Avkoppling

God förmiddag på er! Då har vi gått in i en ny vecka och det är måndag igen, tänk vad tiden rullar på för fort ibland. Helgen har varit kanonbra, i lördags var jag till Gävle och shoppade med Malin och Sara. Hittade en hel del snygga kläder och prylar, supernöjd. På kvällen slappade jag i soffan och kikade på filmen bröllopsfotografen, har ni inte sett den så kan jag rekommendera denna film den var jättebra.

Idag vaknade jag tidigt och kände mig utvilad, så jag steg upp och tog en promenad med Freja i det trista och ruggiga vädret. Måste nog ta och leta fram fingervantarna nu. Termometern visar 12 grader här idag hos mig i Hälsingland. Efter promenaden tog jag en värmande dusch och åt sedan en god frukost framför nyhetsmorgon innan det var dags att bege sig till frissan och bli fin i håret, denna gången var det dags för den efterlängtade färgningen och jag är så nöjd! Sen uträttade jag lite småärenden innan jag cyklade hemåt.

Nu sitter jag här med en kopp te, köpte 2 st nya tesorter plus en ny tekopp (indiska) i lördags. Tesorterna jag köpte är förkylningste som innehåller pepparmynta, ingerfära och kamomille, smakar jättegott och det lättar upp och mors lilla olle ett te smaksatt med olika bär. Känns som jag har en förkylning som ligger på lur i min kropp, jag fryser, har ont i kroppen och halsen ömmar på morgonen och näsan rinner. Så då passade det alldelers utmärkt att dricka detta te. Det hjälper nästan att man bara sticker ner näsan i te burken för att en täppt näsa ska lättas upp! Kan varmt rekommendera detta förkylningste.

Ska koppla av i soffan nu och läsa nya nr av amelia och amelia höst. Ikväll ska jag och Freja till Klara och hennes hund Walter, på fika. Det ska bli trevligt. Önskar er alla en fortsatt trevlig måndag trots det ruggiga vädret och en toppenbra vecka! Kram på er ♥


Fredagsmys

Då var fredagen här igen och den efterlängtade sköna helgen. Och nu var vi avklarat dom 3 första dagarna på termin 2 i skolan. Igår hade vi föreläsningar hela långa dagen, så man var rätt trött i huvudet då man kom hem strax efter kl 17. Är ju inte van att sitta stilla och lyssna och anteckna, efter man jobbat hela sommaren. Men man är väl inne i detta snart också igen. Ett plus är ju att jag trivs så bra på skolan och med utbildningen och alla i klassen, tummen upp för detta!

Något som är tråkigt denna fredag är att min farfar somnade in lungt och stilla kl 1:30 inatt i en ålder av 94 år. Han var väldigt dålig dom sista dagarna nu i livet så det var bara skönt för honom att få somna in lugnt och stilla och slippa lida mer. Han har haft ett otroligt bra liv, varit pigg och alltid lika glad. Har varit boende i sitt hus ensam fram tills i våras då han fick hemtjänst, så man kan ju säga att han varit en riktig krutgubbe. Lilla farfar gubben, har det bra nu i himlen, får träffa farmor igen. Har så många fina minnen av dig att bära med mig. Och är så tacksam och glad att jag var och hälsade på dig i måndags och fick krama om dig och prata med dig. Nu är farmor, farfar, mormor och morfar i himlen. Pappa och jag grät tillsammans i telefonen imorse då han ringde och talade om. Och i sånna här situationer blir man extra påmind om mamma, alla minnen hur den dagen var då hon somnade in, kommer tillbaks. Tänker på mamma vareviga dag, och saknar henne vareviga dag men när något sånt här händer, blir det extra jobbigt!

Just nu sitter jag vid köksbordet och känner doften av pajen som står i ugn, har gjort tomat och mozzarella paj med basilika till kvällsmat denna fredag. Sen får det bli fredagsmys i soffan med massor av ljus, mörk choklad och filmen remember me.

Imorgon väntas en tur med tåget till Gävle och shoppa med Malin och Sara, trevligt! Ha nu en mysig fredag och helg allesammans. Sköt om er. Kram.

