Middagstips!

Någon som kanske går där och funderar vad ska vi äta ikväll eller bara vill ha något nytt recept att prova så tänkte jag dela med mig av ett, alla ni som inte tycker om torsk ja ni kan sluta läsa nu :)

Fisk i hett sällskap
400 g torsk eller hoki file (fryst)
1 liten squash
200 g färska champinjoner
1 pkt bacon hela eller i tärningar
1 ½ purjolök
½ msk curry
Ca 1 dl chilisås
1 st grönsaksbuljong tärning
1 dl grädde
salt och peppar

Strimla bacon, stek knapriga. Lägg åt sidan. Strimla squashen, purjolöken, champinjonerna och stek i smör. Tillsätt curry och låt fräsa några minuter. Tillsätt svampen och baconet och låt fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt sedan grädden, buljongtärningen och chilisåsen, låt puttra några minuter. Lägg i fisken och låt sjuda under lock i ca 10 min. Servera med ris eller potatis och en god sallad.

Detta ska jag avnjuta till middag ikväll, mums! Tackar Jonte och Malin för detta supergoda recept.


Imorse tog jag och Freja en cykeltur till Lotta och hennes söta barn. Var där ett tag innan vi begav oss hemåt igen i blåsvädret, blåser som bara den. Var orolig där ett tag att vi skulle blåsa i diket, haha! När jag kom hem tog jag en dusch och cyklade sedan på ICA för att handla lite. Sen hamnade jag här med en kopp kaffe, men ska ta och dammsuga av lite nu. Blir så himla mycke grus i hallen, plus att Freja löser en hel del hår. Hur kan en liten fjutig tax lösa så mycket hår och släpa in så förbaskat mycket grus?! Haha, lillfisan min. Ikväll blir det en promenad sen mys i soffan med idol, man måste ju bara se det! Spännande.

Ha en bra fortsättning på tisdagen allesammans!

Måndag och ny vecka


Måndagkväll här i Hälsingland,  har placerat mig i soffan nu efter en uppfriskande kvällspromenad, bara 7 grader ute. Tänt lite ljus och gjort iordning fruktsallad, doftar apelsin i hela lägenheten nu. Väntar på att Idol ska börja. Får bli en tvmyskväll nu.

Idag har jag varit iväg och tränat, älskar verkligen att träna nu, det är så roligt att få träna på rehabs fräscha gym och att man fått ett träningsprogram som passar precis mig och min värk. Och att det ger resultat är ju ett stort plus! Mår toppenbra av att träna. Var hos pappa en sväng också innan jag åkte och träna. Tog en långpromenad med Freja i det soliga men väldigt blåsiga höstvädret. Tog lite höstbilder med, men än har inte den där vackra höstfärgerna börjat visa sig från sin bästa sida.

Hoppas ni alla får en toppenbra vecka!



Försökte även att publicera lite höstbilder från promenaden idag, men dom gick inte att ladda upp. Får göra det en annan dag istl då.

En lugn söndag

Helgen har nu kommit till sin sista dag och imorgon väntar en ny vecka med nya äventyr och även dom sista dagarna i september innan vi byter blad i almenackan och vi välkomnar oktober månad. Då är verkligen hösten här tycker jag.

Idag har det inte hänt så mycket, så som söndagar ska vara. Sovmorgon, promenad i det blåsiga vädret som det bjudits på idag, varit iväg och handlat, duschat och lagat mat. Nu hamnade jag här i soffan, tittar på top model och sedan ensam mamma söker. Sen får det nog bli sängen och läsa ett tag, klockan ringer tidigt imorgonbitti.

