Mörka, mysiga höstkvällar

Godkväll i stugorna. Visst är det mysigt nu då det blir mörkare på kvällarna? Jag tycker då det iallafall, så mysigt då man kan tända ljus. Har sagt det förr men säger det igen, jag älskar hösten!

Idag har jag uträttat lite ärenden, var bla in på blomsteraffären där jag fyndade ett zinkhjärta för 49 kr. Fick en ide om att fylla det med grön mossa till julen och ha ett vitt blockljus med ett rött band på i. Vad tror ni om det? Just nu står det på mitt vardagsrumsbord, fylld med stenar och värmeljus. Har även varit iväg och tränat idag och träffat min älskling innan han åkte till jobbet. Man mår så bra i kroppen då man tränar.

Har nu landat här i soffan, efter kvällens middag (korvstroganoff med potatis) och kvällspromenaden med Freja. Nu ska jag njuta av en kopp kaffe och titta på sjukhuset, halvåtta hos mig och idol. Sen ska jag krypa ner i sängen och börja läsa i min nya bok, Änglamakerskan av Camilla Läckberg.

Ha en fortsatt trevlig onsdagkväll. Kram på er.



Zinkhjärtat jag köpte idag.


Längtar tills jag får börja läsa i denna bok. Har läst alla Camillas tidigare böcker och fastnade verkligen för dem. Köpte även ett par raggsockor på ica för 49 kr. Ett måste nu på hösten/vintern. Har haft ett par likadana tidigare men dom har jag tyvärr nött sönder. Men nu så har jag ett par nya mysiga raggisar!






Vill ha!

God middag på er! Då var det måndag och ny vecka igen och snart går vi in i oktober månad, jösses vad tiden går fort. Pang, säger det så är vintern här. Men nu så njuter vi av den vackra hösten ett tag till.

Imorse möttes man av kylig, frisk höstluft på morgonpromenaden. Invigde fingervantarna nu, och har även tvättat en utav mina tjockare höstjackor idag. Och löven ändrar färg från dag till dag, jag älskar verkligen hösten! Det är en sådan mysig årstid tycker jag. Som sagt, idag håller jag på och tvättar för fullt. Kommer bli skönt att få krypa ner i sängen sen med nytvättat täcke och sängkläder. Kommer sova som en drottning.

Nu sitter jag med en kaffekopp, här framför datorn och tittar runt på internet. Bla kikade jag in på åhlens och hittade lite smått och gott som man skulle vilja ha. Ska snart ta och baka en citronsockerkaka och göra iordning kvällens middag, kycklinggryta. Senare ikväll blir det en långpromenad och sedan soffhäng med en kopp te och idol.

Hoppas ni alla haft en toppenbra helg, det har iallafall jag.










Härliga äppeltider

God förmiddag! Med hösten kommer äppeltiderna, man kan njuta av goda äppelkakor, äppelmos eller äppelkräm. Så varför inte prova denna kokosäppelkaka, låter spännande med kombinationen av kokos och äpple. Hittade detta recept i höstens fina fikabok, som följde med en veckotidning. Jag ska då ialf prova denna kaka nåndag.

Kokosäppelkaka
4 syrliga äpplen
2 ägg
2 dl ljust muscovadosocker
1 msk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
2 ½ dl kokosflingor
1 dl flytande margarin

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Skala, halvera och kärna ur äpplerna. Lägg dem i en smord pajform
3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl och kokos och vänd ner i äggsmeten tillsammans med margarinet. Häll smeten över äpplerna.
4. Grädda mitt i ugn, ca 25 min. Sikta över lite florsocker vid servering. Servera kakan ljummen med vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde.

Var iväg och jobbade på ännu ett nytt äldreboende igår, 7-15 och det gick jättebra. Så kul att man får prova på nya ställen också. Och jag är så glad att jag får jobba. Nu ska jag dricka en kopp kaffe, sedan göra mig iordning för ett kort jobbpass mellan 13-16. Personalen ska ha möte. Fick även jobbtur imorgonkväll 14:30-21:45 och lördag 7-15:45 :-) Sen på kvällen blir det lite fest och krogbesök med tjejgänget.