Första skoldagen på andra terminen

Ja då var det onsdag och första dagen i skolanandra terminen är nu avklarad. Var jättekul att se alla igen efter sommaren, hade en hel del att prata om. Fick schema för v 34-37 och då kommer vi läsa kursen omvårdnad, där vi kommer att lära oss ta prover, lägga om sår, läsa om sjukdomar osv. Jättekul. Detta har jag sett framemot. Men dock lite för långa skoldagar, vi blev lite bortskämda förra terminen med bättre tider. Nu kommer vi gå onsdagar mellan 10-16, torsdagar mellan 8-16 och så fredagar mellan 8-15, och så lediga måndagar och tisdagar. Det är ju skönt för då får man längre helg :-)

Vecka 38-42
är vi ute på praktik, och idag fick vi redan välja plats. Jag tog som första val HIA/IVA (hjärta och intensiven) avdelningen på sjukhuset, sen som andra val tog jag avdelning 3 där man förbereder inför operation och som trejde val, tog jag avdelning 5 där det är allmänn medicin. Åh vad skoj det ska bli med denna praktik.

Kvällens middag blev röd linssoppa och bröd till, smakade bra i detta regnväder! Nu sitter jag här i soffan med en trött tax som sällskap, ligger här alldeles tätt intill mig och sover. Ska ta och koka en kopp te nu och kika på fångarna på fortet och time out, sen får det bli sängen och läsa en stund innnan man ska sova. Imorgon ringer kl 5:30. Ha en fortsatt trevlig onsdagkväll allihop.

Underbart gott bröd!

Denna goda limpa, måste ni bara prova. Första gången jag fick smaka denna var hos Anders och Anna, och bara efter första tuggan så frågade jag efter receptet. Ska ta och baka fler sånna här limpor, nu i dagarna för den jag hade i frysen är slut.

Kajsa Wargs grovlimpa
12 dl vatten
1 dl vetekross
1 dl havrekross
1 dl linfrö
1 dl russin
2 tsk salt
2 tsk kanel
2 dl lingonsylt
Ca 20 dl vetemjöl
2 påsar torrjäst

Gör såhär:
Blanda 6 dl vatten med vetekross, havrekross, linfrö, russin, salt och kanel i en kastrull. Koka till en gröt och låt den sjuda i ca 15 min. När kornen känns mjuka, värm resten av vattnet, så att det blir ljummet, häll gröten i degmaskinen och tillsätt lingonsylt, ljummet vatten, vetemjöl och torrjäst. Blanda ihop till en deg. Täck över degen och låt den jäsa i ca 30 min. Häll upp degen på bakbord och forma till 4 limpor. Lägg dem 2 och 2 på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 min. Grädda sedan i ca 20 min 200 grader.


Har varit fullt upp hela långa dagen, så nu ska det bli skönt att få sjunka ner i soffan och ta det lungt och kika på fångarna på fortet och time out. Ha en toppenbra måndagskväll allihop.

Middagstips med god fisksoppa

Söndag och en solig sådan här hos mig i Hälsingland, men lite kalla vindar. Vaknade utvilad vid 8:30 idag, skönt att få sova längre då man är ledig. Jobbade som sagt sista dagen på sommarviket igårkväll och det gick bra, lite tråkigt men endå skönt att få börja skolan igen på onsdag, återgå till den vardagen. Fick ändrad skolstarts dag, till den 25 aug istl för den 23:e och det var bara bra för min del. Nu hinner man få vara ledig 3 dagar innan man åter sitter i skolbänken, skönt. Då kan man passa på att göra undan sånt som måste göras innan.

Idag får bli en lugn söndag känner jag, har varit på en morgonpromenad med Freja. Sen dammsugat och dammat lite, men tror att det ligger en förkylning på lur i min kropp. Har nyst och nyst i flera dagar i rad nu och vaknat med öm hals på morgonen och känner mig hängig. Får äta mycket c-vitaminer, dricka mycket vatten och te och knapra alvedon, så kanske jag slipper undan förkylningen :-) Eller så får den gärna bryta ut riktigt nu så den är över innan det blir så mycket att göra i skolan.

