Utmanad

Har blivit utmanad av min vän Lotta. Alltid lika roligt med dessa utmaningar.


Svara på alla frågor, välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

1. Vilken mat äter du ofta?
Hmm, jag brukar faktiskt försöka att variera maten så gott det går. Och jag älskar ju att laga mat, men oftast blir det ju mat som man kan äta potatis till.

2. När du är på kalas, är du den person som sitter eller hjälper du till att duka av?
Hjälper till, annars känner man sig väldigt lat och dum.


3. Var sitter du helst när du bloggar?
Ja eftersom jag inte har köpt mig nån bärbar dator än så sitter jag vid mitt databord.

4. Köper du ofta triss?
Nej det kan jag väl inte påstå att jag gör. Typ aldrig.

5. Vilken land eller stad har varit din bästa semester?
Helt klart Grekland. Underbart land, med snälla människor, fin natur och så har man fina minnen med mamma därifrån.

6. Vilken tv-kanal tittar du på mest på?
3:an, 4:an och 5:an.

7. Mjukis eller Jeans?
Gillar både och, men när man är hemma så är det ju alltid mjukis som gäller. Skönast. Annars har jag jeans.

Jag utmanar alla som känner att dom vill ta an sig denna utmaning.

Nu blir det mat, diska, promenera, plugga matte och sen myskväll framför tv:n med sjukhuset, idol och maria wern olycksfågel.


Mysig morgon...

Vaknade vid 6:10, kunde inte somna om och Freja var nödig, så vi steg upp och gick ut och möttes av kyla ca 2.5 grader men alldeles lungt. Blåsten har gett med sig, skönt. Sängen lockade igen med det varma härliga täcket då vi kom in, så jag knäppte på tv:n och kröp ner för att titta på tv4 nyhetsmorgon, för att se vad dom hade att erbjuda denna morgon. Och det första som ploppade upp var matlagning. Vilket gjorde magen påmind om frukost, så det fick bli frukost på sängen med nypressad apelsinjucie, hembakad fullkorns frallor (tog upp dom från frysen igår, så tro inte att jag stått och bakat på morgonen hehe) och såklart en stor kopp med nykokt kaffe. Det var gott kan jag lova, och kändes lite mera lyxigt att sitta där under täcket och mysa. Just nu är det någon annan som ligger där under täcket och myser, man ser bara ett svart litet öra sticka fram och man kan ana några snarkande ljud, undra om det är en liten tax vid namn Freja?! :-) Jag sitter själv här i pjyamas (än) inlindad i filten och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar. Annars blir dagen ganska lugn, ska ta en promenad lite senare då graderna letat sig mera uppåt på termometern, sen blir det en tripp till Lotta, för att plugga matte och titta på sex and the city filmen. ÄNTLIGEN säger jag, ska man få se årets bästa film!

Nu ska jag göra Freja sällskap under täcket och mysa....!!

Storm och shopping

Tänkte bara smyga in här med ett litet kort inlägg om gårdagens shopping. En jättetrevlig heldag med Lotta och Simon med massor av shopping. Fyndade kläder på HM det vart en skjortklänning, 5pack strumpor vilket behövdes, t-shirt, grå kofta och en tunn tröja. Sprang på ett par väldigt snygga och väldigt sköna skor på Din Sko också, ett par låga stövlar. När vi sedan gjort Gävle stad osäker åkte vi vidara till Ikea, där man också fyndade, hittade dock inte allt jag skrivit ner prydligt på min lista, men är så nöjd endå. I ikea kassarna fanns doftljus, 100pack värmeljus som går åt som smör i solsken nu då hösten är här, krokar till hallen, sängkläder, blommor, ljuslykta, lampa och dekorationsstenar. Visar några av fynden nedan.










Har varit på en blåsig men uppfriskande söndagspromenad. Fy vilket väder, storm kan man säga. Solen skiner, men det känns inte alls så mycket, pågrund av denna otäcka blåst. Utmärkt att spendera söndagen inne med massor av mys. Nu ska jag titta på idol som jag missade i måndags.

Trevlig söndag!

Helgen är här!

Åter helg igen och jag är ledig hela helgen. Den kommer fyllas med god mat, film, shopping och ikea besök. Kan det bli bättre? :-) Nu väntar lite städning.

