Paus


image495

Nu blir det en promenad i det vackra och soliga vädret!

underbara väder

Strålande sol idag från en klarblå himmel, temperaturen visar kring 3 plusgrader. Helt underbart perfekt. Ska äntligen ut på en långpromenad med Freja, var några dagar sen sist nu pågrund av denna förbannade vinterkräksjukan. Men nu så, är man frisk och kry igen. Fast lite geleben är det fortf, men det ska gå bra endå, får väl sätta mig och vila då om de blir allt för tungt *fniss* En annan som är van att promenera varje dag, blir så öm i kroppen då man får ligga stilla länge och vara sjuk. Så denna promenad är så efterlängtad av både mig och Freja.
 
Sen får man hem och duscha, laga mat och åka till jobbet, vart ingen ledighet idag, fick jobba ikväll också, kort pass 15:45-20:45, sen är det jobb tors-fre-sön,jag får min lediga dag på lördag istl, då får det bli långpromenad, lite bullbak, god mat och melodifestival med en massa mys! Me like.

Ut och njut av solen nu!

image494

din trädgård


image493



Denna sten ska få pryda din grav i sommar mamma, din lilla trädgård ska blomma med vackra rosor och andra blommor som du älskade. Jag ska vårda den med kärlek. Saknar dig så det gör ont!

tisdagstema-last

Då var det åter dags för tisdag och tisdagstema. Försökte att uppdatera detta imorse innan man åkte iväg till jobbet men då ville inte bloggen som jag ville. Så jag får komma med mitt bidrag nu. Mina laster är kaffe som jag helst vill ha en kopp av varje dag. Frukt är något annat som också är min last, älskar frukt. Kan äta flera st på en dag.

image489
Har nyss kommit hem från jobbet, det gick bra. Nu är alla pensionärerna friska från denna hemska vinterkräksjukan, tack och lov. Nu mår dom bra. Ska ta och dammsuga, dammtorka och torka golven nu.

på benen igen...

Jag som trodde att jag skulle klara mig från denna hemska vinterkräksjukan, men ack så fel jag hade. Fredagsnatt kl 3:45 ja då var det min tur. Har legat däckad nu i 2dagar, är äntligen piggare idag och orkar vara uppe, men lite gele är det i benen. Var så skönt att vakna imorse och känna att magen inte gjorde ont, huvudvärken var borta, likaså illamåendet och febern, efter att ha spenderat hela helgen i sängen och på toa. Jag säger då bara det, vinterkräksjukan önskar man inte ens sina fiender. Fy!! Imorrn ska jag iväg och jobba igen, ska bli så skönt. Jobbar kort dag tack och lov 8-13. Sen ska jag städa då man kommer hem. Tur man är ledig på onsdag, så man kan ta igen sig lite till. Tors-fre-sön ska man jobba.

Så det vart tyvärr ingen god mat och umgänge med Jonte och Malin denna helgen. Tur dom kommer hem till påsk igen, så man får träffa dom då. Denna helgen vart det bara telefonkontakt. Nu ska jag äntligen få äta en hård smörgås och lite te, det ska bli så gott! Först ska jag ta och duscha och bädda rent i sängen.

image479

peppar peppar

Har nu jobbat 3 dagar i rad och ännu klarat mig från vinterkräksjukan, hoppas att de förblir så. Har lite ont i magen och huvudet men inget mer *peppar peppar* Pensionärerna börja repa sig nu, bara tröttheten som sitter kvar. Så jag tycker att jag ska klara mig från att få. Har som sagt kört med en kur på blåbärssoppa, cola och vitpeppar.
Är så glad för jag har fått fler dagar att jobba till veckan, är ledig bara onsdag och lördag sen jobbar man dom andra dagarna så de är kanonbra. det behövs. Är ju därför jag INTE vill bli sjuk nu, ska iväg nu på söndag oxå.

