08:14 för 25 års sedan

Ja då föddes jag. Så idag blir man 25 år :-) Grattis till mej då.. hihihi..

tatuering..beslutsångest

    
Ska göra en till tatuering, men vet inte riktigt vad än. Fjäril eller sol eller nått mönster, har hittat 2 st som jag funderar på här på bilderna, inte hittat nån fin sol ännu. Nån som har nått tips på en bra sida på internet där de finns tatueringar??. Blir antingen på magen eller skuldran. Har redan ett kinatecken. Vad tycker ni?
Vilken är finast?

julstädat idag

Har tillbringat min dag hos pappa, har nämligen advents städat åt han idag, putsat fönster, bytt gardiner och satt fram ljusstakarna och julstjärnorna. Jag föbjöd pappa att städa :-) för då skulle de inte bli som jag tänkt mig. Så därför gjorde jag de. Men pappa var bara glad, för då slapp ju han. De där med uppsättning av gardniner är väl inte hans starka sida om man säger så.
Var även och shoppa lite kläder idag, ett linne och så highwater byxor. Tänkte ha på mig dom på lörda, då man ska ut på krogen.

Nä nu ska jag ta en promenad me Freja, sen kolla på music and lyrics under filten i soffan me te. Mysigt!

fika

Dagen har varit lugn, vakna tidigt som vanligt! Var ut med Freja och snön bara vräkte ner. Så mysigt. Nu längtar man verkligen till julen, och man är i riktig stämmning nu då man börjar se alla ljusstakarna i fönstren. Så nu är även mina fönster advenst fina. Bytte gardiner igår och hängde fram advents stjärnorna, så mysigt!

Har varit hos Lotta idag oxå, och fikat. Hon fyller 25 år idag. Busade med trollungarna oxå, så söta dom är Cornelia och Amelia. Kom hem vid 18 tiden, fick låna med mig 3 st filmer, beck den svaga länken, mr beans semester och så music and lyrics. Får bli beckfilmen ikväll i sängen. Mysigt. Nu ska jag ta och värma lite te och mysa ner mig i soffan me Freja.

jul i en flaska

   
Julcidern är jättegod!
Smuttar på en sån nu, på bordet väntar lite godis och popcorn. Lördags mys i massor, med film, film och åter film. En riktig slappkväll. Men imorrn blir de powerwalk.

1-års kalas

Vakna tidigt idag, låg kvar ett tag i sängen de är så mysigt! Men nu sitter jag här med mitt morgonkaffe i pjyamas och Freja äter nöjt sin frukost i köket :-) Ska snart ta och duscha, äta frukost och göra mig iordning, sen ska jag, pappa, Monica och Greta åka till Alfred som fyllde 1 år igår, men de blir kalas idag. Lillgubben blir 1 år. Tänk vad fort de gått. Och så stor grattis till en till 1åring som har födelsedag idag, lilla Amelia.

Trevlig helg!!

på jakt efter den perfekta

Nu är de såhär att jag är på jakt efter den perfekta mannen.. haha närå.. jo de oxå men nu är de faktikst en platt dataskärm jag e på jakt efter. Har länge funderat på att köpa mig en bärbar data, men tror jag släpper dom tankarna än så länge, de får bli en platt skärm istl, har kollar runt lite på elgiganten, onoff och sibas hemsidor. Ska kolla mer. Kanske net on net oxå. De har jag glömt.
Dagen har innehållit: städat, bakat, promenerat, duschat och varit och kollat på en lägenhet i byn, men den var inget för mig, den jag har nu är mycke finare. Så de får bli längre fram, ska hålla koll på fler på de där området. Så jag och Freja får mysa i våran lägenhet här ett tag till. Kvällen blir lugn, har ont i nacken och huvudet idag, ska mysa i soffan hela kvällen med popcorn och film.

Trevlig fredag!!

katastrof

Vad är det jag läser på tv 3 sida idag, jo att sjukhuset sänder sitt sista avsnitt ikväll för säsongen, men nej de får inte vara sant, min favvo serie är klar för säsongen. Vad ska man nu titta på?! Jag som såg framemot att titta på de mån-tors varje vecka, har inte missat ett avsnitt heller. Undra när de drar igång igen?! Aja man får väl vänta tålmodigt då. *Suck*
Idag har jag och Freja bakat lussebullar, dom ser roliga ut, men huvudsaken är att dom går att äta. Eller hur? *ler*

Kunde inte somna igår kväll, för mycke tankar i huvudet, så tankspridd. Har så mycke att fundera på nu. Låg och vred och vände på mig alldeles för länge, när jag kollade sist på kl var de 1. Sen somna jag. För nästa gång jag vakna var kl 2:30, då tyckte Freja att de var OK att gå ut och pinka. Sen somna jag inte förräns efter 3. Så jag e ganska trött idag och fortf tankspridd, men nåra tankar och funderingar jag jag fått en lösning på ialf. Skönt. Då kanske man kan slappna av och sova inatt.
Ska snart gå till pappa med lite lussebullar och fika.

