Shoppingtur

Godkväll på er. Jaha, då kom förkylningen som ett brev på posten.. suck! Vaknade med halsont och en irriterande rethosta, detta ingick liksom inte i min planering nu då man fått jobb imorgon 7-15:45, fredag delad tur 8-12-15:45-20:45 och lördag 7-12:30. Aja bara att bita ihop, bädda ner sig i soffan och vila, vila vila!

Har varit till ikea och valbo köpcentrum idag med goda vänner, trots envis förkylning. Väldigt trevligt. Fick med mig en hel del hem från ikea. Doftljus, vanliga värmeljus, handdukar, 2 lakan, 1 påslakan set, kökshanddukar, skärbräda och 4 st glas. Fyndade även kläder på HM, där man hade 200 kr rabatt! Blev dock väldigt besviken då ett badrums skåp inte fanns som jag ville ha, skulle komma in nästa vecka. Det är väl typiskt. Så jag får beställa det på posten istället. Det blir ju så då ikea ligger 1 ½ timmes bilfärd härifrån, man åker ju inte ner bara för ett skåp.

Å med kärleken går det väldigt bra, har skaffat mig en underbar pojkvän. Befinner mig i ett lyckorus ♥ Känns så bra.

Näe nu ska jag ta och vila. Titta på halvåtta hos mig och true talent, sen får det bli sängen och sova. Väckarklockan ringer 5:25 imorgon. Hoppas att rethostan ger med sig.



Måndag!

Godkväll på er. Måndag och ny vecka igen och snart går vi in i september månad, höstmånaden börjar. Frågar ni mig så ser jag faktiskt fram emot hösten. Jag gillar hösten, tänk att få ta en morgonpromenad i den klara friska luften, få se alla fina färger som träden får. Mörka mysiga kvällar, där man kan mysa inomhus i soffan med tända ljus och titta på alla bra tvprogram som kommer med hösten. Jaa alla årstider har sin charm.

Idag har jag fått undan en hel del. Har tvättat, handlat, bakat, lagat mat (lasange) och fixat lite här hemma. Testade en ny kaka idag, kokostoscabitar, och självklart kommer jag att dela med mig av det receptet här. Nu ska jag mysa ner mig i soffan och invänta det nya programmet som visas på kanal 5, 4 stjärnors middag och sedan börjar ju halvåtta hos mig igen, sen robinson och svenska hollywood fruar. Ja ni ser, det är som gjort för en mysig hemmakväll i soffan med en stor kopp te!

Imorgon väntar ett besök hos arbetsförmedlingen, sen iväg och träna. Onsdag blir det en tripp till Valbo köpcentrum. Gå på ikea och andra affärer. Torsdag ett besök i svampskogen, måste hitta skogens guld kantareller. Fredag jobb på kvällen, lördag jobb på dan. Tycker om då man har saker inplanerade.

Ha en fortsatt trevlig vecka allihop! Kram på er.

Kokostoscabitar
4 ägg
5 dl socker
2 krm salt
3/4 dl kakao
3 dl vetemjöl
200 g smält smör

Toscasmet:
200 g kokosflingor
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 ½ dl visgrädde
75 g smör

Gör såhär:
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt salt, kakao, mjöl och det smälta smöret. Rör samman till en slät smet. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna. Grädda i ca 20 min. Gör toscasmeten då kakan gräddas genom att blanda samman alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda i ca 3-5 min. Ta kakan ur ugnen och bred på toscasmeten och grädda sedan ytterligare 5-10 min, tills kakan är gyllene. Skär upp kakan i bitar medans den är varm.






What are words...



Så otroligt vacker låt! Denna kan man lyssna på om och om igen. Videon och texten berör.

En solig onsdag

Godkväll. Oj nu var det nån dag sedan man var här och klottrade ner några rader och det har sina förklaringar. Har helt enkelt haft fullt upp. Lördag och söndag hade jag delad tur båda dagarna, och söndag var ju som sagt sista dagen på mitt sommarschema, så nu går man här arbetslös. Känns så himla trist. Men fick iallafall ett jobbpass av resursen nu på fredagkväll, bara hålla tummarna på att det blir mer jobb varenda vecka nu framöver.

Vaknade upp till ett soligt och varmt Hälsingland idag, härligt! Vid tio tiden mötte jag upp Jenny och hennes söta son Max för en promenad i solen. Efter promenaden var det dags och bege sig till gymmet och träna med Lotta, var även iväg igår morse och tränade. Känns så bra att man kommit igång med träningen igen, man känner genast hur bra man mår i kroppen. Tummen upp för det! Och på kärleksfronten går det också framåt :-) Känner mig lycklig och sprudlande glad nu! Underbara känsla.