Har fått helgen nu, nyss kommit hem. Duschat och bytt om till myskläder. Kvällen ska jag tillbringa hos pappa, vi ska äta tacos och kolla på lets dance. Jonte och Malin kommer oxå hem, så det blir att umgås med dom, äta gott och kolla på melodifestivalen imorrn. Ska äntligen ut och gå imorrn oxå, en långpromenad. Var ju tisdags senast man var ut och gick. Har ju jobbat annars, så det ska bli så skönt. Hoppas att det fina vädret håller i sig med sol.

Tusen tack för alla fina kommentarer och tips i förra inlägget, alltid lika roligt! Uppskattas!

Trevlig helg allihop!


image478

Jobb & magsjukan

Jajamänsan, man fick sig en rejäl överaskning imorse då man kom till jobbet och möttes av en stor lapp på dörren som löd: vinterkräksjukan. Jaha, vad roligt! Men det var bara att knata in och se glad ut. Så synd om alla pensionärerna som har vinterkräksjukan, man såg på dom att dom var alldeles slut. Stackare. Ska jobba imorrn och på fredag oxå 7-15:45. Hoppas, hoppas att man klarar sig från magsjukan, för jag vill inte ha de. Räcker med att man haft vinterkräksjukan en gång och aldrig mer. Har köpt blåbärssoppa idag och cola, äter även vitpeppar, så det är bara att hålla tummarna att det ska funka. Men känner av lite magont nu, så vi får se hur det blir. Nån som kanske har nått annat tips på något som är bra för att inte få magsjukan?

Nu läre jag springa till tvättstugan, tredje gången denna vecka som jag bokar om tvättiden, tur att det fanns en nu mellan 17-22. Sen får det bli en lugn kväll i soffan.

Tisdagstema-längtan

Dags för tisdagstema igen. Tyvärr så är det inte jag som fotat med min kamera, för det jag längtar efter har inte kommit ännu, nämligen våren! Den underbara våren. Ge mig vår, värme och sol nu!!

image477

Tack för kommentarerna om mitt ett foto i timmen, roligt! *ler* Ser framemot nästa EFIT.
Nu blir det sängen och sova, upp tidigt imorrn, ska iväg och jobba kl 8.
Godnatt allihop.

EFIT (min söndag)

Då var det dags för ett foto i timmen, första gången jag är med. Kul. Kunde inte uppdatera något igår för mitt nätverk var krånligt. Så det får bli idag istl. Här kommer mitt EFIT:

image462
 7:10 Vakna till ett blåsigt men varmt väder. Ca 5 grader varmt. Går ut med Freja, men kryper i säng en stund till sen och kollar på nyhetsmorgon.

image463
8:20 Morgonkaffe med tidning

image464
9:45 Frukost

image465
10:20 dags för promenad med Freja, hon har bråttom och tycker matte är seg :-)

image466
11:30 Vart en långpromenad, nu sitter man vid brasan hos pappa och läser i min nya bok "flickan med dom röda skorna" Gripande men bra.

image467

13:00 Dammsuger av de värsta gruset som Freja släpar in. Får främmande snart

image468
14:00 Främmande kommer om en kvart. Gör fruktsallad som vi ska mumsa på med kaffe.
Blir även en film. Tre systrar och en mamma.



image472
18:30 Oopps. Glömde att fota, men var mitt uppe i filmen. Nu har främmande åkt och det är dags för mat.
Lax i ugn med potatis och sallad.

image473
image474
19:20 Fotvård för min del, Freja ligger brevid och kollar på tv:n

image476
20:20: Japp det får bli dagens sista bild, för nu sitter man i soffan, har poppat popcorn, bytt om till pjyamas och sitter och inväntar att "en annan del av köping" ska börja sen "wallanderfilmen"

Detta var min dag igår. Vill ni oxå vara med så klicka här

alla hjärtans dag

Vaknade vid 6 tiden imorse, och tänkte högt för mig själv att just ja, idag är det alla hjärtans dag och smack så fick man sig en puss mitt på näsan av Freja, där var min alla hjärtans dag räddad *ler* sötnosen min. Gjorde iordning en mysig frukost som åts vid köksbordet med tidningen, sen tog vi en långpromenad i solskenet. Men blåsigt, var nästan lite kalla vindar. Nu längtar man ännu mer till våren och ljumma vindar. Fåglarnas kvitter och solens varma strålar.

