Osv osv... Många tankar och frågor som surrar i mitt huvud nu, nervös och spänd!

Har även hunnit med att dammsuga och torka golven nu på morgonen, skönt att få det gjort innan det blir för varmt ute. Ska även gå och handla, ta en promenad med Freja och sen sätta mig och läsa och ta de lungt innan jobbet.


Ha en bra onsdag allihop

Nu är det äntligen sommar

Imorse då man vaknade vid 7 tiden och gick ut til tvättstugan möttes man av strålande solsken och värme, det var så härligt! Äntligen sommar. Juni brukar alltid vara lite ostadigt ialf före midsommar, det brukar ju alltid vara så att det är värme i slutet av april och maj och sedan kommer regnet och det blir kallt igen och så efter midsommar kommer den riktiga sommaren, den underbara svenska sommaren.

Idag har vi suttit ute i solen och solat, med en bra bok som sällskap. Bara njutit av värmen. Tog även en promenad ikväll så Freja fick springa fritt och sedan bada, det syndes hur hon njöt av att strosa runt och nosa överallt och få springa ner i vattnet och bada, nu ligger hon är brevid mig i soffan på kudden och sover så sött. Imorgon ska det även bli solsken, så det blir en heldag utomhus även då. På onsdag börjar jag jobba igen efter min 5 dagars ledighet.


Var härligt att få stoppa fossingarna i det gröna gräset igen efter dagar med regn och rusk.

Freja står och spanar ut i dammen som finns på pappas gård.







Midsommarhelg i stugan

Nu var midsommarhelgen över och jag är åter hemma igen. Åkte till stugan i torsdagskväll efter jobbet. Vädret var inte det bästa, regn och rusk. Pappa, Monica och hennes yngsta son Patrik åkte ut på sjön och fiskade medans jag stannade inne i värmen och läste och lyssnade på regnet som smattrade mot plåttaket. Freja låg brevid och sov. Vid 21 tiden kom Freddan och Nettan med ungarna och husvagnen. Vi satt uppe till 23:30, då vi stupade i säng av trötthet.

Midsommarafton, vaknade man vid 7 tiden av att pappa, Monica och Paktrik gjorde iordning fika för att åka ut på sjön och ta upp näten dom la förra kvällen, vi andra sov lite längre innna man steg upp och åt frukost. Vädret var dåligt även denna dag, kallt och mulet med små regnskurar till och från. På förmiddagen kom Anders, Anna, Alfred och lilla Viola upp til stugan, även Jonte och Malin, då var vi samlade hela familjen, sammanlagt 17 pers och 6 hundar :) Fick äta den goda midsommar lunchen inomhus på grund av vädret, men lika trevligt det med. På kvällen blev det bättre väder och solen kom fram. Vi dukade långbord ute på gräsmattan och tände grillarna. Åt och drack gott och skrattade och hade roligt kvällen lång. Vid 23 tiden tände vi brasan utomhus och satte oss runt den och myste enda fram tills 2 tiden.

Midsommardagen, äntligen bättre väder. Vaknade vid 8 tiden av solsken. Åt frukost och bara myste hela dagen sen. Jonte och Malin åkte till hennes föräldrar vid 12:30 tiden och Anders och Anna och ungarna åkte hem efter den sena lunchen vi åt vid 15 tiden. Vi andra stannade kvar. På kvällskvisten blev det sol ute, ungarna åkte ut på sjön och fiskade medans vi vuxna satt i en varsinn solstol och bara myste, pratade och läste och mådde bra av det underbara vädret. Grillade även denna kväll, gott! Spelade lite kort på kvällen, gick och la oss vid 23 tiden, så trötta allihop.

Idag vaknade man vid 8:30. Solsken och nästan klarblå himmel. Pappa, jag, Freddan, Andreas och Johannes åkte ut på sjön efter frukosten och fiskade, varmt och härligt väder, fick 2 st fina sikar. Efter fisketuren satte vi oss i solen och myste allesammans. Åt en god lunch vis 13 tiden, sen skjusade pappa hem mig och Freja.

Nu har molnen kommit men de är ca 19 grader ute. Blir en lugn kväll ikväll. Ska snart ta och äta middag. Blir en film sen.
Hoppas alla ni andra haft en mysig och trevlig midsommarhelg med nära och kära och att solen varit framme.