Igår var vi ju som sagt på dop och det var jättefint. Lilla Viola var så duktig genom hela dopet så snäll och tyst och lugn. Hon är söt som en liten docka, man kan inte titta sig mätt på henne. Alfred var också jätteduktig, lugn och snäll i kyrkan, stod där framme hela dopet alldeles tyst. Han är så charmig och go. Lillgammal. Fasters lilla gofis. Efteråt bjöds det på smörgåstårta och fika. Var hemma igen vid 17 tiden. Åt middag och tog sen en promenad med Freja, resten av kvällen tillbringades i soffan, en riktig myslördag med tända ljus, film och popcorn.

Nu ska jag ta och skala mig en apelsin och fortsätta titta på top model. Hoppas ni alla haft en bra helg.

Fredag-dags för fredagsmys!

Fredag och fredagsmys står på schemat hos oss nu. Har avnjutit en god middag kycklinggryta, jasminris och sallad och tagit en kvällspromenad med Freja i det fina höstvädret. Nu ska jag tända en massa ljus, mysa ner mig i soffan under filten och se på idol och film.

Imorgon är det dags för Violas dop, det ska bli kul. Hoppas att dom blir nöjda med presenten jag hittade. Sen får vi se vad helgen mer bjuder på =)

Ha en mysig och trevlig helg nu allesammans ♥


Vilket drömhus!

Nu är man åter hemma i Hälsingland igen efter 3 dagar hos Jonte och Malin och deras nya hus i Knivsta. Åh jösses säger jag då bara, vilket otroligt fint hus. Man har ju bara sett det på bild tidigare men kan ju säga att det var helt annorlunda att få se det i verkligheten, jag trivdes direkt skulle inte ha nå problem med att flytta in där :) Dom flyttade in i lördags, så jag var ner och hjälpte till att packa upp och hjälpa till att städa ur lägenheten.

Söndag kom jag till Uppsala vid 13:10. Då hämtade Jonte och Malin mig direkt och vi åkte först hem med de nya sofforna från EM till deras hus och sedan tog vi en sväng till Ikea där det shoppades så det stod härliga till :) Mycket snygga möbler och småplock blev det till huset. Åt även en sen lunch där innan vi åkte hem till huset. Där packade vi upp en del och åt en god middag och drack gott rosevin. Gick och la oss vid 22 tiden, jättetrötta!

Måndag åkte Jonte och jobbade och jag och Malin åkte till lägenheten för att hjälpas åt och städa ur den, blev även ett besök i Sigtuna, där vi åt en supergod lunch. När vi kom hem till huset började vi packa upp en del. Tänk vad saker man har. Men det var bara kul att få komma ner och hjälpa dom att komma i ordning. Då Jonte kom hem från jobbet strax efter 16 åt vi lasange och sen var det dags att skruva ihop en del möbler som inhandlades på ikea. Kom i säng vid 22:30.

Tisdag åkte Jonte och jobbade och jag och Malin började med att sätta upp gardiner innan vi åt frukost och bar iväg till Plantagen och Blomsterlandet för att köpa blommor och krukor, hittade en hel del snyggt. Väl hemma igen var det dags att packa upp en del porslin. Vid 17:55 var det dags att sätta sig på bussen igen för att åka hem till Hälsingland igen, kändes tråkigt hade kunnat stanna nåra dagar till. Men vi bestämde att jag ska komma ner i början av december då vi ska gå på julmarknad inne i stan, det ser jag verkligen framemot och så ska det bli så kul att se hur det ser ut i huset då allt är klart. Kommer att dyka upp bilder på min blogg då :)

Har nyss kommit hem från en härlig och uppfriskande kvällspromenad med Freja, där hon fick springa fritt nästan hela promenaden, hon ligger och sover brevid mig nu. Ska ta en dusch nu och sedan krypa upp i soffan, värma en kopp te, äta lite mörk choklad och se på Idol.

Godmorgon underbara helg!