Ikväll var det åter dags för 1 timmes vattengympa, ganska skakis i benen nu *ler* men så skönt med vattengympa. Ska ta och sova nu, upp i skaplig tid imorrnbitti. Ska på stan för lite shopping och fika med en vän. Tar även en bloggpaus under helgen, så jag och Freja får passa på att önska alla en trevlig och mysig helg.
Åter
på måndag!


image454

Nybakat och tigerbalsam...

Det är den blandningen av doft som sprider sig i min lägenhet idag. Har tydligen legat som en ostkrok och sovit inatt för min stackars nacke värker som bara den, kan inte titta till höger eller luta på huvudet för då gör de förbaskat ont, och med nackvärk kommer ju oxå huvudvärk. Fy! Har smörjt mig med tigerbalsam och tagit en alvedon imorse. Men de tycks inte riktigt släppa. Lite, men inte mycket.

Imorse var det kanonväder, soligt och fint så jag och Freja tog en 45 min promenad, men nu är det storm ute det kan växla fort. Har även bakat bröd. Hittade ett jättegott recept på arla.se som jag bara måsta prova och det vart supergott bröd. Och superenkelt att göra. Receptet kommer längts ned. Nu läre jag ta en lång varm dusch, sen ta alvedon och vila en stund innan man ska till farfar på 92 års kalas.

image446

Vita och vackra

Köpte mig en bukett med vita tulpaner idag på affären. Stod länge och försökte att välja mellan alla vackra färger som de finns av dessa gudomligt charmiga och vackra blommor. Men till sist slet jag åt mig en bukett med vita tulpaner. Vårens blommor. Nu står dom så fina i vasen och pryder mitt köksbord. Ska snart byta om till träningskläder och gå och träna, sen blir det en varm lång dusch och myskväll i soffan med mysdress på och en stor kopp te.


image462

frukost på sängen..

Det vore inte helt fel nu, att bli upppassad med frukost på sängen. Mysigt! Vakna vid 06:00 idag, klarvaken. Var ingen ide att ens försöka att somna om, så jag knäppte på tv:n och nyhetsmorgon. Ska snart ut med skruttan och sen göra iordning frukost. Dagen i övrigt har väl inte så mycket att bjuda på, ska iväg och handla tårtor åt farfars 92 års kalas imorrn, träna och sen en slappkväll i soffan med te.
Vad bjuder eran tisdag på?


Tisdagstema-okänd.. hmm.. ska fundera på de där ett tag, få se om jag kommer på nått så postar jag ett inlägg sen. Min "kloka" hjärna har inte börjat funka riktigt ännu *ler*...

image457

Ännu en vacker dag

Vilket väder! Man blir så glad och energin flödar. Ännu en dag med solsken och härligt väder. Ca 5 grader varmt och sol. Kan man ana våren redan?! Inte hoppas för mycket nu för då blir man bara besviken då det kommer snö igen, utan vi får njuta av dagarna som dom är nu. Jag och Freja vakna vid 8:30, åt frukost och gick till farfar för att hjälpa han att städa inför 92 årsdagen på onsdag. Han kan man kalla för en äkta krutgubbe, helt otrolig. Man kan inte tro att han är 92 år snart. Sköter allt själv, men pappa tyckte att jag skulle hjälpa han städa nu, dammtorka och så. Farfar uppskattade mitt och Frejas besök och städhjälp, som tack fick jag pengar och fika. Efter städningen tog vi en lång härlig promenad. Sen vart det ett besök på affären för att inhandla allt till kvällsmaten och en hel del frukt, äter frukt som bara den. Har även hunnit med att ta reda på tvätten och strykit. Nu blir det en dusch, sen ska jag njuta av apelsinklyftor och kaffe. Kvällen blir lung med lite hemmaspa, och även att ta tag i dom där matte uppgífterna som måste göras tills imorrn *suckar högt*
Trevlig måndag allihop.