Efter denna dag fylld med promenad och träning, så kan jag nu sjunka ner i soffan med gott samvete och ta`t lugnt. Soffhäng med en bit 80 % mörk choklad och en kopp kaffe toppad med skummad mjölk och kardemumma. Onsdagsmys hos mig

Resten av denna vecka är även den fullbokad. Imorgon måste jag besöka arbetsförmedlingen (inget jag ser framemot, usch) sen drar jag på stan med Helene. På fredag, promenad och jobb och på lördag blir det fest med ett gäng härliga vänner och sedan besök på krogen!





Fisk till middag

Godkväll. Fredag och helgen är här. Har jobbat idag mellan 7-15:45, rätt så lugnt på jobbet idag. Skönt. Imorgon väntas delad tur 7-12:30-14:30-21:30 och likaså på söndag 8-14:30-15:45-20:45 och det är mitt sista jobbpass på sommarschemat. Hoppas, hoppas att man får fortsätta och jobba som timvikarie sen i resursen. Det bästa vore ju om man kunde få vikariat :-) Nu då man är färdigutbildad undersköterska vill man ju jobba. Håll tummarna!

Ikväll provade jag på en ny fiskrätt till middag och den var supergod. Alltid lika roligt att smaka nya maträtter. Tänkte dela med mig av det här. Ska nu mysa ner mig i soffan med Freja, tända ljus och titta på tv. Fredagsmys hos oss!

Trevlig helg!







Skogens guld

Godkväll på er. Idag har jag varit på jakt efter kantareller, skogens guld. Kokade kaffe, packade ner bärkaka och vatten och begav mig iväg på vespan ut i svampskogen (synd att Klara fick förhinder och inte kunde följa). Men tror ni att jag snubblade över någon svamp?! Näpp, kom hem med en tom korg. Letade och letade, men hittade inga kantareller. Så pappa lovade att följa med mig nån dag nu och plocka. Snäll pappa! Har även hjälpt pappa min lite idag. Har man en sådan snäll pappa som jag som alltid finns där, så är det klart att jag ställer upp för honom då han vill ha hjälp.

Unnande mig en fika paus på en sten, är ju så mysigt att vara i skogen tycker jag. Tyst och lugnt. Där kan man verkligen koppla av och bara njuta. Samla kraft och energi, bra får både kropp och knopp :)

Har alldeles nyss kommit hem från en kvällspromenad runt bäck med Freja, sen tränat med pilatesbollen. Känner att träningslusten har kommit tillbaks nu då vi går mot hösten, så imorgon bitti åker jag till gymmet och drar igång igen. Känner mig peppad. Efter träningen blir det ett besök på erikshjälpen och sedan ev lunch med Klara. På kvällen är det ju som sagt dags för bio med Helene. En fullproppad onsdag med massor av roliga saker.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan och invänta det sista avsnittet av allsång på skansen.



Min lilla fikapaus i skogen. (fotad med mobilkamera)

3 dagars ledighet

Godmiddag! Måndag, ny vecka och även 3 dagars ledighet för min del. Vaknade tidigt imorse av att regnet smattrade mot rutan, mysigt. Här i Hälsingland är det 18 grader varmt och regnväder idag. Passar utmärkt att mysa inomhus idag.

Vid 9 tiden kom Anna och 2 utav hennes barn och hälsade på. Var ett tag sedan vi sågs, pratade massor över en kopp kaffe med gott fika. Trevligt! Nu sitter jag här och väntar på att tvätten ska bli klar. Sen får det bli matlagning och soffhäng med en bra film. Imorgon ska jag hjälpa pappa lite och även iväg till skogen och plocka svamp med Klara, tar med oss matsäck och åker ut en sväng. Hoppas på att man kommer hem med en full svampkorg. På onsdag är det ett biobesök inbokat vid 20 tiden med Helene. Vi ska se bridesmaids. Någon som sett den?! De sägs att den ska vara väldigt bra och rolig.

Hoppas ni alla haft en bra helg.


Blomma på mitt köksbord.

Baka, baka enkel kaka..

Godkväll. Torsdag och min lediga dag denna vecka. Var en kall morgonpromenad med bara 10 grader imorse, kändes som höst i luften, friskt och klart.

Min lediga dag har innehållit ett besök hos frissan, där jag klippte mig och det var väldigt efterlängtat. Sen så har jag dammsugit och bakat. Frysen var tom på fikabröd. Bra och ha lite i frysen då man får främmande. Har bakat en enkel bärkaka och chokladmuffins. Har även tränat med pilatesbollen här hemma. Tur hösten är här snart så träningen på gymmet drar igång igen. Det blir liksom ingen tid över till träning under sommaren, utan det får bli långpromenader och cykling. Men nu så!

Ska nu hoppa in i duschen och sedan är det dags för myskväll i soffan. Sommar med Ernst och en kopp te och så ska jag provsmaka en bärkaka. Imorgon kallar jobbet igen, delad tur. Ett kvällspass på lördag och dagpass på söndag, sen så väntas 3 dagars ledighet igen.

