Hembakat med julens smaker!

Goddag på er. Här vaknade man upp till ett typiskt novemberväder. Disigt, grått, småregnar och 8 plusgrader. Nu kan man ha ljus på hela dagarna. Sitter just nu vid köksbordet och dricker dagens första kopp kaffe. Har hunnit med en morgonpromenad och handlat på ica denna fredag. Igår var jag iväg och fick massage igen, så skönt och på kvällen jobbade jag.

Och ja, ni kanske tycker att jag är ute liiite för tidigt med tanke på dagens rubrik. Men jag köpte en tidning igår där det fanns massor av goda recept med julens godsaker. Tänkte dela med mig av 2 st recept denna gång, kommer säkert fler framöver.

Önskar er alla en trevlig helg nu. För min del blir det fredagsmys med Fredrik ikväll hos honom, med idol och hemmagjord pizza. Imorgon ska jag på 40 års kalas. Söndag får bli en slappar dag med en långpromenad och film.

Saffransskorpor med choklad och apelsin (ca 60 st)
1 kuvert saffran
75 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 apelsiner, rivet skal
100 g mörk choklad
½ dl russin
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Stöt saffran med lite av sockret. Vispa rumsvarmt smör, saffran och socker pösigt. Vispa ner äggen ett i taget, rör mellan varje ägg. Hacka chockladen grovt. Blanda vetemjöl, bakpulver, russin och choklad, rivet apelsin skal och rör ner i smeten. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Rulla varje del til 1 ½ cm tjocka längder, lika långa som plåten. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 20 min. Sänk värmen till 100 grader och låt skorporna torka vidare ca 40 min tills de känns torra och klara.

Pepparkaksmuffins (ca 12 st)
100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk pepparkakskryddor
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 ½ dl matlagningsyoghurt
TOPPING:
2 ½ dl florsocker
1 msk pressad apelsinsaft
Lingon

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje ägg. Blanda mjöl, pepparkakskryddor, bakpulver och bikarbonat och sikta ner i smeten växelvis med yoghurten. Fördela smeten i muffins formar och grädda ca 10-12 min. Garnera med glasyr eller om man vill frosting och lingon.



Mina fina blommor som pryder köksbordet. Köpte denna bukett med liljor tidigare denna vecka, tycker dom är så vackra och så sprider dom en ljuvlig doft i hela lägenheten.



Kommentarer
Lotta

Ja nu är omtentan skriven och jag hoppas det gick vägen :) Det känns som att den kan ha gjort det men man vet ju aldrig. haha.



Åh vad roligt att du fick två jobbtider i veckan. Haha oj vad stressigt det blev, och vilket åkande :P Men vad gör man inte för att få jobba lite :) Kul att du får jobba då och då!



Pepparkaksmuffinsen måste jag bara baka, de lät ju bara hur goda som helst! Tack för receptet Maria :).



Meeeen vad mysigt med mys med sin pojkvän, det finns inget som slår det! :) Låter som en riktigt bra och mysig helg i Hälsingland. Saknar er!



Åh tack vad gullig du är! Det ska bli riktigt, riktigt skönt med en ledig helg, vet inte riktigt när det blev sist. Imorn ska det tvättas (överfull tvättkorg efter veckans tentapluggande) och städas :P och på kvällen ska jag, Simon och Sofia ut och äta på kvällen i stan (firar ledig helg!) :) På söndag vill jag inte göra något, bara vara hihi.



Kram, kram finfina vän



2011-11-04 @ 21:34:33
URL: http://lottasvensson.blogg.se/
Lotta

Hej, jag igen haha. Vad fint du gjort i bloggen! Ville bara säga det :)

2011-11-04 @ 21:35:23
URL: http://lottasvensson.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0