Gav Freja min äppelskrutt alldeles nyss och hon sprang ut i hallen för att sätta sig på en utav dom runda mattorna jag har där, de gör hon jämt så fort hon får nått, tror att de e hennes fika matta :-) ialf, nu när jag gick ut från köket och in hit till datan så de enda som var kvar av äppelskrutten var stjälken, haha ja du Freja du har rätt man kan ju inte äta allt på äpplet. Lillskruttan min. Du förgyller min dag.

 

uppe med tuppen

Vakna tidigt idag, 06:10. Kunde inte somna om. Va ut me Freja, sen har vi myst i sängen och kollat på nyhetsmorgon. Ska snart göra iordning frukost och duscha. Ännu en natt med drömmar om mamma. Gu så jag saknar dig!

Dagen innehåller inte så mycke, ska på nått tråkigt och meningslöst möte på arbetsförmedlingen kl 13, sen läre jag hem och plugga matte, så jag klarar av provet imorrn. Wish me luck.

Nä nu frukost, magen har kurrat ett tag nu, får bli havregrynsgröt, smörgås och te. Gott!

somebody need you..

Fy vad jag sakna dig! Mamma om du bara var här. Vill att du ska komma tillbaks. Mycke tankar om mamma nu igen, känns så fel och tråkigt att än en gång att fira födelsedagen och julen utan dig. Du ska ju vara här då, du ska ju alltid finnas här, du ska ju alltid finnas där när man känner sig ensam och ledsen och vill bara ha en kram, du gjorde ju alltid de, du var min trygghet, du fick mig alltid att bli glad igen då man var nere.
Mamma varför försvann du? De är så orättvist. Du skulle ju leva länge, de fanns så mycke mer att se, att leva för. Varför skulle just du, världens bästa och underbaraste mamma få cancer?! Varför?

Drömmer om dig nästan varje natt, och ibland känns drömmarna så verkliga, som att vi faktiskt möts igen, som om inget har hänt. Vill stanna där, vill att de ska vara verklighet. Ingen förstår mig så bra som du gjorde. Mamma jag känner mig vilsen, ensam.. Kom tillbaks.. snälla!!

Älskar dig mamma!



julkänslor

Ja då var de måndag igen då, vad veckorna går fort. Imorrn är de en vecka sen jag operera mig och nu mår jag bra. Nu är de bara en förkylning som börjar komma. Känner mig lite seg, ont i halsen och småsnuvig, så får se om de blir värre. Idag har jag faktiskt varit ute på en längre promenad me Freja, de gick bra men fick ont i ljumsken då jag kom hem igen, så ska nog ta de lite lungt nåra dagar till.
Men de var skönt att få komma ut och röra på sig. Tänk vad otroligt de är egentligen, man var och operera sig i tisdags och nu är man på benen och mår bra. Fast tankarna finns där i bakhuvudet, tänk om felet kommer tillbaks som de gjorde i sommras, bara nåra veckor efter operationen, vill inte de, vill att detta ska gå bra.
Men läkarna sa ju att de brukar krävas 2 st operationer med de felet du har, och dom var så nöjda och tyckte de såg så bra ut, och så sa dom att har du inte fått tillbaks felet inom 6 månader är du frisk. Så de är väl bara att hålla tummarna, men man har ialf dom där tankarna, tänk om. Men som jag sagt tidigare, om de nu skulle komma tillbaks så vet jag ialf att jag hamnar i goda händer, dom är så duktiga.

Börjar få julkänslor nu, nynnar jullåtar och dricker julmust och mumsar clementiner i massor. Och så ligger ju de lite snö kvar på backen, så man liksom börjar komma i stämmning nu. De är ju snart första advent, längtar tills man får sätta upp julgardinerna och ljusstakarna och så. Är ju så mysigt!

Nä nu ska jag ta en alvedon, dricka lite te och kolla lite på sex and the city. Och sen läre jag plugga matte, prov på torsdag!


Poppar timbaland FT one republican apologize så j*vla bra!!