Bjuder på några bilder från våran helg i stugan, vårat paradis!


Satt och läste i torsdags kväll då dom andra var ute och fiskade. Underbart att sitta här och läsa en bra bok och titta ut på denna fina utsikt.


Våran egna vik.


Runt elden satt vi och myste och pratade allihop på midsommarafton.


På midsommardags kvällen då vi presic skulle börja grilla kom en rejäl regnskur med hagel, den var dock över på 15 min tack och lov.


Lilla Viola 6 veckor gammal, sitter och myser i pappas knä.



Tisdag och sol

Imorse då man vaknade blev man förvånad, för vad var det som visade sig ute måtro? Jo om inte den underbara solen! Visst de är ingen värme, men man blir ju bara glad av att se solen. Slippa detta gråa trista väder ett tag. Fortfarande kalla vindar, och blåsigt MEN solen är framme till och från!

Idag har jag varit till frissan och blivit fin i håret igen, är så härligt att bli ompysslad och klippt. Jag har så tjockt hår så när det blir för långt och det uppklippta börjar växa, då blir håret alldeles för tungt så det går nästan inte göra någonting med det, så de är så härligt att få gå till frissan och bli av med lite hår. Efter besöket där åkte jag och pappa till Bollnäs, jag hade en tid hos min hjärtläkare kl 13:15. Tog EKG och blodtryck och träffade sedan läkaren min. Kom fram till att jag ska göra ett till arbets EKG, det innebär att man cyklar på en cykel och samtidigt är uppkopplad på EKG, för att se hur hjärtat arbetar då man anstränger sig, detta gjorde jag för ett par år sedan, så han tyckte att jag skulle göra om det nu igen. Sen ska jag få ha en liten dosa på mig ett slags EKG som man kan ha i 5-8 veckor, och när man får en hjärtrusning ska man trycka på en knapp som då skickar iväg ett EKG till sjukhuset på engång, på så vis fångar dom upp hjärtrusningen på EKG presic då det händer. Det känns jättebra att jag ska få göra allt detta, för efter 3 operationer och man inte är bra, utan har samma fel och äter medecin så uppskattar man allt dom gör. Dom vill ju inte göra en fjärde operation ännu eftersom jag är så pass ung och man kan skada hjärtat. För varje gång man gör denna operation och går in i hjärtat finns en risk att man kan skada det.


Efter läkarbesöket åkte jag och pappa och handlade allt till midsommar. Nu ska jag ta och fixa lite här hemma, ska dammsuga av lite (förbaskade regnväder som var tidigare gör att det blir som en sandlåda i hallen) slänga in en maskin med tvätt, dricka dagens första och enda kopp kaffe, gå och handla och sedan laga mat. Kvällen blir lugn, med en promenad och lite tv-tittande, imorgon ringer väckarklockan igen. Jobbet kallar efter 4 dagars ledighet. Jobbar imorgon 8-13:30 och torsdag 7-15:45, sedan åker man raka spåret hem, tar en dusch och åker upp till stugan för att vara där hela midsommarhelgen med hela familjen, det ska bli så kul. Å just ja, måste be en fin bön till vädergudarna att vi vill ha fint väder på midsommarafton :) Tror ni det hjälper? Äsch man kan ju alltid försöka *ler*


Så här fann jag Freja i sängen under täcket imorse då jag hade duschat. Letade henne innan jag såg något litet svart sticka ut där under täcket :) Min lilla sötis, har gjort sig en koja!


Bröd med god fyllning

Idag är det uppehåll med regnet men det är fortfarande mulet och blåser kalla vindar. Passar på att baka bröd till midsommar nu. Letade efter ett recept i min stora Bonniers kokbok och fann detta goda bröd.

FYLLDA BRÖD (till 3 st bröd)
50 g jäst
6 dl vatten
25 g smör eller ½ dl olivolja
2 tsk salt
ca 16 dl vetemjöl (960g)

FYLLNING:
100 g soltorkade tomater
½ dl olivolja
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
1 vitlöksklyfta
200 g fetaost


Börja med att göra degen. Värm vattnet till 37 grader. Finfördela jästen i en bunke och häll över vattnet och oljan/smöret så att jästen löses upp. Tillsätt salt och vetemjöl, arbeta ihop till en deg. Jag använde min bakmaskin, tycker det är bäst då man gör stora degar. Låt sedan degen jäsa under duk i ca 60 min.