Fredag och helg. Vaknade utvilad vid 7 tiden men låg kvar ett tag under det varma täcket innan Freja tyckte att nu är det dags att stiga upp och gå ut. Tog en promenad med henne, uppfriskande sådär på morgonen. Man blir ännu piggare. Vi möttes av mulet väder, lagom temperatur och frisk luft. Nu är det snart dags för lite frukost sedan ska jag dammsuga och torka golven. Dammade och så tidigare under veckan. Senare idag följer jag med Lotta och hennes familj till Bollnäs en sväng och handlar lite, bla en dop present till lilla Viola som döps nästa lördag. Men vad ska man köpa? Något förslag? Ikväll får det bli en lugn och mysig fredagkväll med tacos, idol och film.

Morgondagen har jag inget inplanerat, härligt det med. Få se vad dagen har att erbjuda. Söndag ialf är det dags att sätta sig på bussen och åka ner till Stockholm och Jonte och Malin, för att hjälpa till med flytten till deras nya hus. Ska bli så kul att äntligen få se det! Kommer vara där tills tisdagkväll. Längtar!

Ha en toppenmysig helg nu allesammans ♥


En bild...

Säger mer än tusen ord :-)




Nu blir det att mysa ner sig i soffan under filten (fryser efter kvällspromenaden) tända ljus, käka fruktsallad, titta på Idol och dricka en kopp te! Det är onsdagsmys hos oss det.

Måndag i Hälsingland

Jaha då var det måndag igen då, helgerna går verkligen för fort ibland. Man önskar att man ibland kunde få lägga till några extra dagar på helgen. Idag är det även soligt och fint. Tog en långpromenad med Freja tidigare idag, skogspromenad. Det var uppfriskande och härligt, så rofyllt och tyst i skogen. Då vi kom tillbaks satt vi ute i solen ett tag och njöt. Man måste ta vara på alla soltimmar som finns nu, innan vintern kommer :) Och förkylningen är envist kvar, fast är på bättringsvägen tack och lov. Tycker jag snorat tillräckligt nu!

Nu håller jag på och bakar lite kanelbullar, dom står på jäsning nu och ska snart åka in i ugn. Får bli en nybakt bulle och kaffe sen. Gott! Och som ni kanske ser så har jag gjort om min header, lite mera höstig. Här har inte träden blivit sådär vackra ännu, så jag tog ett kort från förra hösten istl. Kommer bli en ny header senare då man får gå ut och fota lite höstbilder detta året.

Ha en bra måndag och vecka allihop! Kram på er ♥

Söndagsmys!

Då var det söndag igen och även denna helg är förbi. Har varit en rolig helg. I fredags var Lotta hit en sväng på kvällen, vi beställde pizza och drack ett glas rödvin, tittade på en massa gamla kort och Idol. Igår var det dags för utgång. Jag och Lotta förfestade hemma hos dom, där vi sjöng singstar och spelade guitar hero, där jag var sämst, haha! Men roligt hade vi ialf. Var hemma vid 2 tiden, stupade i säng på engång, så trött.

Idag har jag inte gjort så mycket, vaknade vid 8:30. Åt frukost framför nyhetsmorgon (söndagsmys hos mig det) sen tog jag en promenad i det fina och härliga höstväder vi haft idag. Nu ska jag ta och gå ut med Freja och sedan mysa ner mig i soffan och se på ensam mamma söker och sedan filmen på tv4. Hoppas ni alla haft en bra helg!

Härliga septemberväder

Idag och likaså igår skiner solen från en klarblå himmel, graderna på termometern visar ca 20 och det blåser varma vindar, underbart med andra ord. Känns som om sommarvärmen håller sig kvar i ett starkt grepp, ialf dessa två dagar, man ska ju inte hoppas på för mycke nu utan bara njuta av värmen och solen då den äntligen är framme. För vi går ju som sagt mot hösten.