Mår bättre

Nu är det 4 dagar sen man gjorde hjärtoperationen och jag mår bättre, är inte lika trött nu, men väldigt öm i ljumsken än, känner mig som en gammal tant då jag går :-) och blå. Ser otäckt ut, haha! Så de är bara att hoppas och hålla tummarna på att detta ska gå vägen, att felet inte kommer tillbaks. Har de inte gjort de inom 6 månader är jag frisk. Så håll tummarna. Läkarna där på hjärtavd är mina hjältar, dom har hjälpt mig med detta eländiga och jobbiga fel jag haft i flera år nu. Så stort tack till dom, ni är guldvärda.

Gårdagen började med en sovmorgon, vakna vid 9:20 (ja de e sovmorgon för mig eftersom jag annars alltid är vaken mellan 6-8:30) åt frukost och sen kom pappa och hämtade mej, Freja och tvättkorgen. Jag får inte bära tungt förräns på måndag, så då fick pappa bli min bärhjälp. Var där hela dagen och tvättade och låg i soffan och läste, sov och kollade på tv. Åt fetaost biffar, sås, potatismos och sallad till kvällsmat. Åkte hemåt vid 20 tiden. Bytte om till pjyamas och la mig i soffan och myste me Freja och kollade på film. Somna vid 23:30.

Idag var de oxå sovmorgon på schemat, klev upp 9:30, skönt att få sova ut. Har varit så trött efter operationen och man sover ju inte presic så bra på sjukhus. Åt frukost och tog en promenad till pappa. Tog reda på tvätten, lämna Freja hos pappas vovvar så hon fick leka lite, och jag traskade hemåt igen i min snigeltakt. Gör ju så förbaskat ont i ljumsken så man går som en sengångare.
Väl hemma städa jag och duscha. La mig i soffan och kollade på avsnitten av sjukhuset jag missat då jag var i Stockholm. Sen kom Freja hem vid 15:30 tiden. Och nu har jag nyss ätit mat, lax i ugn, potatis och sallad. Ska slå mig ner i soffan snart och kolla på tv, sen film kl 21:30 på femman, bara ta de lungt, doktorns order.

Ja just ja, har beställt kläder från HM till julafton eller nyår, få se när har de. Dessa är de:
     
Ja pjyamasen ska jag inte ha på jul eller nyår ialf :-) eller kanske man ska gå ut i pjyamas på nyår, undra vad folk skulle säga?! Haha.

Hemma igen

Åh vad härligt det är att vara hemma igen, 3 dagar på sjukhus får räcka. Kom hem igår kväll vid 20:30 tiden, Jonte skjusade mig till Scandic i Gävle, där pappa och Freja hämtade mig. Saknat henne så och hon har tydligen gjort desamma, hon var så glad då jag hoppade in i bilen.
Ja de har ialf gått bra på sjukhuset, var ju in för operation av hjärtat på Karolinska i Huddinge, på elektrofysiologiska laboratoriet Hjärtkliniken. Min dagar där:

Söndag: åkte jag buss ner till Uppsala, där Jonte och Malin hämtade mig, vi åkte och åt lunch sen in på ikea och skopunkten. Köpte mig ett par vinterskor och lite saker på ikea. Sen bar vi väg till Märsta, först på ica maxi och handla sen hem till Jonte och Malin, kollade på bandyn på tv:n och sen åt vi lasange. Hyrde en beckfilm senare på kvällen. Kröp till sängs vid 21:30 tiden.

Måndag: vakna vid 5:50, låg vaken till 6:20 klev upp, åt frukost och gjorde mig iordning. Åkte med Malin ner till pendelstationen, där vi tog pendeln. Hon jobbar i Kista och jag skulle till Flemmingsberg. Jag var framme vid 8:30. Kände igen mig på engång sen förra gången jag var där i sommras. Gick upp till sjukhuset och strosade runt där ett bra tag.
Träffade en sjuksyster kl 13 för EKG och blodprov. Fick sen komma in på mitt rum vid 14tiden, då träffade jag läkaren, som pratade lite om morgodagen och ställde lite frågor. Sen gjorde jag inte så mycke mer den kvällen, duschade och kollade på tv och åt mat. Konstaterade att jag var yngst på avd. :-)