Gör fyllningen medans degen jäser. Finhacka tomaterna, lägg dem i olja med kryddor och vitlök. Låt dem marinera under tiden degen jäser. Blanda sedan i smulad fetaost innan du breder ut fyllningen på bröden.

När degen jäst färdigt, ta upp den på mjölat bakbord och arbeta degen lite. Dela den sen i tre delar. Kavla ut varje del till en ganska tunn rektangel och bred på fyllningen. Rulla ihop, mjöla och vrid ändarna på rullen åt varsitt håll. Lägg ihop rullarna till en ring eller en knut. Jäs på plåtar i ca 30 min. Värm ugnen till 250 grader, men sänk sedan till 225 då bröden ska gräddas. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 min.



Idag kunde man äntligen ta den där efterlängtade långpromenaden med Freja, släppte henne lös så hon fick springa fritt och nosa, både jag och Freja njöt av promenaden och den friska luften med kalla vindar. Väl hemma igen gjorde jag middag som idag bestod av omelett med skinka, svamp, fetaost, soltorkade tomater (blev kvar efter bakningen) och så lite basilika, supergott! Kvällen blir lugn, ska snart ta och stryka lite kläder sen se på tv. Imorgon väntar ett besök hos frissan och min hjärtläkare.

Svensk sommar??

Är detta den svenska sommaren? Med regnväder. Ja som det ser ut nu så börjar man fundera hur detta ska bli. Kommer vi få sommarvärme igen? Nu har det regnat konstant sedan igår morse. Gissa om man är rätt less nu? Graderna visar på ca 9-14 grader, det är så grått och trist och regnet det bara öser ner. Ena stunden bara duggregn och sen öser det ner. Slutar det inte så blir det väl översvämning. Hur kan det regna såhär mycket. Läste nyss min vän Lottas blogg och där nere i Ödeborg är det strålande solsken idag. Inte alls avensjuk, varför ska man vara de då vi här i Hälsingland njuter av sommaren från sin bästa sida?! (Hörde ni sarkasmen i den där meningen) Nu är jag så less på detta väder, vill vara ute, tänk bara att få gå en långpromenad. Får be en bön till vädergudarna senare och hoppas att dom hör min bön och ger oss sol igen.

Vi var till stugan en sväng igår och firade Freddans födelsedag, vi grillade och fikade gott. Morotskakan gick hem hos alla, fick väldigt mycket beröm för den. Eftersom det regnade så mycket var det ingen av oss som hade någon större lust att stanna kvar över natten, så vi åkte hemåt igen vid 19 tiden, pappa och vovvarna stannade tills idag. Jag kollade på sommarkrysset och sedan fastnade jag framför en film, kom i säng rätt sent, så imorse då man slog upp ögonen vid 8:30 var man utvilad och pigg.

Hade i planerna att ta en promenad med stavarna men då man drog upp persiennerna och möttes av ösregn, sköts dom planerna åt sidan. Åt en god frukost framför nyhetsmorgon istl och tog sedan och storstädande och tvättade lite. Vid 12:30 tiden kom pappa hem med Frejagumman, som fick duscha det första hon gjorde, min lilla charmiga tax kröp nämligen under utedasset uppe i stugan igår, mysigt!

Åkte och handlade lite och sedan lagade jag mat och satte mig i soffan och tittade på filmen Walk the line. Filmen om Johnny Cash, har ni inte sett den så kan jag varmt rekommendera den, det var andra gången jag såg den.

Nu blir det mys inomhus resten av kvällen, mysa i soffan under filten med en kopp te. Få se vad tv:n har att erbjuda denna gråta, trista, regniga söndag!



Brasan värmde gott i stugan igår!