image456

söndagen

Då var denna helgen snart förbi. Dagen har varit jobbig och tung, många tankar kring mamma. Var till graven och tände ljus, när jag kom hem bras det, tårarna rann nerför kinderna så Freja vart alldeles fundersam och kom fram till mej och hoppade upp i knät och tittade på mig med sina stora, kärleksfulla ögon och slickade bort tårarna, presic som att hon ville trösta och tala om att jag finns här för dej matte, så himla gulligt! Man kan inte annat än att le, hon gör mig glad. Vi tog en härlig skogs promenad imorse på 1 timma. Ingen sol idag men varmt. Är så härligt att gå i skogen, och mötas av tystnaden och fåglarnas härliga sång. Man kopplar av. Ännu härligare är det att gå i skogen på våren och mötas av alla dofter runt omkring en. Gu så jag längtar till våren.

Dagen i övrigt har innehållit skyttetrafik mellan lägenheten och tvättstugan, haft tvättid mellan 12-21. Men har fått undan rejält mycket. Har tvättat överkastet, täcket, stolsöverdrag, kuddfodral, några gardiner och så en full tvättkorg. Har nu kollat på wallander filmen på fyran i sängen med Freja, med en stor skål med popcorn. Mysigt! Nu ska jag göra kväller och krypa i säng och sova, imorgon väntar en ny vecka och nya tag. Måste ta mig i kragen och plugga matte. Blir även storstädning hos farfar. Här nedanför kommer receptet på kycklingsalladen vi åt igår. Tyvärr glömde jag knäppa kort på den igår, så jag tog en bild från google.

image455

Mammas dag

Älskade mamma, idag är det din födelsedag! Saknar dig så mycket. Hoppas att du får en riktigt bra födelsedag däruppe i himlen. Ska åka till din grav senare och tända ljus åt dig mamma. Älskar dig!

image434

schlagerfeber

Då var den första deltävlingen i melodifestivalen avgjord. Vart faktiskt lite besviken på låtarna som var med. Några var bra och några mindre bra, men så är det väl alltid. Ska bli spännande och se vad nästa deltävling bjuder på. Vad tyckte ni om kvällens bidrag? Just nu ligger jag och Freja i sängen och kollar på titanic, har sett filmen flera ggr förr,men tycker att den är en bra och mysig film. Få se om man orkar kolla tills slutet, känner att de börjar svida i ögonen och gäspningarna blir fler och fler. Kvällen i övrigt var trevlig. Lotta kom hit vid 18 tiden, då började vi med maten på engång och det vart väldigt gott, en ovanlig kycklingsallad med god hemmagjord dressing. Recept kommer en annan dag.

Vilken hund man har..

Vilket väder det varit idag, 6 grader varmt och solsken. Kan de bli bättre? Men de finns en nackdel med detta väder, det blir så himla blött och grusigt ute. Freja blir så blöt varje gång man går ut. Vi har ialf varit på en långpromenad idag och sen var vi iväg en sväng så hon fick springa fritt på åkern. Det var uppskattat. Skuttade runt som bara den. Efter de så gick vi hemåt och jag ställde mig i duschen, efter den så gjorde jag mig iordning och gick och skulle kolla vad Freja var, ja då hittade jag henne på bordet, haha. Hon brukar hoppa upp och sätta sig på en utav matbords stolarna som står nedanför fönstret och sitta där och titta ut, men nu fann jag henne på bordet. Bevis finns med bilderna nedan.