Imorse tog jag och Freja en promenad och kameran fick följa med. Nu längtar man bara tills det blir sådär vackert ute med alla höstfärger, då ska de fotas :)

Och något som verkar hålla sig kvar i ett stark grepp hos mig är min envisa förkylning. Nu vill jag faktiskt bli frisk. Inte roligt att gå runt och hosta och snora, och snyta sig så näsan ser ut som ett stopplyse, röd och grann. Får väl trösta mig med att jag är ialf inte den enda som går runt och snorar och att vädret är underbart :) Och något mer som jag kan trösta mig med är att jag nästa helg på söndag åker till storstaden, ska ner till Stockholm till min yngsta bror och hans tjej för att hjälpa dom med flytten till den nya huset och igår bokade man även en tågresa ner till Lotta och Simon i Trollhättan, den 4 nov till och med 9 nov, längtar!

Hoppas ni alla har en lika solig och fin torsdag som vi har här i fina Hälsingland! Kram till er alla ♥ 


Freja står och spanar ut mot det höga gräset, vad hör och ser hon må tro?


Ångrade mig genast att jag inte tog med mig mitt nya objektiv. Men de får följa med en annan gång. Blir ju bättre närbilder med den.







Tisdagstema-vänskap

Det var ett bra tag sedan man var med på tisdagstema, vet ej varför det inte blivit av men nu är jag åter med på dagens tema som är vänskap.

Jag är så tacksam för alla mina underbara vänner som finns där för mig. Ni är så underbara, älskar er! Och min underbara familj, vore inget utan er. Älskar er av hela mitt hjärta.

Vänskap kan också komma från djur, vänskapen och kärleken man får från en hund, är obeskrivlig. Dom finns alltid där, och älskar en så som man är. En riktigt vän, för livet!

Bilden jag valde för dagens tema, visar vänskapen mellan djur. Freja och Ebba busar med en trädbit på sista april. De är väl äkta vänskap de :)



Fotot är taget av Lotta, som är Ebbas matte.  Vill ni ser fler teman på vänskap så kika in här.

3 år idag

Då var det måndag igen och åter en ny vecka i september månad. Ute skiner solen från en nästan klarblå himmel, härligt väder. Men en annan är dunderförkyld, så jag får inte njuta så mycket av det fina vädret. Går korta promenader med Freja bara, nu är det vila som gäller så man blir frisk snart. Hatar att vara förkyld.

Bröllopsfesten i lördags var jätterolig med god mat och trevligt sällskap. Det var ett bra tag sedan man skrattade så mycket som jag gjorde då. Tack Lotta och Lars för en trevlig och rolig fest.

Åter till min rubrik då, för idag fyller nämligen min lilla tax gumma Freja 3 år :) Klart man måste fira hennes födelsedag! Fick ett stort tuggben av mig alldeles nyss, och ni kan ju gissa om hon blev glad :) De där kommer nog att bli hennes aktivitet för dagen, att ligga på mattan och bita på sitt älskade tuggben.

Nu ska jag ta och dammsuga av här hemma, och sen krypa ner i soffan och läsa nya "Topp Hälsa" käka ipren, halstabletter, snyta mig så näsan blir röd och dricka te... host, snörvel, host, host...

Ha en bra vecka allesammans och hoppas ni håller er friska!


Helg!

Första helgen i den nya lägenheten, eftersom man jobbade hela förra helgen och bodde då hos pappa. Imorse då man vaknade hade man jätteont i halsen, började känna av lite igårkväll men trodde det skulle ge med sig. Åkte ialf till stan och handlade lite, införskaffade fler linser och så fyndade jag på åhlens och lindex. Kom hem och började städa på engång, sen tog jag en ipren och la mig på soffan och vilade en stund. Nu känns det bättre, så jag hoppas att det inte blir värre och om det nu skulle bli det så hoppas att det är en lindrig förkylning, har inte varit förkyld på 1 år, så de kanske är tid nu då. Svininfluensan kanske :) Nä uscha!