Vi hade iallafall tur med vädret

Ja ialf på filmen som jag ska se ikväll, vi hade iallafall tur med vädret 2. Fick låna den av Lotta och Simon. Passar utmärkt bra att se denna trista, gråa fredagskväll. Ca 14 grader ute och himlen har varit lika grå hela dagen lång. Ska kura ihop mig i soffan under filten, tända en massa ljus och hälla upp en liten skål med ostkrokar och se på filmen senare ikväll, ja när de är sådant här väder måste man trösta sig med lite godis. Var evigheter sen sist man åt något godis. Tröstätande ikväll :) Är även ensam, Frejagumman fick följa med pappa och vovvarna till stugan idag, eftersom jag har jobbat mellan 7-15:45. Kommer att åka upp imorgon jag med efter jag bakat klar och sovit ut med en härlig sovmorgon. Min mellersta bror Fredrik fyller nämligen år imorgon så vi tänkte att vi allesammans skulle fira hans födelsedag uppe i stugan, jag lovade att jag skulle baka, det är ju så roligt! Vi kommer kunna mumsa på kolakakor, kanelbullar och morotskaka imorgon. Spenderar även lördagsnatten i stugan, för att på söndag åter åka hemåt.

Är nu ledig i 4 dagar. Känner mej sådär skönt trött ikväll, klockan ringde 5:30 imorse, det var ovant. Visst har man varit uppe tidigt, tidigare då man var ledig men då har ju klockan visat ialf 7 :) Så de var lite ovant att klockan ringde 5:30 imorse, både jag och Freja hoppade till.

Nu ska jag ta och dricka en kopp kaffe, och sen bara mysa hela kvällen lååång!

Trevlig helg!




Å jag har bara regn hos mig...!!

Jaha åter en dag med regn till och från och en himmel som är alldeles grå. Väldigt trist väder. Man börjar undra då sommaren kommer dyka upp igen? Blev ju lite bortskämd tidigare i maj då det var sådan värme. Hoppas att midsommar helgen bjuder på bra väder ialf.

Idag börjar man inte jobba förräns 15:30, och det känns hur bra som helst att jobba då detta gråa väder är. Just nu regnar det ute, jag sitter i köket med en kaffekopp brevid mig och doftljuset tänt. Känns som om det skulle vara höst. Ska snart ta och dammsuga av lite och ta reda på tvätten sen igår. Även laga mat och duscha innan man ska bege sig till jobbet i regnet. Fryser bara jag tittar ut genom fönstret...!! Brrr....



Köpte två st tidningar då jag var på affären och handlade, så kan man kura ihop sig i soffan och läsa sen.





Ledig dag

Idag är man ledig, började på mitt sommarjobb igår, har fått anställning under hela sommaren på samma ställe som jag är timvikarie på annars, och det känns så bra. Äntligen får man komma ut i arbetslivet igen och få en riktig lön. Började med ett kvällspass mellan 15:30-21:30, mjukstart. Trivs som fisken i vattnet där. Och roligt att få träffa alla igen, ett sådant härligt gäng med både ordinarie personal och sommarvikarier. Kan det bli bättre? Som sagt, idag är jag ledig och Lotta och Ebba har varit och hälsat på. Vi tog en promenad så vovvarna fick bada och sedan tog vi och fikade och pratade en massa, vi har ju inte setts på 3 veckor, så det var en hel del att prata om :) Har även planterat blommor till amplarna på balkongen, så nu har jag blommor i alla krukor och amplar som jag ska ha. Nu är det sommar på riktigt :) Och så har jag bakat lite småkakor, tog och gjorde världens enklaste kolakakor. Receptet kommer jag dela med mig här på bloggen såklart.

Igår var det 3 år sedan våran älskade mamma somnade in för gott, saknar dig så otroligt mycket varje dag älskade mamma! Åkte till hennes grav igår med en bukett med lupiner och tände ett ljus. Efter jag åkte därifrån kände jag mig alldeles varm och en glädje spred sig i kroppen, kanske låter konstigt men jag tror att mamma skänkte mig energi och glädje så jag skulle orka med dagen. Hon finns nog där och hjälper mig mer än vad jag vet, älskade mamma!

Nu ska jag se sjukhuset sedan ta en dusch och sedan mysa ner mig i soffan och se på filmen walk the line, innan det är dags för att krypa ner i sängen. Imorgon kallar jobbet igen, har ett pass mellan 15:45-20:45 jobbar även på torsdag mellan 15:30-21:30 och fredag 7-15:45. Så nu under sommaren kommer nog inte blogg inläggen vara så täta, eftersom man jobbar och är ute så mycket man bara kan!