Tänkte bjuda på ett gott fiskrecept, utifall någon är sugen på att prova på något nytt.

Fisksoppa
400 g torsk, sej, lax (jag brukar köpa en såndär fryst påse med blandad fisk i)
150 g räkor
1 purjolök
1-2 vitlöksklyftor
3 msk hummerfond
2 dl vatten
2,5 dl matlagningsvin
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
1 pkt saffran
1 tsk salt
svartpeppar, timjan och basilika efter tycke och smak

Gör såhär:
Hacka purjolöken och vitlöken och fräs i olja. Tillsätt salt, kryddor, vatten, hummerfond, vin, grädde och creme fraiche och låt sjuda i ca 10 min. Lägg i fisken och låt koka upp och sjud sedan tills fisken är klar och sedan i med räkorna. Ät med ett gott bröd till. Smaklig måltid!


Ha en toppenbra söndag allesammans. Kram på er.

Hösten är snart här

Godkväll på er allesammans! Här i Hälsingland bjuds det på en fin sensommarkväll, med solsken men lite kyliga men ack så friska och härliga vindar. Det känns att vi nu går hösten till mötes, att den står där och lurar runt hörnet. Och för min del spelar det ingen roll att sommaren snart är över och hösten står för dörren. Jag gillar hösten, tycker förresten att alla årstider har sin speciella charm. Hösten gillar jag för den friska, klara luften som blir. Tänk att få stiga upp en tidig morgon och ge sig ut på en promenad och mötas av frisk, härlig höstluft, se alla vackra färger som blir på trädens löv och den första frosten är nått speciellt, är vackert på nått vis. Man kan stanna inne med gott samvete och kura ihop sig under filten med en bra bok och en god kopp te som sällskap och framför allt tända en massa ljus! Men nu passar vi väl på att njuta av sensommaren först och tar tag i hösten då den kommer. Myspys!

Och då vi nu går mot hösten, så blir jag alltid lika sugen på att förnya lite hemma. Små detaljer bara. Har kikat in på både Åhlens, Jotex och Ikeas hemsida och hittat lite smått och gott, som kommer att få plast i mitt hem denna höst. Ser framemot att få inhandla det :-) Bilder kommer då sakerna finns i mitt hem.

Idag har jag ialf jobbat mellan 8-13:30. Sen var jag på ica och handlade till kvällens middag som fick bli något snabbt och enkelt, blodpudding med hemmagjord lingonsylt, rivna morötter och keso, gott! Anledningen till denna snabba och enkla middag var mitt inbokade tvättpass mellan 16-21. Väntar nu bara på att all tvätt ska torka och sen vikas (tråkigt) Vissa gånger önskar man att tvätten vek sig själv och la sig fint på sin plast i garderoben.

Vid 20 tiden kommer Klara och hennes hund Walter hit på besök. Vi ska kika på sommar med Ernst och fika lite, trevligt! Och imorgon väntas jobb igen mellan 7-15:45, sen hem och ha fredagsmys! Och på lördag är det dags för sista jobbdagen för denna sommars vikariat.

Önskar er alla en riktigt trevlig helg redan nu. Kram på er.

Sista jobbveckan

Godkväll på er. Måndag, ny vecka och även sista jobbarveckan innan skolan drar igång igen den 23 augusti. Men det känns bra att återgå till den vardagen igen, har väl aldrig varit så roligt att börja skolan som det är nu.

Jobbhelgen är även över och idag har jag varit ledig. Unnande mig en sovmorgon imorse, vilket var behövligt kände jag. Nu är man mycket piggare. Sen var det dags för det efterlängtade besöket hos frissan, härligt att bli av med lite hår och få en snygg frisyr igen. Om 2 veckor är det dags för ett till besök och då är det färgning som gäller, känner att jag vill ha något nytt nu då vi går mot höst. Har även hunnit med och städa idag och 1 tims kvällspromenad med Freja som avslutades med ett besök hos pappa och Monica, satt ute i solen ett tag och pratade. Nu sitter jag här i soffan, har duschat och ska nu kika på tv innan det är dags och krypa ner i sängen. Imorgon är det dags för jobb igen och även det första återbesöket på memira ögonlaser.