Vädret spelar stor roll

Ja det gör det faktiskt. Nu har det varit kanonfint väder i flera dagar, med solsken, varma temperaturer och klarblå himmel. Riktigt fint höstväder och jag märker själv att jag blir på så mycket bättre humör då solen skiner ute. Ja det märks på alla tycker jag. Man blir helt enkelt gladare och humöret sprudlar. Jag och Freja tog en långpromenad nu, man kan ju bara inte sitta inne och gå miste om solens varma strålar, för ska man lita på metrologerna på tv:n så ser det inte så lovande ut framåt helgen, kalla vindar och mulet.

Och vilken underbar promenad. Solen värmde, fåglarna kvittrade och få se på alla hösten vackra färger är heller inte fy skam. Vilken färgkarta det bjuds på nu med lövens alla färger. Sjön låg som en spegel och tittade man utöver sjön så kunde man se några fåglar simma långt ut. Man blir så glad av allt detta vackra som möter en ute om hösten så man kommer på sig själv av att gå och le. För visst spelar vädret stor roll?! :-)

Nu ska jag njuta av dagens första kopp kaffe och besöka ikeas hemsida för att skriva ihop en inköpslista till lördagens shopping!

C-vitaminer

Nu har vi verkligen haft underbart höstväder i nåra dagar, så nu kan man inte klaga. För hösten har visat sig från sin bästa sida. Solsken, värme och klarblå himmel. Satte mig på balkongen på eftermiddagen med en bra bok och en kopp med nykokt kaffe, för att njuta av solens varma strålar innan det var dags för att börja med kvällsmaten. Tog även en liten cykeltur på kvällskvisten för att fota lite höstbilder. Men än har inte träden klätt sig i sina vackraste höstfärger, men det är på gång. Då kommer jag att ha kameran i högsta hugg och bege mig ut för att fota :-)

Kvällen blir lugn, mys i soffan under filten med tv:n som sällskap. Man måste ju se Idol och Oskyldigt dömd. Känner att det får bli en kopp te också, fryser och värk i kroppen. Är ju dessa hemska förkylningstider nu så lika bra att äta lite c-vitamin också, i förebyggande syfte :-) Behövs kanske med tanke på att det är många på jobbet som är förkylda och jag vill inte dra på mig några mera hemska förkylnings baciller, räcker med dom som lilla charmiga A smittade mig med tidigare :-)

Trevlig onsdagkväll!

Höstmorgon

Åter här igen efter en helg fylld med jobb, men det har gått bra. Haft så lämpliga arbetspass så man har ialf hunnit med rätt mycket hemma. Och fått varit ute i den fina och soliga höstvädret, helt underbart! Hoppas att det blir fler sånna dagar, det behöver vi innan vi möter den kalla vintern. På dagens schema står det tvätt och åter tvätt, något som är tråkigt men som måste göras. Sitter här med morgonkaffet och i min stora mysiga, stickade tröja och försöker att få upp värmen efter morgonpromenaden med Freja. Graderna visade 2,7 och dimma, vilken dimma. Vackert.





Ikväll ska jag och en vännina på storseans med Terry Evans. Det ska bli roligt och spännande. Andra gången vi är iväg.

Historier och kokkaffe



Jag bakade en äppelsockerkaka och småkakor med choklad i igår. Och vad passar inte bättre än att gå till min farfar med lite fika. Så det gjorde vi idag. Mysigt att sitta där i hans kök och få dricka hans goda kokkaffe som tillagas i en kaffepanna som hängt med hela min uppväxt, få sitta på den lilla bänken vid köksbordet och lyssna på farfars historier.

Passar även på att önska alla en riktigt trevlig och mysig helg. Jag jobbar hela helgen, så åter på måndag!

Tisdagstema-Höst

Dagens tema är som så passande höst. Hösten har inte riktigt visat sig från sin bästa sida ännu, det är bara början här än. Löven börjar sakta falla till marken och bilda sin fina höstmatta, och några enstaka löv börjar få sin otroligt vackra färg, luften är klar och frisk och nått som verkligen gör sig påmind att det är höst på gång är graderna som visar sig på termometern. Allt mellan 12 och 5 grader varmt. Jag och Freja begav oss ut på en långpromenad imorse i den friska luften, på jakt efter höstbilder.