Delar med mig av receptet här.

Lättgjorda bärrutor:
200 g smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1-2 tsk vaniljsocker
Valfria bär (jag tog hallon och blåbär, men man kan ha vad man vill och tycker om)
Mandelspån eller kokos om man vill

Gör såhär: smält smöret i en stor kastrull och låt det svalna lite. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker och blanda till en slät smet. Häll ut den i en bakplåtspappersklädd långpanna. Fördela bären över kakan och strö över mandelspån eller kokos om man vill. Grädda i 175 grader ca 30 min. Drag kakan ur långpannan och vänd den upp och ner och låt den få svalna övertäckt. Skär sedan den i rutor.







Söndag, söndag!

God eftermiddag på er. Söndag och då var denna lediga helg snart förbi, tänk vad 3 lediga dagar går alldeles för fort. Nu väntas jobb hela veckan lång, ledig bara torsdag.

Idag har vi varit ute på en långpromenad med Jenny och hennes otroligt söta son Max, ett riktigt charmtroll på 6 månader. Har även ätit våfflor med grädde och hjortronsylt, och det smakade gott. Just nu regnar det ute, så det passar utmärkt att mysa ner sig i soffan och bläddra i inredningstidningar och dricka en kopp kaffe. Drömma sig bort en stund, längtar tills man har ett eget hus och inreda.

Ha en fortsatt trevlig söndag!





En väldigt trött tax!



Egen sylt är godast

Lördag och man är ledig och ute är det molnigt och 25 grader varmt. Likaså var det igår, är det inte typiskt då man är ledig att solen bestämmer sig för och försvinna då! Suck.. Aja, har fått annat gjort istället då. Igår tvättade och städade jag och på kvällen kom Helene och Lotta hit och åt tacos, en trevlig kväll med många skratt.

Idag har jag hunnit med en promenad med Freja och sedan kokat hjortron och drottningsylt, egen sylt är väl den godaste eller hur?! Burkarna med sylten står nu och kallnar. Imorgon får det bli frasvåfflor med grädde och sylt, mums. Få se vad denna lördag dag bjuder på mer, ikväll får jag främmande iallafall ♥




Hade tänkt mig och hällt upp sylten i fina glasburkar och skrivit fina lappar till men hade tyvärr inte så många glasburkar så det fick bli på detta sättet, men skit samma. Huvudsaken är att man har sylt!


Lite nytt på mitt köksbord. Var iväg i torsdags och köpte denna blomkruka på rean på blomsteraffärn och även blomman fick följa med hem.


Solskens dagar

Godmorgon! Här vaknade man upp till solsken från en klarblå himmel, sommaren är underbar. Har hunnit med en kortare morgonpromenad och frukost.

Vilken värme vi haft nu i några dagar. I tisdags efter jobbet följde vi med Klara och hennes hund och badade. Freja simmade och badade som en tok, sprang där i vattnet och mådde väldigt bra. Ett svalkande dopp var uppskattat av både matte och hund!

Igår var det nästan för varmt, satt ute i solen och läste en stund innan jag begav mig till jobbet. Å fy tusan vad varmt det var och jobba, luften stod helt stilla! Duschen var väldigt efterlängtad igår kväll då man kom hem, kändes så skönt att få duscha och sedan krypa ner i en renbäddad säng, somnade på engång.

Nu har jag inte tid och sitta här längre, ska sätta mig ute i solstolen och läsa innan jobbet kallar igen. Men sen så är jag ledig i 3 dagar. Hoppas ni alla har en lika fin sommardag som vi har här i Hälsingland. Ut i solen och få i er D-vitamin!

Tjohopp tjohej, livet är bara för underbart!


1 augusti och blåbärsplockning

Godkväll på er. Då har vi vänt blad i almanackan och nu står augusti för dörren. Första augusti har bjudit på strålande solsken och värme, och jag har varit ledig idag! Vid 8 tiden följde vi med pappa upp till stugan för och plocka blåbär. Var så mysigt att gå där i skogen, tyst och lugnt. Bara fåglarna som hördes. Rofyllt! Fanns hur mycket blåbär som helst, kunde sitta på ett och samma ställe ett tag och plocka. Det är så det ska vara, för då är det roligt att plocka bär. Jag nöjde mig med 3 liter blåbär. Så nu har man bär i frysen, bara att ta fram och ha på morgon filen, göra en god paj eller drottningsylt.

Har varit ute på en kvällspromenad med Freja nu, där hon även fick bada. Nu ska jag avnjuta en tallrik blåbär med mjölk, och mysa ner mig i soffan och kika på Lotta på Liseberg. Imorgon väntas jobb 8-13:30 och ons-tors kvällspass, sen så är man ledig i 3 dagar!






RSS 2.0