Freja ligger och myser efter kvällspromenaden.



Fredag

Då var det åter fredag och helg och denna vecka har gått väldigt fort. Vaknade vid 7:20 imorse, tog en morgonpromenad med Freja sen avnjöt jag en god frukost framför nyhetsmorgon. Vädret här i Hälsingland idag är mulet men varmt. Den äckliga, fuktiga luften är kvar. Ser nästan framemot hösten nu, med dess friska luft.

Ja helgen för min del innehåller jobb. Ikväll är det ett pass mellan 15:30-21:30, sen imorrn är det sista delade turen för denna sommar mellan 8-14:30-15:45:20:45 och på söndag jobbar jag mellan 7-15:45. Nu ska jag koka mig en kopp te och sen mysa med Freja i soffan och läsa i nya nr av Topp hälsa, innan det är dags att ta en dusch och äta lite mat och sen bege sig till jobbet.

Önskar er alla en trevlig helg. Kram på er.

Blåbär och stavgång

Tisdag och jag är ledig idag, mjukstartade veckan igår med ett kort kvällspass och så är jag ledig idag igen. Men imorrn är det dags för jobb, ja jag skrev ju om det i förra inlägget om hur jag jobbar dessa 2 sista veckor, så jag behöver ju inte dra upp det igen :-)

Vaknade utvilad strax före kl 8 imorse, skönt med tanke på att jag inte kunde slita mig från boken igårkväll då jag kom hem från jobbet. Tog en dusch och kröp sedan ner i sängen och läste ett bra tag. Idag är det även mulet och grått väder, men 21 grader varmt. Äcklig luft, vore skönt med en rejält åsväder så man fick rensa luften lite.

Har alldeles nyss varit ute på stavgång, passade på att göra det då jag ej har lillfisan hemma. Har provat att gå med stavarna och haft Freja med mig, men det blev tillsist bara trassel då hon trasslade in sig i stavarna med kopplet. Är man uppe i stugan och går eller i skogen, då har jag henne alltid lös, men här hemma då man går efter vägar där det är trafik vill jag ej ha henne löst. Gick ialf en promenad på 50 min, skönt och behövligt för min stela och onda rygg. Träningen blir liksom liggandes på hyllan för min del då sommaren kommer. Man blir liksom lite för lat. Det blir bara promenader. Men nu så, när hösten kommer drar jag igång igen med träningen igen och känner mej peppad!

Tänkte bjuda på ett recept på blåbärs saft som jag hittade i icas annonsblad igår. Jag tror jag spar mina blåbär till gröten, filen, pajen och muffinsen istl. Men nån annan kanske är sugen på att göra lite saft.

Blåbärssaft (ger ca 2 liter konc saft)
1 kg blåbär
1 msk citronsyra
1 liter vatten
8 ½ dl socker

Mixa blåbär med citronsyra och lite av vattnet med en stavmixer. Rör ner sockret och resten av vattnet. Ställ kallt i kylen i 2 dygn. Rör om då och då under tiden. Sila av blåbären genom en finmaskig sil eller durkslag med kökshandduk. Ta bort skummet med en slev. Frys in.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe sen uträtta lite ärenden. Ha en bra dag!

Måndag och jobb igen

Då var helgen förbi och måndagen är här igen. Helgen har ialf varit jättebra, lugn och mysig. Laddat batterierna inför dom 2 sista veckorna man har kvar att jobba. Jobbar ikväll ett kort pass bara mellan 15:45-20:45 sen ons-fre-lör (delad tur) och sön och sedan nästa vecka blir det tis-ons-tors-fre och lör, sen får man ledig 1 dag innan skolan drar igång igen, vilket känns jättebra. Ska bli skönt att få gå tillbaks till den vardagen igen, skolan!