Detta var vad jag kunde erbjuda till dagens tema. Nu ska jag ta och värma händerna med en kopp kaffe och läsa posten. Och bara ta de lungt innan man beger sig till jobbet, har ett kort kvällspass.

Fler teman hittar ni här.

Äntligen på plats

Nu är dom på plats mina nya tapeter. Jag och pappa har tapetsera min hall idag. En vägg fick fondtapeter och dom andra väggarna fick en ljus tapet. Jag är så nöjd. Det var kanonbra. Nu har jag fått min lägenhet precis så som jag vill ha den. Nya tapeter överallt, det kan inte bli bättre. Nu saknas bara lite nya möbler, bla en ny soffa, lite snygga krokar till hallen som man kan hänga ytterkläder på, samt en ny skohylla.

Här har ni resultatet:










Söndag och sovmorgon

Nu är söndagen här igen, vad denna vecka gick fort. Fast det beror nog på att man spenderar största delen av den på jobbet :-) Igår fick man helg och lördagskvällen var fylld med massor av mys bara. Så skönt att bara slappa i soffan framför tv:n med en bra film. Vilket jag gjorde. Och när klockan började närma sig 23:30, kändes det att man varit vaken sen 5:45. Då var det härligt att få krypa i säng och få sova. Hade även en behövlig sovmorgon imorse. Nu känner jag mig utvilad och på topp igen :-) Ska gå bort till pappa nu och vara där ett tag, blir även en långpromenad med Freja.





Nu är det höst på min balkong. Där kan man sitta under filten med en bra bok och en kopp kaffe och bara mysa. Så nu hoppas jag på många fina höstdagar. Bjuder även på en bild av det som mötte mig utanför mitt vardagsrums fönster igår kväll. Denna vackra solnedgång. Visst är det vackert?

Min lilla svarta

Nu kan man verkligen säga att det är höst i luften. Termometern visade ca 5 grader imorse då man stack ut näsan för att åka till jobbet, men vilken klar och frisk luft det var ute. Vart sugen på att gå en långpromenad. Fick ta den nu istl då jag kom hem från jobbet. Det var bara en kort tur idag 8-13. Skönt att ha sådana turer ibland oxå. Jag verkligen älskar mitt jobb, trivs så bra med både personal och pensionärerna som bor där, jag känner mig trygg. Fast helst av allt skulle man ju vilja ha fast jobb där, men jag nöjer mig med vikarie, det går ju bra eftersom man får jobba så pass myckte endå. Fick även 4 st pass till veckan, tis-fre-lör-sön och efter jag glatt tackat ja till dom turerna kom jag på att brodern som bor i Märsta med flickvän kommer ju hem ihelgen, attans. Men så är det ibland, hinner träffas lite på fredagkväll då jag slutar kl 20:45 och sen börjar jag inte förräns 15:45 på lördag, så det går ju bra. Så går det då man är efterklok :-)
Nåja, som sagt jag och Freja tog en härlig långpromenad nu på eftermiddagen. Och ett tecken till att det är höst på gång är att dunvästen åker på. Har 2 st västar men gillar en mycket mer. Är en svart som jag köpte på Åhlens förra året, och såå skön. Inte så tjock dunväst utan tunnare, perfekt att ha då man går på promenad. Min lilla svarta :-)

Kvällen blir lugn, ska provsmaka mitt nya te som jag köpte tidigare i veckan. Grönt löstviktste med smak av jordgubb, hallon och röda vinbär. Mmmm visst låter det smarrigt?! :-) Är bara 2 st jobbdagar kvar på denna vecka, sen är det även helg för min del som oxå blir lugn med god mat och film. Massor av mys!






Utmaning

Besökte Sofies blogg imorse och såg denna utmaning, jag hänger på.