Kolakakor/snittar
2 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
200 gram margarin
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Rör smär och socker poröst, tillsätt de andra ingredienserna. Arbeta ihop till en deg. Rulla fingertjocka längder och tryck ut på en plåt med bakplåtspapper eller gör som jag gjorde idag, rulla till små bollar och tryck ut dom lätt. Grädda i ca 10-12 min 175 grader. Om du vill ha snittar så snitta kakorna när dom är varma.

En helg i storstaden

Har spenderat min helg hos min yngsta bror och hans sambo i Märsta, och det har varit underbart roligt och trevligt och fint väder. Tog bussen vid 16:30 härifrån i fredags och var framme i Uppsala vid 18:45. Jonte hämtade mig där och så åkte vi förbi det fina huset dom har köpt. Malin var ute med kollegor från jobbet, så det var bara Jonte och jag hemma, vi lagade en lättare middag då vi kom hem till deras lägenhet och sen satt vi och kollade på tv, gick och la mig vid 23 tiden då Jonte åkte för att hämta upp Malin från pendeltåget.

Lördag vaknade man utvilad, glad och på shoppinghumör vid 8:30 tiden, vi gjorde oss iordning och åt en god frukost och tog sedan pendeltåget in till stan så vi var där 11:30. Perfekt väder för att gå runt och shoppa på. Började med att gå och rösta till EU-valet på centralstationen där vi även fick se Kim från made in sweden, sen gick vi ut på stan och shoppade loss. Efter en stunds shopping var det dags för lunch, vi gick till ett väldigt mysigt cafe. Jag åt en köttfärspaj, Jonte broccoli och ädelostpaj coh Malin couscous sallad med kräftstjärtar, Mätta och belåtna och med ny energi, begav vi oss ut på stan igen för mer shopping, stackars Jonte fick bära alla mina kassar, men han erbjöd sig :) så snäll bror man har! Innan vi begav oss till pendeltåget för att åka hem till Märsta tog vi och köpte oss en varsinn jättegod yoghurtglass.
Var hemma vid 16:30 tiden, började nästan genast att förbereda kvällens middag som bestod av grillas fläskfile som Jonte hade lagt i hemmagjord marinad på morgonen, hemmagjord potatis sallad med färskpotatis, rädisor, röd lök, rouccola sallad, gurka och tomater och så salt och peppar och olivolja över, hemmagjord tatziki, hemmagjord tomat och löksallad, bröd och ett glas rödvin, behöver jag tillägga att det smakade underbart gott!! Efter middagen satte vi oss tillrätta framför tv:n för att se på fotbolls matchen mellan Sverige-Danmark. Jonte iklädd sverige tröja och jag en sverige vikinghatt med horn :) Gick och la oss efter matchen. När vi var inne på stan så såg vi väldigt många danska supportrar stå i trappan vid plattan och tjoa och heja, nästan så det hördes som om man skulle varit på plats på självaste fotbollsmatchen, kanske dom stod och värmde upp inför kvällens match? :)

Idag tog vi bilen till Väsby centrum, gick där en stund, sedan åkte vi på ikea i Barkaby för att kolla på möbler till det nya huset, och sen hemåt. Bjöds på jättegod kycklinggryta med ris och sallad innan det åter var dags att åka till Uppsala för att ta bussen hem.

Möttes av pappa och en superglad Freja vid bussen på hemmaplan. Nu har jag tagit reda på all packning och tror jag ska ta och lägga mig och sova, trött efter en jättetrevlig shoppinghelg i storstaden och bussresa.


Köpte svarta byxor, svarta leggings och ett vitt linne på HM.
Jeans med dragsko ner till och turkos linne på VeroModa. Fann bara till en början turkosa linne i storlek medium, men sen hittade jag detta i small och blev överlycklig.
Sjal på Indiska.
Skor på Din Sko.
Halsband och hårsnoddar på Glitter
Gele ögonmask (en sådan man kan lägga i frysen så den blir kall och sedan på ögonen) och en tvål till pappa på Bodyshop.
Och såklart hundgodis åt lilla Frejagumman.