Tisdag: vakna tidigt, av nervositet. Fast jag visste exakt hur operationen går till och hur de känns och allt så var jag nervös. Fick en kanyl insatt i amvecket på morgonen och sen dropp. Sen var de bara att vänta tills de var min tur att åka iväg för operation. Kl 13:10 åkte jag iväg.
Möttes av 4 st jättesnälla och trevliga sköterskor. Dom tog hand om mig. Gjorde iordning allt som man ska ha på sig under operation, en massa sladdar och grejer, man är ju uppkopplad till en massa maskiner som ser hur hjärtat slår osv. Fick lugnande så fort jag lagt mig på operations bordet. :-)
Sen började själva undersökningen, dom lägger lokarbedövning i höger ljumske, sen plaseras 3 st tunna kanyler (plaströr) i ljumskvenen, sen genom dessa kanyler förs 2-4 st katetrar (tunna kablar) upp till hjärtat och placeras i dess olika hålrum med hjälp av röntgenrör. Sen stimulerar dom hjärtat med hjälp av en yttre pacemaker så att hjärtrusning börjar, sen gick dom till där felet var och först brände bort, men han kunde bara bränna en gång eftersom mitt fel sitter så nära AVknutan i hjärtat, skadar man den är de risk för att man får pacemaker, så dom brände bara en gång, sen frös som ett antal ggr. Men fy vad ont de gjorde då dom brände, fy!
Jobbigt, obehagligt och smärtsamt, men värt varenda sekund för nu är jag botad. Dom sa att de var samma fel som kommit tillbaks, som jag hade förr. Ett ovanligt fel i hjärtat. Men nu ska de vara åtgärdat, oftast behövs de 2 st operationer för att de ska gå bra. De var 3 st underbart snälla läkare.
Kom upp till salen igen vid 16:30, så de tog drygt 3,5 tim. I sommras tog de 5tim. Tack och lov att de inte gjorde de nu.
Man är sängliggandes 4 tim efter operationen, så vid 20:30 fick jag komma upp och röra på mig. Gissa om de var skönt att gå på toa då. Även så gott med mat igen.

Onsdag: mådde ganska dåligt, var yr och hade lite högt blodtryck och hög puls. Tog EKG men allt såg bra ut, läkaren sa att de kan bli såhär efter eftersom dom är inne i hjärtat så pass länge och då blir de retat och ärr. Dom tog hand om mig då, kollade blodtrycket 3 ggr till innan jag blev utskriven och åkte till Jonte igen. Så skönt att allt är gjort nu.
Bara att hålla tummarna att detta ska hålla sig bra, att felet inte kommer tillbaks. Men blir de så, så vet jag att jag hamnar i goda händer, så underbar personal på avd och vid operationen.

Nu har jag bara väldigt ont i ljumsken (kommer vara så 1-2veckor) och trött och sliten. Ska på återkoll om 3 månader på mitt hjärta i Bollnäs.

bowling, mat & utgång

Ja ikväll har man varit ut på vift. Först var det bowling som gällde, sen mat och dryck på de. De va skitkul. Vart krogen sen och där träffade man en massa folk man inte sett på länge, så de var jättekul. Har nyss kommit hem, ska krypa ner i sängen nu. Och sova. Sååå trött. Först lite ramlösa innan läggdags :-)

Natti Natti..

festkläder

Kollade runt lite på HM sida nu och hittade lite snygga festkläder, kanske nått till jul eller nyår.

       
Och som pricken över i, snygga smycken till och såklart en snygg handväska och skor.
Klar för fest :-)

äntligen en ny

Idag var jag och hämtade min mp3spelare, har varit utan ett tag nu eftersom den jag hade tidigare gick sönder, så nu äntligen har jag köpt en ny. Är supernöjd med den, har än så länge bara lagt in några låtar så man har till stockholmsresan på söndag. Köpte även en ny blomma plus kruka och ett ljus på blomsteraffärn.

Nu ska jag och Freja mysa i soffan och äta clementiner och dricka ramlösa grapefrukt. Mmmm mysigt!


Nya blomman, krukan och ljuset!
Vart bra på köksbordet

mias bageri

Det kan man snart kalla mitt kök :-) tycker jag inte gjort annat än att baka nu. Ihelgen bakade jag ju äppelkaka, sen i måndags bakade jag bullar, och idag bakar jag fullkorns thekakor. Så gott!
Håller även på och tvättar de jag ska ha med mig till sjukhuset. Nu är de nära. Nervöst!

Ikväll ska man till Nettan och Freddan och fika, Nettan fyller år. Sen blir de såklart sjukhuset och bonde söker fru.

Trevlig onsdag!

   
Vad önskas till fikat?!

nytt nytt nytt

Hemma igen från den där hemska matte lektionen, gash va dålig jag är. Haha. Kan inte finnas någon som är så dålig på matte som jag, eller?! Aja bara att kämpa vidare. Ska sätta mig och räkna lite mer snart. Efter lektionen så gick jag in på linneas för att bara titta, jo men visst. Tror ni att jag bara kan titta på kläder? Nej. De vart en lång t-shirt, svart med tryck och så ett par mörk gråa leggings i tjockare material, bra nu då de är vintern.