Klädbutik - Vero Moda, HM, Ginatricot, MQ

Inredningsbutik - Stora favoriten är såklart Ikea, sen tycker jag att Åhlens har mycket att bjuda på, och så tycker jag om butiker som har cult design :-) En sådan som finns här där jag bor kan du hitta här

Godis - Är ingen godismänniska men blir det godis så är det choklad

Stad - Stockholm en sådan vacker stad, dit går flyttlastet nån dag

Dryck - Vatten eller ramlösa med nån god smak

Musik - Oj, ja jag lyssnar nog faktiskt på det mesta. Lyssnar mycket på P3. Man kan nog kalla mig för allätare i musikväg. För jag stampar takten till det mesta. På min Ipod är det mycket blandat

TV-serie - Sjukhuset (såklart) :-) sen gillar jag olika inredningsprogram och underhållnings program så som så ska de låta, och deckarserier är oxå bra

Film - Jag tittar helst på komedier och romantiska komedier, men är väldig förtjust i Wallander och Beckfilmerna

Träning - Jag är på promenader med min lilla tax Freja varje dag, går på vattengympa och så tränar jag hemma efter en tränings video men ska köpa ett träningskort på Rehab vi har här där jag bor. Dom har ett sådant fint gym och ett lungt ställe fast det är träningslokal, och blandade åldrar

Bakverk - Jag älskar att baka, allt från småkakor, mjuka kakor, tårtor, pajer och matbröd

Kaffe - Självklart måste man ha kaffe. Och då med en skvätt mjölk i. Mums!

Ledig idag, skönt. Ute regnar det till och från, tråkigt väder idag oxå. Sitter här och väntar på att första tvättmaskinen ska bli klar. Avnjuter morgonkaffet nu. Fast man varit vaken en stund, vart det inte kaffe förräns nu. Gott! Mer som ska göras denna dag är att dammsuga av lite, Freja släpar in så hemskt mycket grus nu (pedantiska Mia *ler*) sen ska jag gå bort till pappa och måla klart hyllan som ska få sin plats i köket och ikväll är det 11 årskalas som gäller.

Tisdagstema-Humor


Dagens tema var humor och jag valde denna bild som jag fotade förra hösten, lite rolig tycker jag. Och humor för mig är ju såklart saker som får mig att skratta, så som roliga filmer eller serier, roliga historier, att få umgås med familj och vänner och skratta och ha trevlig, små barn som kan komma med de ena roliga efter de andra dom är ju för härliga och djur, dom kan få en på bra humör med alla sina roliga saker dom gör. Så det finns mycket här i världen som får en att skratta. Och tur är väl det, hur skulle de annars vara om livet inte innehöll skratt och humor?!


En härlig kvällspromenad

Vad är inte mysigare än en kvällspromenad i solskenet? Det är just vad jag och Freja varit på. Efter en ganska kall och grå trist morgon och förmiddag så letade sig solen fram på kvällskvisten och graderna letade sig uppåt igen på termometern och det vart behagligt varmt ute. Man kunde ju inte bara sitta inne, utan vi tog oss en uppfriskande, härlig långpromenad i solskenet. Nu väntar en myskväll i soffan med lite tv-tittande innan det är dags att lägga sig för att möta en ny vecka, som för min del innehåller en hel del arbete. Blir kanske inte så mycket besök i bloggen nu i veckan, men återkommer då jag får en stund över :-)

Trevlig söndagkväll!

Nu kan man börja se...

Att hösten är på intåg. Löven börjar att ändra färg och några har redan lämnat träden och ligger på backen, luften är klar och frisk och ett tecken på att det verkligen är höst (tycker jag) är att jag var tvungen att stiga upp i natt och stänga fönstret som stod på glänt, det var för kallt. Och imorse visade termometern bara 6 grader. Och promenaden bjöd på rosiga kinder och lite kalla vindar, men gu så uppfriskande. Nu ska jag mysa ner mig i soffan under filten med en kopp kaffe och titta på en film, innan det är dags att duscha och göra sig iordning för kräftskiva med hela familjen ikväll. Trevligt!

Ordlös Fredag!














På eller av?