Här lagas det mat för fulla muggar! Sverigetröjan på såklart. Dom har en sådan fräsch och fin lägenhet. Men nu har dom köpt ett jättefint hus, nyrenoverat. Så fint! Längtar tills man får komma dit i höst då dom flyttat in i huset.

Dukat för fin middag!



Studentbal, jordgubbar och lantbröd

Idag har det varit trist väder, kalla vindar och regn till och från. Imorse då jag steg upp strax före 8 så var det bara 10 grader, fy! Men sen under dagen steg graderna till 17 grader. Men som sagt väldigt kalla vindar. Passade på att vara inne och baka lite, gjorde lantbröd. Sen vid 15 tiden följde jag med pappa och Monica på hennes äldsta sons studentbal. Hon frågade mig om jag ville följa med och fota med min kamera, och självklart ställer man upp.

Vi hade tur med vädret, då vi åkte dit regnade det och så kom de en hagelskur, men sen då alla fina, gamla bilar började rulla in för att släppa av förväntansfulla studenter till sin bal, så sprack himlen upp och solen kom fram och värmde. Det var många stiliga frack klädda och väldigt vackra klänningar och håruppsättningar. Tre st killar kom på en cykel med kärra bakom, det var lite annorlunda och roligt.

Innan vi åkte hem, tog vi vår picknick korg och fikade vid vattnet. Väl hemma igen, tog jag och åt årets första jordgubbar med mjölk och behöver jag tala om att det smakade gudomligt gott? :)

Nu ska jag bara mysa i soffan och ta de lungt, var till kiropraktorn igen igår. Knakade rätt bra denna gången också i både rygg och nacke, dels visade han hur jag själv kan massera nacken så jag slipper värken. Jag har även en inflammation i hela höger sida i rygg muskeln där, han masserade och smörjde på muskelsalva, vilket jag ska fortsätta att göra några dagar tills inflammationen ger med sig, hoppas de! Eftersom jag har skolios, så får jag denna värken, spänningarna i musklerna. Får nog gå iväg till knotknäckaren lite då och då, och fortsätta att gå stavgång och raska promenader. Men just nu ska jag ta de lungt fram tills fredag ialf. Sen så.. :)




Norrut eller söderut?

Det slog mig imorse då jag satt och åt frukost på balkongen, att efter sommaren kanske man flyttar, antingen till Trollhättan eller Örnsköldsvik. Om jag nu kommer in på sjuksköterskeprogrammet på högskolan, vilket jag hoppas att jag gör. Det ska bli skönt att få flytta men endå är det skrämmande. Man har ju bott här i Hälsingland i hela sitt liv, alla nära och kära finns här, familjen. Hur ska man klara det? Kommer flyttlastet gå norrut eller söderut? I juli får jag veta vart jag och Freja kommer styra kosan.

Idag är det lite svalare väder, ca 23 grader varmt och lite kallare vindar men det är nästan bara skönt efter två dagar med tropisk hetta. I går när jag gick och la mig vid 23 tiden var det 22 grader varmt ute, helt otroligt! Sovit med båda fönstrerna öppen i natt.

Har även varit och hälsat på en nära vän till familjen idag, hennes make blev plötsligt sjuk förr, förra veckan. Det som inte ska hända, hände. Väldigt otäckt. Tog cykeln och åkte och hälsade på hon och lilla E, satt ute i solen och fikade ett tag. Tänker på er! ♥

Nu sitter jag här med dagens andra kaffekopp, blev så sugen på en kopp till. Ska snart ta och dammsuga av lite och torka bort allt frömjöl som ligger som ett lager på utemöblerna på balkongen, torkade både möbler och golv där igår, men är lika idag igen, ja jag vet att det inte är någon ide att torka av igen idag för det kommer vara samma visa imorrn, men det känns ju mycket fräschare. Tråkiga pollensäsong både för kropp och utemöbler :)

Ikväll blir det matjesill, potatis, gräddfil och hackad gräslök till middag, mums! Sen får det bli en promend med Freja och sen en bra film.

Ha en bra måndag allihop och en bra vecka ♥
RSS 2.0