Önskar er alla en trevlig helg redan nu!


Frukostbröd

Hej på er. Ja här i Hälsingland är det ett riktigt ruskväder denna måndag. Regnet öser ner utanför vårt fönster, grått och mörkt och blåsigt. Ett riktigt ruskigt höstväder med andra ord! Men det är rätt så mysigt faktiskt med regnväder ibland också.

Idag slog jag upp dom blå vid 7 tiden, hade en promenad inplanerad med Helene, men det blev inställd på grund av regnet. Får snällt stanna inomhus denna regniga dag. Har ringt massa samtal och sökt jobb.

Tänkte dela med mig att ett brödrecept jag hittade i expressens leva & bo som jag köpte på ica igår. Detta bröd ska jag ta och baka någon dag denna vecka.

Näe nu måste jag ta och sätta fart, dricka upp kaffet och sedan vid 13 tiden dags för det andra mötet med min jobbcoah. Ikväll blir det fika hos Klara. Trevligt!

Frukostbröd med honung och havre (12 bullar)
25 g jäst
50 g smör
2½ dl mjölk
1 tsk salt
3 msk honung
1 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
4-5 dl vetemjöl

Gör såhär:
1. Smält smöret och blanda med mjölken. Värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen har löst sig.
2. Tillsätt salt, honung, havregryn, grahamsmjöl och vetemjöl. Blanda till en deg. Låt jäsa under bakduk 45 min.
3. Arbeta degen en aning och dela den i 12 bullar. Platta till dem en aning och låt jäsa under bakduk ca 30 min.
4. Pensla bullarna med lite honung utrörd i vatten och strö över lite havregryn. Grädda ca 15 min i 200 grader.

Solsken och långpromenad

God middag. Här bjuds det på solsken denna lördag, underbart! Igår då man vaknade och möttes av solsken blev man genast pigg och glad, kunde inte bli en bättre start på helgen. Tog tag i städningen av lägenheten på engång sedan åkte jag iväg och tränade. På kvällen var det fredagsmys med tacos och film.

Idag vaknade man upp utvilad och pigg kl 9, skönt med sovmorgon. Behövde det tydligen, annars är man alltid uppe med tuppen. Åt frukost och tog sedan en långpromenad med Freja, denna soliga och fina höstdag. Gick längst gamla landsvägen, så mysigt att gå där. Nu ska jag bege mig ut i solen igen, måste passa på då den är framme, få i sig D-vitamin. Tar med mig en kopp kaffe och boken.

Ikväll blir det en god middag, potatisgratäng med tjälknöl och ett gott rödvin till. Köpte en flaska från nyhetshyllan på systemet, spännande. Imorgon söndagsmys med mitt ♥

Önskar er alla en fortsatt trevlig lördag och helg. Kram på er.


'
Fotat med mobilkameran. Längtar tills löven får den där fina färgen. Då ska det ut och fotas!

Onsdag

God förmiddag på er. Här är det grått och små regnskurar till och från idag, men temperaturen är rätt så behaglig med sina 15 plusgrader. Hösten är här!

Igår var jag iväg och tränade och senare på kvällen blev det en långpromenad med Helene och Lotta i duggregnet, rätt så mysigt faktiskt trots regnet. Härligt att få komma in i värmen sen, sätta sig i soffan under filten och titta på idol, med tända ljus och en kopp te.

Har än så länge hunnit med en morgonpromenix, där vi hamnade mitt i skoljoggen, haha. Sen ätit frukost och plockat lite här hemma. Nu ska jag dricka en kopp kaffe och läsa lite bloggar, mysa inomhus denna dag då vindarna tar i utanför vårt fönster. Vid 15 tiden är det dags och bege sig mot jobbet. Ett kvällspass på ett nytt äldreboende, ska bli spännande.