image438

Bestämt mig nu

image436

Nu har jag äntligen bestämt mig för vilka tapeter jag ska ha i min hall. Har velat fram och tillbaks om fondtapeterna nu ett bra tag. Men nu, har jag kommit fram till ett beslut. Det blir dessa tapeter. Vad tycker ni?
Nu får de bli sängen och sova. Trött. Freja har redan lagt sig. Ska byta om till pjyamas, borsta tänderna och krypa ner under duntäcket. Skönt! Imorrn blir det schlager för hela slanten. Man får ju inte missa den första deltävlingen i melodifestivalen, jag tycker det är så kul. Lotta kommer hit oxå, vi ska laga mat och kolla på melodifestivalen. Ska ni kolla?

värme

Vilket underbart väder de varit idag, helt otroligt! Soligt och fint. Man kunde känna hur solen värmde. Man riktigt njöt. Och tankarna om våren vart starkare. Längtar så tills våren kommer. Man slipper tjocka jackor, kan ställa undan vinterstövlarna och sticka fötterna i något mer bekväma gympadojor och tunna skor, gå långpromenader i solskenet och höra fåglarnas vackra sång, se alla vårtecken så som blommor och mycket annat, få gå ut på morgonen på balkongen med en kopp nybryggt kaffe och mötas av en underbar vårmorgon. Mmmm längtar så! Vill ha vår och vårkänslor nu!! Nån mer som längtar lika mycket till våren som jag?

Tog en långpromenad me Freja idag, läre ju passa på nu då solen letar sig fram. Vi var ute i 1½ timma, så härligt. Freja sprang fritt och var överlycklig. Nu ska jag dricka lite kaffe och äta fruktsallad och invänta lets dance, sen får de bli en film. Bjuder på några bilder från promenaden idag, vart inte många kort knäppta för jag njöt mest av solen.

image437

solsken

Idag då man vaknade efter en behövlig sovmorgon, så tittade solen fram, så underbart. Man vart glad på engång. Sovit som en stock inatt, kan bero på att jag hade feber och huvudvärk igår så man knaprade alvedon, det gör susen de för idag är jag feberfri. Bara halsen som värker lite. Allt gick så bra hos hjärtläkaren igår på min återkoll. Ultraljudet på hjärtat såg bra ut, denna gången fick jag ligga så jag såg skärmen, dom andra gångerna har jag haft den bakom ryggen, men nu fick jag vara med och se allt. Vad fascinerande de var, att se sitt eget hjärta på skärmen, och så pekade han och förklarade presic vad allt var. Intressant. Som sagt allt såg bra ut, så det är bara att hoppas nu att felet inte kommer tillbaks så man är tvungen att göra en tredje operation. Men det blir ialf en till koll om 6 månader. Känns bra.

Nu ska jag och Freja ut på en promenad i solskenet, kameran får följa med oxå, få se om vi fotar nått som kanske hamnar här i bloggen sen. Dagen får sen bjuda på lite städning och sen en lugn hemmakväll med massor av mys!

Trevlig fredag önskar jag och Freja allihop!

saknar dig mamma så mycket!!

Liten men tuff

image439
Detta är min kaxiga och tuffa lilla tax med stort kärleksfullt hjärta. Du lyser upp min vardag och skänker glädje. Du är min lilla skatt.

tack så mycket

Vill bara tacka för alla fina kommentarer man får. Tack så mycket. Det är så roligt, man blir så glad. Nu ska jag forts kolla på gossip girl, sen får de faktiskt bli sängen och sova, ska upp tidigt imorrn.

tisdagstema-cirkel

Då var det dags för tisdagstema igen då, här ser ni min tolkning av det


image440


Vaknade redan vid 5:30 imorse, och omöjligt att somna om, knäppte på tv:n och kollade på nyhetsmorgon från sängen. Låg kvar till kl 7:30. Klev upp och gjorde iordning frukost och tog sedan en långpromenad med Freja i de härliga vädret. Dom ringde från mitthjärta imorse över en tid för återkoll, de blir nu på torsdag kl 11. Hoppas att allt ser bra ut så man slipper göra om operationen. Nu blir det att sätta sig att plugga matte, sen ska jag ta och baka lite råg thekakor. Gott!

hänger väl på jag med...