Sen gick jag in på radio affärn för att kolla efter mp3, eftersom den jag skickade efter från onoff var slut, så då tänkte jag att jag kan lika gärna kolla efter en här hemma, och de gjorde jag och hittade en för skapligt pris, ska hämta den på torsdag, bra de så har man musik att lyssna på, på söndag då man åker ner till Stockholm.
Börjar blir rejält nervös nu inför hjärt operationen på tisdag, men de kommer gå bra, jag har ju gjort samma operation i sommras och den gick bra men var inte alls så trevlig (5 tim) men de ska bli skönt att få de gjort!

Nu åter till matteboken och kaffet. Ska ta en uppfriskande långpromenad me Freja sen.
Förresten bjuder på nåra bilder på henne och min nya sköna tröja. :-)


Hmm undra vem de där kan va?

Jo Freja på sin nya utkiksplats

Freja poserar

image249
Moi me nya tröjan

Nu gäller det

Nu är de dags för matematik, blää. Men jag måste. Önska mig lycka till.
Nu blir de frukost framför tv:n, mysigt! Sen ska vi traska i snönvädret till pappa.

varför ska de vara så svårt?!?

Varför har just jag så svårt för matematik?! Jag blir galen på detta, hatar allt som har med x och y att gör just nu, de är nästan så illa så att jag skulle kunna slita mitt hår i vrede. Tänk om jag kunde ta mig förbi detta tråkiga kapitel. Fy! Varför måste man ha matte b för att söka till sjuksköterska? Vem ha kommit på den iden.
Men men, de är bara att bita i de sura äpplet och köra vidare. Det är ju tur att jag nu kan gå 3 ggr i veckan (tis-ons-tors) och ha matte, de behövs om jag nu ska vara klar med detta till juni. Pratade med Eva idag och hon sa att söker man 15 april, så har man tills juni på sig att skicka in alla betygen, så då kan jag hålla på me matten tills dess. Men jag har satt upp som mål att jag SKA vara klar med denna förbannade j*vla matten i april. Så de så!

Så nu har jag inte tid att sitta här, åter till pluggandet. Med kaffe och nybakta kanelbullar som jag nyss tog ur ugnen så ska de nog gå lite bättre. Fast vad bra de skulle vara om man vakna en morgon och var värsta matte snillet. Hmm.. Kan man önska sig de av tomten?! ;-) haha.

x och y x och y.... ahhhhh!!

   

söndag och tvättdag

Söndagen är här igen och snart en ny vecka, vilket kommer kännas konstigt att inte kliva upp och jobba imorrn, man är så van att klockan ringer 5:30. Känns skönt att kunna vakna utan väckarklocka.

Kvällen igår var lugn me film och godis, somna vid 23:30 tiden, var trött. Man blir väl de då man har förkylning i kroppen plus alvedon. Vakna vid 4, var ut me Freja, somna om och vakna sen vid 6, va ut me Freja igen som va dålig i magen, lilla gumman min. Sen gick vi och la oss igen och vakna vid 8:30. Då knäppte jag på tv:n, så låg vi kvar i sängen ett tag och myste.
Har även hunnit med en promenad idag och bakat en äppelkaka. Och nu sitter jag här och dricker kaffe och väntar på att den tredje maskinen med tvätt ska bli klar.

Kvällen blir lugn, ska till pappa och äta och fika senare. Sen är de ju final i ensam mamma söker, spännande. Och så såg jag att de var en bra film på tv4 kl 21. Så de e min söndag de. Seg som vanligt!


bus eller godis?!

Jaha, då var de halloween då, och en annan har blivit sjuk. Småsnorig, ont i halsen och feber till och från. Inte kul. Var meningen jag och Lotta skulle ut ikväll, men då var båda förkylda. Så de blir en lugn alla helgons helg, med massor av film, tända ljus, godis, clementiner, alvedon och loka. :-)

Igår kom Jonte och Malin hem från Märsta. Sov hos pappa och åkte vidare till Malins föräldrar idag.
Jag och Freja vaknade vid 8 imorse, och gick sen bort till pappa för att äta en god frukost där med dom. Sen har vi inte gjort så himla mycket. Inte orkat. Ha varit till mamma, mormor och farmors gravar och tänd ljus.
Nu har jag nyss ätit kvällsmat. De vart lax i ugn med potatis och sås och sallad.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan och kolla på film och kurera mig, för fökylningen får inte bli värre. Måste vara frisk nästa helg, annars får jag inte operera mig.

Vad gör ni på halloween?!

  
Kvällens godis och sällskap :-)

RSS 2.0