Kram på er.



En bild från förra hösten, hos Anders och Anna. Från deras köksfönster.

Höstväder

God förmiddag på er. Då var det åter måndag och ny vecka igen, och denna helg är förbi. Har haft en toppenbra helg. Umgåtts med familjen, på lördag. Jonte och jag var till mammas grav och planterade ljung och sedan åt vi en supergod middag hos pappa och Monica. Till förrätt bjöds det på potatis/purjolök/ost soppa (sååå jädrans god) med hembakat bröd. Varmrätt hare och älgstek, potatis, sås, kokta morrötter, gele och ett gott rödvin till. Efterrätten bestod av nykokt hjortronsylt med vaniljglass och en kopp kaffe! Såå gott. Har även myst med min pojkvän hela helgen ♥

Idag är det ruskigt höstväder. Det regnar till och från, 12 grader varmt. Skillnad mot för lördagens väder som bjöd på solsken från en klarblå himmel, då passade vi på och ta en skogspromenad. Håller på och tvättar för fullt idag och fixar lite här hemma, småplock. Men nu tog jag en paus, satte mig här framför datorn med en kopp kaffe och en kokostoscakaka. Ska även skriva en matlista för denna vecka, och iväg och handla. Hoppas på att det slutar regna ikväll, så man kan ta en promenad med Freja efter middagen. Sen blir det en myskväll i soffan. Mycket bra på tv:n nu. Kl 19 börjar äntligen sjukhuset på tv3 igen, sen halvåtta hos mig, 112 på liv och död och svenska hollywood fruar.

Resten av denna vecka är fullbokad den med. Imorgon blir det träning, onsdagkväll ett jobbpass 15:30-20:30, torsdag simma på kvällen. Helgen är än så länge oplanerad.

Önskar er alla en fortsatt trevlig måndag och vecka!


En liten fika paus med...


...detta sällskap såklart :)


I fredags fick jag skåpet jag beställde från ikea. Jonte hjälpte mig i lördags med och skruva ihop det. Hyllan är även den från ikea, som förra veckan fick sig en makeover med vit färg.

Höstmys

Godkväll på er. Torsdag redan, oj vad denna vecka gått fort fast man varit ledig. Fick tyvärr inga jobbpass denna vecka, känns väldigt trist. Jag som gärna vill jobba. Bara hålla tummarna på att det vänder snart, ringde till resursen idag och frågade, så vi får väl se om dom hör av sig imorgon och att man får jobba nästa vecka istället.

Imorse på våran morgonpromenad möttes vi av tät dimma och kyligare grader. Det märks att hösten är här nu, mysigt! Har även varit iväg och simmat ikväll, så skönt att man börjat med den träningen igen. Varje torsdag mellan 18-20 är det vuxensim. Lugn musik spelas och ljus är tända, rogivande. Nu har jag tagit plats i soffan, tänd ljus och gjort iordning en kopp med grönt te (smak av citron och yoghurt) och skivat upp en kiwi. Kvällsfika hos mig.

Imorgon ska jag städa och även ha det första mötet med min jobbcoah. På kvällen blir det fredagsmys med min pojkvän ♥ På lördag blir det en långpromenad, åka till mammas grav och plantera ljung och på kvällen blir det middag hos pappa och Monica. Jonte kommer hem ihelgen, så vi ska ses och äta en god middag. Och söndag då får vi besök av Anna, hon kommer hit på en fika. En riktigt mysig helg med andra ord.


5 år gammal

Hej på er. Här är det regnväder idag med. Som tur var så sprack det upp igår kväll så vi kunde ta den där inplanerade promenaden med Helene och hennes 2 grabbar. En trevlig pratstund. Hade en inplanerad promenad med Jenny och hennes söta Max idag men den fick vi tyvärr ställa in på grund av regnet. Ska försöka att hitta en lucka nästa vecka istället.