Har sett att många har gjort denna lista, så jag hänger väl på jag med...

När fyller du år:
hemligt :-)
Var i världen vill du åka: oj många platser men de som står högts upp nu är maldiverna
Hur många syskon har du: 3 st bröder
Har du ett förhållande? nej inte ännu, dejtar.. men hoppas på att han blir min drömprins hihi
Hur länge isåfall: senaste förhållande varade i 4½ år
Hur många timmar sov du i natt: 7 tim
Vilken är din favoritlåt: hmm.. finns miljoner bra låtar men en som är så bra att jag aldrig tröttnar på den är fields of gold med sting..
Vilken bok läser du just nu: när livet stannar av malin säwstam
Vilken är din favorit serie på tv: sjukhuset, gossip girl, du är vad du äter mfl
Vad har du på dig: svarta leggings, grå klänning, gråa over knee strumpor
Favorit snabbmat: inget utav dom, gillar inte snabbmat
Favorit dricka:  vatten
Vad jobbar du med: inget för tillfälligt, pluggar matte B just nu för att söka in till sjuksköterskelinjen
Vad gör du när du inte jobbar: tränar, promenerar och busar me min hund Freja, städar, läser, bloggar, träffar fam och vänner mm
Vad kallar dina vänner dig: Mia
Hur hade dina vänner beskrivit dig: hmm.. glad, sprallig, blyg, trevlig, positiv och VÄLDIGT pedantisk hihi
Vilken linje gick du på gymnasiet: barn och fritid
Festar du för ofta: nej
Uteklubbar eller hemmafester: både och
Vad åt du senast: hemmagjorda köttbullar, potatis, sås och sallad
Vad klarar du dig inte utan: familjen, vännerna, Freja

min helg

Då var helgen snar förbi och den har innehållit både sorg och glädje, tårar och skratt. Den började med morfars begravning på fredagen. Den var jättefin men jobbig, dels en massa minnen om mamma och hennes begravning och så alla minnen av morfar. Men det kändes bra endå. Efter var de fika och det är så konstigt att efter en begravning som är fylld av sorg så lättas stämningen alltid upp och man kan skratta och sitta där och prata och de känns trevligt. Varför är det så? På kvällen lagade jag mat åt Jonte, Malin och pappa. Satt uppe ett tag och pratade. Men vid 22:30 tiden började vi alla att gäspa efter en lång och tuff dag. Så då lockade sängen. Lördagen innehöll shopping med Jenny, middag med Jonte, Malin och pappa och sen film, även en tidig kväll här. Gick och la mig vid 22:45. Så trött. Idag har det varit en kall söndag med -13 imorse. Frös vid bara tanken av att sticka ut näsan genom dörren. Tog en lång, varm dusch och åt sen frukost framför tv:n med Freja (såklart) hon sitter alltid brevid. Sen begav vi oss bort till pappa. Följde med honom på högmässan pågrund av morfars bortgång. Min moster vilja att vi skulle gå på den, så vi gjorde det. Men kyrkan är inte min grej, tyvärr. Åkte sen en sväng på museet och kollade innan vi åkte hemåt i snövädret. Kvällsmaten vart våfflor med grädde och hemmagjord sylt, väldigt gott. Nu ska jag ta mig ett fotbad, klä om till pjyamas, värma te och invänta wallander filmen som börjar på tv4 kl 21. Den får ses från sängen.

Hoppas ni alla haft en bra helg!

RSS 2.0