Nu har man kommit till den årstiden då det är svårt att klä sig. Ska man klä sig varmt eller inte? Idag är det ett sådant svårt klädval, solen skiner och temperaturen är behaglig men ack vad det blåser. Så den stora frågan är ju, jacka på eller av? :-) Nåja, tog ialf en uppfriskande och härlig långpromenad nu med Freja, nu när förkylningen börjar ge med sig (äntligen) fast jag fick stanna några ggr och snyta mig. Solen värmde med sina strålar och helt plötsligt tog vinden i och det vart kallt. Vet inte hur många ggr jag dragit upp och ned blixtlåset i jackan :-) Och jag säger då bara det, mina nya walking skor. Himmelriket för fötterna. Lätt att gå i och inte alls nå ömma fötter efter en långpromenad. Perfekta helt enkelt. Nä nu ska jag ta och göra iordning en enkel lunch med keso och lite grönsaker.

Lite nytt



Idag regnar det till och från, mycket passande att vara inne och pyssla. Har bakat bröd med solrosfrön, linfrön, havrekli och rågkross. Gott. Ska smaka en sådan till kaffet sen. Har även bytt gardiner i köket, kände att jag var less på dom som hängde där, ville upp med nått nytt och så vart det. Ikväll bär de av till Lotta, vi ska plugga matte, äta och titta på idol. Ska ni se idol?

Här kommer receptet på brödet jag bakade idag:

Fröbröd ca 12 bitar
1 dl havrekli
1 dl rågkross
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
5 dl vatten
50 g jäst
1 ½ msk honung
1 ½ tsk salt
ca 8 dl vetemjöl special

Dag 1:
Mät upp havrekli, rågkross, solrosfrön, linfrön i en bunke. Häll över 2 dl av vattnet och låt stå rumsvarmt över natten att svälla.

Dag 2:
Smula jästen i en bunke. Värm 3 dl vatten till fingervarmt och häll detta över jästen. Rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt kross och fröblandningen. Rör om. Tillsätt sedan honungen och saltet och tillsist vetemjölet. Arbeta samman till en blank och smidig deg. Låt vila i bunken övertäckt med bakduk i ca 45 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på mjölat bakbord utan att arbeta den för mycket. Platta ut och skär i rektangulära bitar som läggs på bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa i ca 15 min. Grädda bullarna i mitten av ugn ca 12-15 min.


Hundens ord

♥ Jag lever i ungefär 15 år.

♥ Varje gång du lämnar mig, betyder sorg för mig.

♥ Ge mig tid att förstå vad du begär av mig. Gör mig lycklig, du är hela mitt liv.

♥ Var inte arg på mig länge åt gången och lås inte in mig som straff.

♥ Du har ditt arbete, dina vänner, dina nöjen. Jag har bara dig.

♥ Tala med mig fastän jag inte förstår orden; jag blir glad bara över att höra din röst.

♥ Kom ihåg att jag aldrig kan glömma hur du är mot mig.

♥ När du blir irriterad på mig för att du har mycket att göra, så tänk på att jag kanske är sjuk, har ont i magen, är trött eller deppig.

♥ Ta hand om mig när jag blir gammal; kom ihåg, du blir också gammal.

♥ Var hos mig när jag har det svårt, allt blir lättare bara jag har dig.

Jag älskar dig. 
Din hund.



Ja lilla Freja jag älskar dig med. Du är min lilla ögonsten. Du och jag, min lilla vän!


Hittade denna gulliga text hos min vän Emma.



 

Nu är det klippt



Ett besök hos frissan har det blivit idag. Har färgat, slingat och klippt mig. Äntligen en ny frisyr, ovant att ha rakt hår igen är ju så van mitt lockiga, men skönt att ha ny frisyr. Kände att det var dags för det! Och jag är supernöjd. Med mig hem följde också lite nytt shampo och balsam från revlon.

Envisa förkylningen är fortf kvar. Och hostar som bara den, därför svängde jag in på apoteket innan jag åkte hem för att införskaffa noskapin och bromhexin, hoppas att det ger med sig snart. Vill ut och röra på mig igen, börja träna. Och det gör ju inte saken bättre att mina nya träningsbyxor från HM kom på posten idag, nu ligger dom där i garderoben och väntar på att få användas! Vill inte gå hemma och snora och hosta, utan träna. :-) Ett stort plus är ialf att sjukhuset börjar igen ikväll, och gu så jag längtat! Kommer sitta bänkad framför tv:n kl 19:30. Inget kan/får störa mig då :-)
RSS 2.0