Men regnväder är ju ett perfekt väder att få undan saker inomhus. Håller på och kokar lingonsylt nu, fick lingon av min snälla pappa. Ska även göra iordning kvällsmaten redan nu, en kyckling och pastagratäng. Sen ikväll får jag äntligen träffa mitt ♥ igen. Mys i soffan!

Ja åter till min bloggrubrik kanske. För idag fyller nämligen Freja gumman 5 år! Haha, tänk hur man är, firar hunden sin som inte alls förstår att hon fyller år idag. Men hon är ju min lilla gofisa. Fick godis och god mat imorse :) Just nu ligger hon i korgstolen och sover.

 

Kortet som är överst är ett kort som jag tog då jag hade fått mitt nya objektiv till min systemkamera (2009). Är nöjd med den bilden. Funderar på och förstora det, men i svartvitt eller färg? Kan inte bestämma mig. Kortet längst ner är hon 9 veckor gammal, tänk vad liten hon var då vi hämtade henne. När vi kom dit och skulle hämta henne och knackade på dörren, så var det Freja om kom och mötte mig. Av alla 5 valpar, så var det hon som kom först. Så söt och liten och svansen gick i ett. Sen släppte vi ut alla valpar för att dom skulle få kissa, och rätt som det var så hade Freja försvunnit, då hade hon sprungit till bilen och skulle hoppa in i baksätet (dörren var öppen) presic som hon förstod att detta är min nya matte och henne ska jag följa med hem! :)



 

Regnväder = mys inomhus!

Godmorgon! Tisdag och regnväder, har regnat hela natten lång. Började redan igårkväll. Men jag tycker det är rätt mysigt då det regnar. Låg och läste till 23:30 igår och när man la ifrån sig boken och skulle sova, var det så mysigt att höra regnet från det öppna fönstret. Somnade gott och har sovit väldigt bra hela natten, tills man slog upp dom blå vid 7:30 imorse, och man kunde fortfarande höra regnet..

Idag får det bli en mysdag inomhus. Ska ta och tvätta, måla en hylla och fixa lite här hemma. En perfekt dag för det. Hoppas på att det är uppehåll ikväll, då vi har planerat in en promenad med Helene. Efter det får det bli en dusch och sen en kopp te framför idol.



Haha, ja såhär gjorde Freja imorse då jag sa att vi skulle ut i regnvädret. Kröp in under täcket istället och gav ifrån sig en stooor suck! Klok hund, som gjorde alldeles rätt, mys inomhus då det regnar. Då vi öppnade dörren, så stod hon kvar, tittade ut och sedan på mig med en frågande blick som typ sa - skojar du eller, måste jag ut och kissa i detta väder? Och jag kan lova, att hon gjorde undan sina behov väldigt snabbt. :-) Dom är ju för härliga, våra djur.
(fotat med mobilkamera)

Lördag med jobb och mys

Godkväll på er. September månad är här och med den hösten, löven börjar sakta leta sig neråt marken och pryder den med sina vackra färger. Jag älskar verkligen hösten!

Imorse då klockan ringde 5:25, möttes man av tät dimma och bara 7 plusgrader ute, ett säkert tecken på att hösten är på ingång med stormsteg. Åt en tallrik med fil, blåbär och musli innan man begav sig mot jobbet, där det nykokta kaffet smakade väldigt gott denna kyliga höstmorgon.

Jobbade som sagt en kort tur idag mellan 7-12:30, så då jag kom hem tog jag och duschade Freja, städade lägenheten och sedan tog jag en efterlängtad dusch. Har även ätit en god middag, nu har man landad här i soffan och lyssnar på Sonja Aldèn, känner att energin tog slut. Nu ska jag vila min förkylda kropp, soffmys med tända ljus, lite godis och en bra film. Imorgon får jag äntligen mysa med mitt ♥  tänk att jag haft en sådan tur och träffat en sådan underbar pojkvän!

Önskar er alla en fortsatt trevlig lördag och helg.


Tycker denna bild på Freja är så härlig!



RSS 2.0