Imorgon är det dags för Lotta och Lars bröllopsfest, dom gifta sig tidigare i sommar, ensamma. Så nu ska dom ha bröllopsfest för sina familjer och vänner, blir nog uppåt 50 pers. Det ska bli kul.

Nu ska jag snart ta och börja med maten, som blir fläskfile, pressad potatis och svampsås. Sen får det bli fredags mys i soffan med film, lite rödvin, kex och brieost! Mmmm gott! Freja är hos pappa ihelgen, så det skulle ju vara trevligt med lite mysigt sällskap ;-)

Hoppas ni alla får en riktigt mysig och trevlig helg! Åter på måndag.



Är sommaren förbi nu?

Tänkte på det imorse då jag och Freja tog våran morgonpromenad, är sommaren förbi nu och det är hösten som står och knackar på dörren? Luften var frisk och lite kall och löven blir allt fler på marken med sin gula färg. Idag har solen varit framme, och värmt sådär lagomt. Nästan så att man kunde ana att lite av sommarvärmen kämpar sig kvar. Men ska jag vara ärlig så ser jag framemot hösten, tycker den har sin charm. Det blir så vackert ute, träden med alla sina färger, få ta en långpromenad och andas in det klara och friska luften och bara njuta. Man behöver inte känna sig dum om man stannar inne, mörka kvällar med mys inomhus, massor av tända ljus, eller kura ihop sig under filten med en bra bok och en kopp te/kaffe. Det är hösten de. Underbart!

Idag har jag även varit och tränat på rehab och det går jättebra. Märker redan av resultat! Sen bjöd pappa på god mat, fisk och potatis med pepparrots sås. Var hemma igen vid 16 tiden. Nu ikväll tog jag och Freja en långpromenad och nu sitter jag här och med datan i knä och bara myser. Ute har det dragit in mörka moln, kanske det väntas lite regn. Blir en kväll med tv och tända ljus.

Tänkte även att jag skulle visa några bilder från sommaren 2009 som nu är förbi. Klicka på bilderna för att se dom i större format.













Äntligen är man med igen!

Ja då har man äntligen fått internet inkopplat i den nya lägenheten, måste faktiskt erkänna att jag saknat det :) Trodde inte man var beroende, men tydligen. Kändes så konstigt att inte kunna sätta sig ner och kolla mailen, internetbanken eller läsa alla bloggar som man följer, men nu är man med igen ialf.

Jag och Freja flyttade som sagt förra veckan på måndag. Och det gick hur bra som helst. På onsdagen följde jag med Lotta på sjukhuset och så kom pappa och tapetserade vardagsrummet åt mig och jag blev helnöjd, så fint. Fondtapeten blev kanonbra, sen på onsdagkväll gjorde jag klart det sista så då var man redan klar med allt i lägenheten, kändes bra att få göra klart allt så fort som möjligt. På torsdagen åkte jag och Nettan till Gävle och shoppade loss, hittade en hel del snygga vardagskläder. Nöjd. Och fre-lör-sön ja då var jag på jobbet. Så man kan säga att jag hade väldigt fullt upp förra veckan men med roliga saker, men det ska endå bli skönt att få ta de lungare denna vecka och bara mysa i den nya lägenheten och få bygga upp den där känslan av att här bor vi nu och detta är vårt nya hem. Den känslan har liksom inte hunnit infunnit sig ännu, men vi trivs jätte jättebra!!

Igår tog jag och Freja en promenad till Lotta och hennes busungar, det var bara dom två minsta hemma tvillingpojkarna och dom är ju för söta. Har presic lärt sig att gå. Till en början tyckte dom Freja var lite läskig men sen gick det bättre. Lotta bjöd på kaffe och nybakad sockerkaka, det var trevligt!

Idag väntar ett besök i träningslokalen på rehab sen så tror jag att det får bli en lugn och mysig hemmakväll i soffan med en bra film, varva ner och bara ta de lungt. Tända lite ljus och bara mysa. Behövs.

RSS 2.0