Idag är det regnväder här i Hälsingland och temperaturen visar 20,4 grader. Klibbig och fuktig luft, men augusti brukar vara så tycker jag. Vaknade 7:30 imorse och gick upp med detsamma och möttes av regnväder, men trotsade det och gick en liten runda med Freja. Båda uppskattade att komma in igen. Freja kröp upp i soffan och fick filten på sig och jag gjorde iordning frukost och myste framför nyhetsmorgon. Sen har jag spenderat en hel del av min tid i telefon, ringt en massa ärenden. Kan bara säga, att jag HATAR telefonköer! Men nu så är alla telefonsamtal som skulle ringas avklarade och jag ska sätta mig i soffan och läsa med en kopp kaffe som sällskap. Freja åkte till stugan nu med pappa, eftersom jag jobbar så mycket så får hon följa med dig och vara där med dom och vovvarna tills söndag. Saknar henne redan, min lilla stumpa!

Hoppas ni alla får en riktigt fin vecka. Kram på er.



Igår planterade jag ner en rosa mårbacka stickling i kruka. Fick 2 st sticklingar på posten av en vän tidigare i sommar. Detta är mina absoluta favorit perlagoner, dom är ju bara för fina! Å så har min vita rosenperlagon som står i köksfönstret börjat blomma igen :-)



Mysiga augustikvällar

En mysig och varm sommarkväll här i Hälsingland, var nyss ut på sista rundan med Freja och vi möttes av ljummen fuktig luft. Idag unnade jag mig en skön och behövlig sovmorgon. Vaknade utvilad och pigg, tog en promenad med Freja och gick sedan för och handla tidning och god frukost på ica. Sen har jag städat lite och suttit ute i solstolen och bara njutit och läst. Varit varmt här idag och solen har försvunnit bakom molnen enstaka gånger.

Nu på kvällen avnjöt jag en god middag bestående av lax i ugn med pesto och pressad potatis och ett glas vitt till. Sen har jag kikat på sommarkrysset. Sitter nu i soffan, har tänt lite ljus och ska titta på filmen valentines day.

Hoppas ni alla haft en riktigt mysig lördag.



Nu då vi kommit in i augusti månad så blir det mörkare på kvällarna, vilket jag tycker är bara mysigt. Få tända fönsterlamporna och ljus igen.





En ledig helg!

Äntligen fredag och helg och jag är ledig hela långa helgen, så underbart! Nu blir det fredagsmys med tacos och film. Så nu önskar jag er alla en riktigt mysig och trevlig fredagkväll och helg.





En ledig tisdag

Nu har jag gjort min jobbhelg, fredag till måndag. Och det gick bra fast delade turen var dryg. Jobbar varannan helg hela sommaren och då har jag alltid en delad tur då, antingen lördag eller söndag. Drygt men man får väl se det på de sättet att man får desto mer pengar. Trösta sig med det =)

Idag har jag ialf varit ledig. Men vaknade vid 5:30 ialf. Tror att kroppen har lagt in sin egen väckarklocka och är van att man ska stiga upp den tiden, nu då man jobbat så mycket. Men lyckades somna om till kl 7:50. Tog en morgonpromenad med Freja och sedan en dusch innan jag satte mig ner framför nyhetsmorgon med en tallrik havregrynsgröt och lingonsylt, en bra start på dagen. Sen har jag tvättat och städat, sånna saker man måste göra då man är ledig och har tid.

Nu på kvällen efter middagen så tog jag och Freja en längre promenad, i solskenet. Underbart! Nu ska jag strax koka mig en kopp grönt te och sjunka ner i soffan och läsa en stund, i pepparkakshuset av Carin Gerhardsen. En bra bok jag kan rekommendera. Sen ska jag kika på allsång på skansen, innan det är dags att krypa ner i sängen med nytvättat täcke och nybäddat. Imorgon är det dags för jobb igen mellan 7-15:45 likaså på torsdag och fredag, sen är jag ledig lördag och söndag. Det ser jag framemot.

Kram på er ♥
RSS 2.0